https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Jevšek obiskal murskosoboško ljudsko univerzo

Murska Sobota, 15.11.2019 ob 6:05  

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je obiskal Ljudsko univerzo Murska Sobota.


V zavodu so se že več let spopadali z resno težavo uporabe zastarele računalniške opreme, namenjene udeležencem računalniških izobraževanj. Konec leta 2018 so tako mestno občino zaprosili za 13.000,00 EUR izrednih sredstev za nakup nove računalniške opreme, namenjene v uporabo udeležencem, je povedal Dejan Dravec, direktor LU Murska Sobota.

V zavodu so vso potrebno opremo letos nabavili, jo inštalirali in udeleženci računalniških izobraževanj jo skupaj s sodobno programsko opremo s pridom tudi že uporabljajo.  Tako so nakupili 10 stacionarnih računalnikov, 15 prenosnikov, 2 projektorja, 3 tiskalnike in pripadajoče tipkovnice, miške in zvočnike.

Občina, kot ustanoviteljica zavoda, je izdana sredstva za nakup opreme v zgoraj omenjenem znesku pokrila in v ta namen so se v Ljudski univerzi Murska Sobota zahvalili županu in Mestni občini Murska Sobota za dobro sodelovanje in dobro skrb za delovanje javnega zavoda.

"V prostorih ljudske univerze se dogaja nekaj, kar je potreba sodobne družbe. To je digitalizacija starejših. Digitalizacija ni več domena samo mlade generacije," je povedal murskosoboški župan dr. Aleksander Jevšek in dodal, da je Facebook, Twitter in internet vse bolj poln tudi tistih, ki spadajo v starejšo generacijo. "Gre pa tudi zato, da vsakodnevno življenje zahteva vsaj osnovno znanje na področju digitalizacije, digitalnih tehnologij, uporabo računalnika in pametnega telefona. "

Župan je čestital vodstvu univerze in zaposlenim. "Ljudska univerza opravlja izredno pomembno poslanstvo, saj skrbi za zdravo in aktivno staranje družbe, ki je vedno starejša. Dober je občutek, ko je človek do konca svojega bivanja v družbi koristen in pomemben."

Preden pa je župan prišel na ljudsko univerzo, je podpisal pogodbo o digitalizaciji mestnega prometa. S pomočjo pametnega telefona bo mogoče ugotoviti, kje se nahaja avtobus in koliko časa ga bo potrebno čakati. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija