https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Tradicionalni slovenski zajtrk teknil učencem OŠ Bakovci

15.11.2019 ob 10:00  

Ob dnevu slovenske hrane v slovenskih šolah in vrtcih pripravljajo Tradicionalni slovenski zajtrk. Tudi učenci OŠ Bakovci in POŠ Dokležovje so bili danes deležni Tradicionalnega slovenskega zajtrka.


Tradicionalni slovenski zajtrk je nastal iz medenega zajtrka, ki ga je pred leti prvič pripravila Čebelarska zveza Slovenije. 

Letos dan poteka z geslom Hvala za naš super zajtrk! oz. zahvalo, ki nagovarja vse udeležence v prehranski verigi. 

Učenkam in učencem OŠ Bakovci so danes za zajtrk ponudili kruh z maslom in medom, jabolko in mleko. 

OŠ Bakovci se je po besedah ravnateljice OŠ Bakovci Jožice Lukač tudi letos priključila vseslovenskemu projektu tradicionalni slovenski zajtrk in to že deveto leto zapored.

Dan slovenske hrane

Poleg Tradicionalnega slovenskega zajtrka je tretji petek v novembru vsako leto rezerviran za Dan slovenske hrane.

V okviru tega dneva imajo učenci od 1. do 5. razreda naravoslovni dan na temo dneva slovenske hrane. Učenci 2. in 3. razreda bodo obiskali tudi kmetijo v Bakovcih, ostali pa bodo izdelovali plakate, imeli delavnice v zvezi z zdravo prehrano in zdravim zajtrkom.

Učenci od 6. do 9. razreda imajo športni dan. Odpravili se bodo na Sotinski breg in tako naredili nekaj za zdravje. "Zdrava prehrana je povezana z gibanjem. Tako se držimo smernicam in poskušamo otrokom zagotoviti eno uro gibanja na dan," je povedala Lukačeva.

Tradicionalnega slovenskega zajtrka je bilo danes, po šolah in vrtcih po vsej Sloveniji, deležno več kot 270.000 otrok. Današnji dan je namenjen osveščanju o pomenu doma pridelane hrane, njenem uživanju, želi pa tudi poudariti pomen zajtrka kot pomembnega dnevnega obroka za zdrav način življenja in prehranjevanja.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.