https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Moravskih Toplicah potekal jubilejni 20. Martinov pohod

12.11.2019 ob 18:00  

Minuli vikend se je na martinovo soboto odvijal tradicionalni in letos jubilejni 20. Martinov pohod, ki ga je TIC Moravske Toplice priredil s soorganizatorjem Turističnim društvom Martin Martjanci oziroma v partnerstvu s Termami Vivat in Občino Moravske Toplice.


Pohod, ki je vsako leto zanimiv za številne pohodnike od blizu in daleč, je tudi letos privabil čez 350 pohodnikov, ki so pregnali začetno pršenje dežja in uspeli priklicati tudi nekaj sonca. Štirinajst kilometrska pohodna pot se je letos začela in zaključila v Martjancih, kjer se je odvijal še zabavni del s tradicionalnim krstom mošta.

Na 14-kilometrsko pohodno pot so pohodniki krenili iz Martjancev (startalo se je pred Športno-rekreacijskim centrom) oziroma 12 pohodnih kilometrov je bilo potrebno premagati s startom iz Moravskih Toplic (startalo se je pred Hotelom Vivat). Tako člani TD Martin Martjanci kot tudi predstavniki Hotela Vivat so za pohodnike zagotovili okrepčila (kulinarične dobrote in napitke) na obeh startnih izhodiščih.

Trasa pohodne poti se je to pot iz Martjancev in Moravskih Toplic vila do Suhega Vrha in postojanke pri Vinotoču Passero, kjer so se pohodniki okrepčali z domačini dobrotami in napitki ter si nabrali novih moči za nadaljnjo pot, ki je iz Suhega Vrha mimo Tešanovec in Moravskih Toplic vodila nazaj v Martjance, kjer je v cilju pohodnike nagovoril podžupan Občine Moravske Toplice Andrej Baligač.

V veselem vzdušju se je pod šotorom v Martjancih odvijal zabavni del s tradicionalnim krstom mošta v izvedbi TD Dobrovnik. Pohodniki so se okrepčali z Martinovim krožnikom, za gašenje žeje pohodnikov so skrbeli člani Športnega društva NK Čarda. Udeleženci pohoda so se lahko okrepčali še z dobrotami, ki so jih ponujali člani društev (Turistično društvo Martin Martjanci je pripravilo domače pogače, Kulturno-turistično društvo Tešanovci je ponujalo pajani krüj, pečeno lalovko in pečene kostanje.

Na prireditvi letos tudi ni manjkala torta velikanka s poldrugim metrom premera, ki je bila na voljo za vse pohodnike. Prav tako je letošnji spominček bil bogatejši – vsak pohodnik je prejel praktično spominsko torbico TIC Moravske Toplice, čokolado s tramincem Čokoladnice Passero.

V nagradni igri je organizator izžrebal okrog 20 pohodnikov, ki jih je nagradil z bogatimi nagradami. Glavna nagrada je bil lesen Martinov sodček z odličnim vinom, organizator pa je podaril še dva vikend paketa v Moravskih Toplicah, kopalne karte, Martinove košare in praktične nagrade.

Foto: Moravske Toplice

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.11.2019 ob 19:05 Rajana gost

      Najboljše ponudbe za moške! Lepa dekleta čakajo na vas na različnih področjih. Pišite na---- www.2020.na.to

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.