https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Odprli so romski kotiček

Rakičan, 20.11.2019 ob 13:00  

RIS Dvorec Rakičan je med 8. in 16. novembrom gostil mladinsko izmenjavo "SVET ROMOV", kjer je 37 mladih iz Slovenije, Romunije, Slovaške, Italije, Madžarske in Severne Makedonije spoznavalo romsko kulturo, običaje, tradicije, jezik, glasbo in širilo strpnost do boljšega vključevanja Romov v Evropi.

Ob tej priložnosti so pripravili otvoritev "Romskega kotička", ki so ga pripravili udeleženci v sklopu Centra za družine Murska Sobota.

Udeleženci so ob otvoritvi predstavili tudi knjižico z romskimi recepti iz šestih držav, uradni video mladinske izmenjave, uradni časopis aktivnosti in fotografsko razstavo "SVET ROMOV". Romski kotiček bo tako namenjen vsem mladim Romom, ki si želijo druženja, učne pomoči, pogovora, vključevanja v lokalno in mednarodno okolje in tudi vsem ostalim mladim, ki si želijo prej omenjenega.

Projekt je v celoti financiran s strani Evropske Unije, Evropske komisije in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.11.2019 ob 17:00 drago gost

      ja odpirajo romski kotiček, te osebe in ti ljudje prej niso hoteli biti romi ker jih je bilo sram, sedaj pa vidijo da se za vsak romski projekt dajo služiti lepa denarca pa vsi več si odpirajo društva in se prijavljajo na razne razspise ki jih sploh ne izvajajo glavno da so denar pobrali, kot zadnjič v Pušči slikano je bilo nekaj deklet od 8 do 12 let z žogo in glavno da je bil pokasiran denar še več bi lahko dal v javnost ampak bojim se lp

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.11.2019 ob 17:11 boris gost

      pred enim tednom sem zvedel da naš romski predstavnik ima prijavljeno neko društvo in želi z donatorstvom zaprositi župan MESNE OBČINE M.Sobote zaprositi za financiranje za cca 10. tisoč evrov ker želi z nekaj fanti iti v Švico na neko evropsko romsko prevenstvo v nogometu za katerega še nihče ni slišal in nihče nič neve , po mojem bi zato mogli vedeti tudi nekaj na nogometni zvezi slovenije in na medobčinski zvezi v M .Soboti pisal bi mogoče več vendar za začetek samo toliko da vas vse opozorim

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.11.2019 ob 19:59 čondraš gost

      Imeli bodo mednarodno izmenjavo v Romskem kotičku, izmenjali si bodo izkušnje iz metalurgije, s kazenskega prava, vzgojnega ravnanja z otroci, izobraževanje in še bi se kaj našlo ;).

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2019 ob 20:09 gost

        Čondraš, ko ni migrantov in beguncev, so ti pa Romi dobri, da ti pride. Ubogi desničar, ki so ti za lastno neuspelo življenje vsi drugi krivi, samo ti sam ne.

        5 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.11.2019 ob 6:55 čondraš gost

        Moje življenje je najmanj dobro, imam več kot večina mojih vrstnikov, v duhovnem in materialnem pogledu ;) . Kar se pa tiče migrantov ( ne serji z begunci ker jih nikoli ni bilo ), Ziganov, šiptarjev itd...ja, leni socialni paraziti, nikoli ne bodo poželi mojih simpatij, kar je povsem logično, edino tebi ne ki si sam socialni parazit.

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.11.2019 ob 21:26 gost

      Ti ta zgornji se lepiš na Čondraša, kak muha na drek, kaj te je šolal kak malo deco, pa nemreš pozabiti?l

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.11.2019 ob 22:12 gost

      DF, jedi govna.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.11.2019 ob 7:57 gost

      Še en lep primer "projekta zaradi projekta", da se vzame EU denar se nameni za visoke plače in ko je konec financiranja iz EU sredstev projekt ugasne ter se gre z " nov idejo" po nova sredstva. Koliko denarja je bilo že porabljeno za Rome, pa jim nisem nevoščljiv. A žal velika večina Romov tega denarja ni videla. Videli so ga visoki Romski funkcionarji in večinoma beli "Cigani", ki so "pripravili projekt za Rome" ter so vlekli velike plače. Visoki Romski funkcionarji pa so tiho, ker so pri koritu!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.11.2019 ob 16:21 Yeap gost

        Žal ne morem razumet bistva tvojega komentarja.Če se nihče ne pritožuje,v čem pol vidiš-vidimo problem ??? Prikrajšani so bili oni,pa se naj še oni pritožijo, ali kako???

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.11.2019 ob 9:32 Lendavski nadvojvoda gost

      No,mene pa zanima a so ti "gosti"odšli tudi nazaj domov,ali pa medtem preštudirali našo socialo in ostali pri nas.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.11.2019 ob 17:04 roki gost

      ja ti gosti so odšli domov ,bili sam manj zadovolni kot se je pričakovalo glavno ka so organizatorji spravili denar v svoje žepe,nišče izmet tih ki so polek organizacije se ne pritožujejo ker imajo oni tudi nekšni delež

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.11.2019 ob 20:40 fric gost

      veš nišče si ne upa našim štirim mušketirjem stopiti na žulj,edini sem ka bi dal vse v javnost ampak sam nikakor nemoreš proti štirjem , kradejo,goljufajo,lažne račune prilagajo, plačajo za 20 oseb malico dobi pa napisan račun za 40 oseb saj se vejo tudi šefi iti te ciganske finte z orginal računom mu na blagajni da reden račun potem pa njim ispišejo blagajniški račun za večjo vsototako da redne denarce obračajo samo če bi še imel bar dva še za svojim hrbtom bi to vse rešil v roku 30 dni in bi negdo tudi kazensko odgovarjali za goljufijo in prikazovanje lažni računov,,,naši romi bi prijavili in nebi ker so rodbina in pravijo zdaj oni kradejo drugič bomo pa mi tudi kaj dobili z tega lp vaš fric

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.