https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Ljutomerčanke slavile v prekmursko-prleškem derbiju

Puconci, 15.11.2019  

Odbojkarice ŽOK Ljutomer so v 6. krogu 1.B Državne odbojkarske lige prišle do četrte zaporedne zmage. Tokrat so v prekmursko-prleškem derbiju v Puconcih premagale ŽOK Roto-Kema Puconci.


ŽOK Roto-Kema Puconci 1:3 ŽOK Ljutomer

(21:25, 25:19, 21:25, 15:25)

Roto - Kema Puconci: Kovač 21, Rakar 2, Aster, Ošlaj, Meško, Škraban 6, Jeremič 13, Pelcar 1, Markov 2, Kuplen, Šadl 10, Matis 1.
ŽOK Ljutomer: Svatina, Makoter 16, Kutnjak 9, Petek 7, Vnuk, Pintarič 19, Sakovič 17, Cvenkovič 9, Kosi 1, Rakuš.

Tekmo so s prvim začetnim udarcem odprle domačinke ter povedle z 1:0. Po prvi točki so Ljutomerčanke po zaslugi dobrih začetnih udarcev ter igre v napadu kar hitro povedle s 4:7. Sledila je serija izmenjave točk vse do rezultata 9:11, ko so se igralke iz ekipe Roto-Kema Puconci z novim zaporedjem približale na točko zaostanka pri rezultatu 10:11. Vendar pa so gostje z dobrim napadom Kaje Makoter ter blokom Adele Pintarič spet povečale razliko za tri točke pri rezultatu 11:14, kar je zadostovalo, da je domači strateg zahteval svoj prvi odmor. Po njem je sledila serija izmenjave točk, ko so Ljutomerčanke z odličnim servisom Crvenkovičeve povečale razliko pri rezultatu 16:21. Igralke iz ekipe ŽOK Ljutomer so dobile še točko, ko so jim Pucončanke pri rezultatu 17:22 odvzele servis. V nadaljevanju so domačinke z dobro igro na mreži in napadom Ane Jeremič rezultat uspele znižati na dve točki zaostanka (20:22), vendar pa so morale priznati premoč gostjam, ki so si z blokom Kaje Makoter upravičeno priborile prvi set (21:25).

Drugi niz se je pričel po željah domačih odbojkaric, ki so pričele bliskovito ter povedle s 7:3 ter tudi v nadaljevanju niso popuščale (11:6). Z blokom Tasie Šadl so vodstvo še povečale (13:7). Sledila je serija izmenjave točk (17:12). Dva zaporedna asa Makoterjeve sta dekletom iz Ljutomera dala novega poleta, saj je ekipa v nadaljevanju dosegala točko za točko ter rezultat znižala na 18:16. Vendar pa domačinkam zbranost ni popustila, tako so si priborile prvo zaključno žogo v drugem nizu in slavile z rezultatom 25:19.

Tretji niz se je začel z blokom Adele Pintarič, sledil še je blok Sare Sakovič in Ljutomerčanke so vodile z 2:0. Gostje so imele vse niti v svojih rokah, kajti nabirale so točko za točko vse do rezultata 5:3, ko so dve zaporedni točki na servisu in vodstvo 7:3 zadostovali, da je Uroš Kovačec zahteval svoj prvi odmor v tretjem nizu. Po polminutnem odmoru je sledila serija izmenjave točk, ko so domačinke z uspešnim začetnim udarcem ter blokom Šadlove uspele zmanjšati razliko na 10:12. Po treh zaporednih napakah domačink, asu Adele Pintarič in uspešnem napadu Barbare Petek pa so si Ljutomerčanke zagotovile vodstva s 13:18. Igralke iz ekipe Roto-Kema so se z novim nizom točk ter blokom Nine Kovač približale na točko zaostanka pri rezultatu 18:19, ko so jim servis odvzele gostje, ter nanizale štiri zaporedne točke (18:23). Pucončanke so si še priborile nekaj točk, ter zaostanek zmanjšale na 21:24, vendar pa so morale priznati premoč gostujočim igralkam, ki jim je pripadel tudi tretji set z rezultatom 21:25.

Četrti niz so s prvo točko odprle gostje iz Ljutomera, a so domača dekleta izid takoj izenačila in prešla v vodstva z 2:1. Vendar pa so v nadaljevanju Ljutomerčanke z dobro igro na mreži in napadom Sare Sakovič povedle z 2:8. Igralke iz ekipe Roto-Kema so nanizale tri točke preden so jim servis pri rezultatu 6:9 odvzele gostje. Nova točka Ljutomerčank je pomenila povečanje vodstva pri rezultatu 8:14, zato je domači strateg posegel po odmoru. Tudi po prekinitvi se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo, kajti ekipi sta si izmenjali še točko, preden so odbojkarice Ljutomera s šestimi zaporednimi točkami prišle do 12 točk naskoka (9:21). Končnica  je tako pripadala gostjam, ki so z uspešnim napadom Nike Kosi osvojile tudi četrti niz z rezultatom 15:25.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.11.2019 ob 9:16 AJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Kam gre naša odbojka? Vsaj ženska. To ni o od odbojke. In za to so krivi v vodstvih klubov. Brez zamere, ampak Kovačec in Tot nista kalibra za 1B ligo. Žal. Ja, tudi kader je slab. Ampak tu je spet krivda na vodstvih, ker se ne dela načrtno z mladimi. Sicer se nekaj dela, ampak to je za mene polovičarstvo. Pri mlajših selekcijah MORAJO biti najboljši trenerji in potem lahko dobiš igralke za prvo ekipo. Pri nas pa dela z mladimi skoraj vsak, ki ima 5 minut časa. Žal. Puconci bodo izpadli iz 1B lige. Sigurno. Ampak tudi Ljutomer ni ne vem kaj. Tako da ........

      6 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.11.2019 ob 10:30 gost

      Dekleta bravo! vredi ritkice izgledajo tudi forma se bo izboljšala!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.11.2019 ob 12:18 gost

      samo pa majo lotmerške lepše ritke kak puconske,pa so bile negda puconske prave sexbombe,so jih prlečke prehitile,

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.11.2019 ob 19:57 Gost1 gost

      Z gostom zgoraj se strinjam.pomurska odbojka gre v pm.ni samo vodstvo krivo,nekaj preambicioznih starsev dela vedno zdraho.puconci so dve,tri leta nazaj imeli vse selekcije med 8 v drzavi in kaj ostalo?najperspektivnejse so odsle zaradi "blesavega" vodstva,ki je bil pod vplivom nekaterih starsev.sicer pa,zmagal je sicer ljutomer,vendar so pravi zmagovalci puconci,s tako otrosko ekipo odvzeti set ljutomeru je že isto zmagi.tot je dober le na jeziku.katera igralko je že naredil od zacetka?nobene in tudi ne bo.tam je zaradi denarja,pa tudi ceni se prevec za fo kar je naredil.sicer pa,to res ni o od odbojke.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.