https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se ta vikend dogaja v Pomurju

14.11.2019 ob 18:30  

Ta konec tedna bo v Pomurju pestro dogajanje. Za vas smo zbrali nekaj dogodkov in prireditev, na katere se lahko odpravite.

Dogodki v petek, 15. novembra

V petek, 15.11., je na sporedu ponovno tradicionalni Leopoldov sejem, ki bo potekal na Trgu svobode v Gornji Radgoni. Leopoldov sejem je tradicionalni dogodek v Gornji Radgoni, ki ima na dan Sv. Leopolda, na 15. november, že častitljivo starost. Tradicionalna sejemska prireditev poteka že od leta 1700 in to na obeh bregovih reke Mure v Gornji Radgoni in v avstrijski Radgoni (Bad Radkersburg). Gre torej za enega najstarejših tovrstnih sejmov na našem območju, na katerem se lahko praktično kupi vse. Na sejmu bo predstavljena pestra ponudba domače in umetnostne obrti, predstavitev domačih in sosednjih društev ter zavodov, predstavitev dediščine Prlekije, degustacije kmečkih dobrot ter  pestra kulinarična in vinska ponudba. Vabljeni med 7. in 16. uro.

Prav tako v Gornji Radgoni organizirajo Izmenjevalnico ozimnice, ki bo potekala v petek ob 17. uri v Mladinskem centru Gornja Radgona, kjer se izmenjujejo domači izdelki in dobrine, kar ste pridelali ali predelali sami. Prinesete in odneste lahko poljubno količino marmelad, vloženih kumar, rdeče pese, jabolk, paradižnika, paprik, ter drugih dobrot in izdelkov ter tako na trajnostni način poskrbite da boste imeli kaj za čez zimo. Izmenjevalnico organizira Zavod Rastišče - poligon za zelene ideje s podporo Zavoda Kultprotur.

V petek ob 19. uri prihaja v Hotel Diana v Mursko Soboto Domen Valič s smrtno resno komedijo Zapornik. Vstopnice lahko kupite v Hotelu Diana, Bar art in Bar caffe Perla. Po koncu dogodka sledi pogostitev in druženje z Domnom.

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota vabi v petek v Gledališče Park na ogled stendapovskega muzikala Roka Vilčnika in Tanje Ribič: Tako ti je, mala, ki bo potekal od 19. ure dalje. 

Dogodki v soboto, 16. novembra

V soboto, 16. novembra bo v Maximusu Murska Sobota praznično. Vabljeni na praznovanje njihove 13. obletnice, kjer bo Maximus obiskal legendarni Maček Muri, zapela bo Maja Oderlap, trgovine pa bodo pripravile jubilejne ponudbe. Vsako uro bodo razrezali eno izmed 13 tort pred trgovino CCC in vrteli kolo sreče.

Kolesarski klub Tropovci vas ob svoji 30. obletnici delovanja kluba vabi na kulturno slovesnost, ki bo potekala v soboto 16. novembra ob 17. uri v Kulturnem domu na Tišini. KK Tropovci so kolesarska ekipa, ki profesionalno tekmuje po Sloveniji in sosednjih državah.

V beltinškem gradu bo ob 18. uri potekalo potopisno predavanje Čudoviti svet Namibije, ki ga predstavlja Peter Novak.

V Gledališče Park v Mursko Soboto prihaja Ethnotrip s svojim koncertom z gosti ob 10-letnici njihovega delovanja. Koncert bo potekal v soboto od 19. ure daje.  Skupina Ethnotrip, ki jo sestavljajo Tjaša Šimonka Kavaš (glas), Miha Kavaš (violina), Primož Kramberger (klavir), Tomi Došen (tolkala) in Patrick Gyurkač (kontrabas), je na slovenski glasbeni sceni že 10 let. Ob tej posebni priložnosti se jim bodo na odru pridružili: Dejan Berden, Luka Ščavničar, Aleksander Varga, Aljaž Gyurica, Boštjan Baša, Darja Kramberger, Kristian Majcen, vokalna skupina Bele Tinke, Mladinski pevski zbor OŠ Beltinci in Mladinski pevski zbor OŠ III Murska Sobota.

V MIKKovem klubskem prostoru v Murski Soboti se bodo od 20. ure dalje v soboto odvijale MIKKove karaoke. Pokažite svoj pevski talent in scenski nastop. Vstop prost.

V Gledališki in koncertni dvoranin Lendava bo v soboto ob 19. uri potekal muzikal Briljantina. Muzikal Briljantina je bil z velikim uspehom uprizorjen v gledališčih širom sveta. Producent slovenske različice muzikala Jurij Franko pa je sestavil kreativno ekipo na čelu z režiserjem Jugom Radivojevićem ter talentiranimi mladimi igralci, plesalci, pevci in glasbeniki. Za odličen prevod pesmi je poskrbel glasbenik in kantavtor Tomaž Domicelj, dialoge pa je na duhovit način poslovenil Boštjan Gorenc – Pižama.

V soboto, 16.11. na oder Diskoteke M3 v Beltincih ponovno prihaja nikoli pozabljena legenda hrvaške glasbene scene, Vlado Kalember. Skupaj z njim boste lahko žurali na njegove največje hite kot so: Vino na usnama, Evo noči, evo ludila, Ana, Otkad si otišla ter druge. Dogajanje v diskoteki se prične ob 21. uri. 

V Beltincih bo v soboto in nedeljo (16. in 17. novembra) potekala Društvena razstava ptic. Razstava sobnih ptic (kanarčkov, eksotičnih ptic in raznih papig) bo potekala v grajskih prostorih beltinškega gradu, v soboto med 10-17 uro ter v nedeljo med 9-17 uro, razstavo organizira Društvo za varstvo in vzgojo ptic Slavček Beltinci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.11.2019 ob 2:51 Hanna gost

      Jaz sem fkin moker. Naredimo to živo! pridruži se streameble uporabi moj vir, potrebuješ samo svoj vzdevek. moja soba je poklicala * Hannaxxx *, da se pridružim povezavi💚 >> www.cvetka.new.so

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.