https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Kolesarski klub Tropovci praznoval 30-letnico delovanja

Tišina, 18.11.2019 ob 12:10  

V soboto, 16. novembra, je Kolesarski klub Tropovci praznoval 30. letnico njihovega delovanja. Kulturna slovesnost je potekala v Kulturnem domu na Tišini.


Novembra letos je minilo 30 let od ustanovitve Kolesarskega kluba Tropovci. Že leta pred novembrom 1989 so kolesarski šport gojili na Tišini. V okviru KK Pomurje, z izpostavo na Tišini. V tistem času je bil na pobudo Avgusta Drvariča in domačinov iz Tropovcev ustanovljen kolesarski klub Tropovci. Njegov prvi predsednik je bil Jožef Farič, tajnik pa Štefan Titan, ki je bil tudi prvi trener v klubu. Nasledil ga je Dalivoj Titan. V klubu se je kalilo veliko mladih, predvsem iz Tropovcev in Tišinskega šolskega okoliša ter iz okolice takratnih občin Murske Sobote, Gornje Radgone in Ljutomera.

S pomočjo domačinov in udarniškim delom so bili zgrajeni tudi klubski prostori pri GD v Tropovcih, ki so se z leti obnavljali in dograjevali do današnje podobe. Bili so tudi pridni organizatorji maratonov Treh src, Ajda in Maratona Občine Tišina. Prav tako so med najboljšimi organizatorji cestnih kolesarskih dirk za mlajše kategorije, z vsakoletnim Pokalom občine Tišina v Tropovcih.

V kulturnem programu večera so nastopili otroci Osnovne šole Tišina.

Zbrane je nagovoril tudi župan Občine Tišina Franc Horvat.

Ob 30. letnici delovanja pa je bila tudi priložnost, da so se spomnili najbolj izjemnih vrhunskih športnikov in trenerjev Kolesarskega kluba Tropovci. Posameznikov, ki so s svojim načinom življenja, izjemnimi uspehi in odrekanjem oblikovali podobo kluba. Vrhunski športniki in trenerji, ki so se in ki so jih učili osnov kolesarstva v klubu.

Največjo zgodbo kluba je začel pisati kolesar Simon Špilak, ki bo letos zaključil svojo bogato in vrhunsko kariero. Začel jo je prav v Kolesarskem klubu Tropovci. Svojo bogato kariero je začel z osvojenim 3. mestom na SP v Veroni v Italiji l. 2004. Kariero je nadaljeval v kontinentalnih ekipah Adrije Mobila, Worldtour ekipah Lampreja in nazadnje Katushe. Simon je bil dejansko prvi, ki mu je uspevalo zmagovati večje etapne dirke in je postavil temelj za trenutne uspehe njihovih kolesarjev. V svoji karieri je dosegel 12 poklicnih zmag.

Drugi, še en vrhunski kolesar, trenutno član kontinentalne ekipe Adrije Mobil iz Novega mesta je Žiga Horvat. Žiga je svoje večje uspehe začel v mladinskih vrstah, seveda v Kolesarskem klubu Tropovci. Naj omenimo več etapnih zmag in uvrstitev med najboljše na dirkah za Pokal Narodov v kategorijah mladincev in mlajših članov. Žiga je vse te uspehe kronal s 5. mestom na cestni dirki med mladinci na SP v Katarju leta 2015.

Zgodovino uspehov kluba so oblikovali še naslednji kolesarji, ki so vsi dosegli veliko odmevnih in odličnih rezultatov: Bernard Omar, Simon Törnar, Tomaž Hanc, Ludvik Vogrinčič, Iztok Fister, Dušan Fister, Bojan Kovač, Primož Obal, Matej Škafar, Jure Barat, Dušan Lepoša, Simon Marčič, Andreja Holsedl in še mnogi drugi.

Trenutno pa moštvo sestavljajo: Matic Polanšček, Marko Koren, Gal Kaučič, Jan Mohar, Gal Žido, Luka Jablanovec, Matija Berden, David Copot, Žan Karba, Sebastjan Rebernak, Boštjan Nemec, Iztok Fister, Karin Fister, Dušan Fister in Tomaž Mohar.

Pri tem so jim pomagali trenerji, kot prvi tudi eden izmed ustanoviteljev kluba: Štefan Titan, Dalivoj Titan, Blaž Gyoha, Marko Bertalanič in trenutni trener Slavko Vukan.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.11.2019 ob 14:38 Emma gost

      Iščem moškega za odprto razmerje! Lahko me kontaktirate preko tega portala - www.GetMeets.com

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.11.2019 ob 15:58 KK POMURJE gost

      Na žalost je kolesarstvo več ali manj crknilo v Prekmurji. Vsi ki ste starejši se boste spomnili bogate kolesarske tradicije več kot 30 let nazaj v Beltincih in kluba ki je v nekdanji jugi nekaj pomenil. To so potem nekak prevzeli v Tropovcih, vendar tudi tam vse skupaj ugaša ZAKAJ ? Ker nikoli ni bilo pravega pristopa do tega športa v Prekmurji še manj denarja in ne sponzorjev od osamosvojitve naprej ko so vse prevzeli tajkuni iz Ljubljane. Da vam obudim spomin in mlade spomnim na nekatera podjetja in sponzorje, ki so nekoč bili v Prekmurju: Pomurska banka, Pomurka, Potrošnik, Moravske Toplice, Radenska, Nafta vse to je odšlo k vragu in Prekmurci smo naprej hlapci kot smo večno bili.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.11.2019 ob 9:14 Trener gost

      V KK Tropovcih čisto nič ne ugaša. Še naprej dobro in uspešno delamo z mladimi kolesarji. Res je, da nas ni veliko, smo pa pridni, vestni in s sredstvi ki jih premoremo nudimo vso podporo našim športnikom. Zato ne na pamet. Po najboljših zmožnostih organiziramo vsakoletno tradicionalno dirko za mlajše kategorije, ki je tudi ena bolje organiziranih in obiskanih z mednarodno udeležbo. Trudimo se tudi z tradicionalnim maratonom. Poskušamo in poskušali bomo še naprej izboljšati naše prireditve, nuditi več vsebine in dogodka. Res pa je, da je posluh za kolesarskih šport, morebitnih donatorjev, sponzorjev zelo slab. In to kljub uspehom naših najboljših kolesarjev v svetovni eliti.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.