https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboška škofija radodarna do lendavske knjižnice

Murska Sobota  

Na praznik zavetnika Škofije Murska Sobota sv. Metoda, 5. julija, je murskosoboška škofija Knjižnici Lendava izročila vse izvode Stopinj in glasila Poti k Bogu.

Škofija, čeprav je mlada, ima zgodovino že od prej. Stopinje so se začele tiskati že leta 1972, medtem ko so se glasila Poti k Bogu začela tiskati pozneje, leta 1993. "Stopinje, ki vsebujejo tudi versko vsebino, prinašajo zgodovinsko življenje ob reki Muri," je povedal odranski dekan Lojze Kozar in dodal: "Glasila Poti k Bogu pa pomagajo človeku na poti k cilju, k Bogu." Poleg Stopinj in Poti k Bogu pa izhajajo še razne brošure, govori, pridige.

Za Stopinje, ki izidejo leta 2012, je že izdelan načrt

Stopinje, ki izidejo v začetku decembra leta 2012 imajo že narejen načrt, "ki so ga izdelali na seji uredniškega odbora 27. junija," je povedal dekan Kozar in pojasnil, da bodo vsebovale stanje duha v pokrajini ob reki Muri, kako naj živimo in kaj naj delamo, o Slovencih v Porabju, o katerih bodo pisali tamkajšnji duhovniki, dodan pa bo še prispevek o bralni kulturi, "predvsem, kako je z bralno kulturo, poudarek na verski vsebini, kaj bralcem še lahko nudimo," je še povedal dekan Kozar.

Škof Peter Štumpf je še pojasnil, da je dekan Kozar duša Stopinj in da si zna izbirati prave sodelavce. Predstavil je še škofijski misijon, ki tokrat ne bo kot smo ga vajeni. "Trajal bo celo leto. Nanj pa se bomo pripravljali tri leta ter vključili še ostale civilne ustanove," je povedal škof Štumpf, ki hoče okrepiti duhovno dogajanje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.