https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Gostüvejnska štorija nasmejala Beltince

Beltinci, 18.11.2019 ob 6:05  

V soboto, 16. novembra, se je v kulturnem domu v Beltincih odvila prva gledališka predstava v sezoni 2019/2020 v izvedbi Gledališke sekcija KD Obrež.

Obrež je majhno naselje v prav tako majhni občini Središče ob Dravi. Kljub majhnosti pa tam delujejo številna društva in eno izmed njih je tudi Kulturno društvo Obrež, ki premore tri sekcije. Ena izmed teh sekcij je gledališka sekcija, ki je na sobotni večer z »Gostüvejnsko štorijo« do solz nasmejala polno dvorano v Beltincih.

Odmevna in aktualna najbolj prleška komedija, ki se odvija v lokalnem prleškem narečju, je avtorsko delo vodje gledališke sekcije, Boštjana Kuhariča in je bila spisana namensko za njihovo skupino.

Medtem ko se gledalci se zabavajo ob dogajanju na domačem dvorišču Vančevih, kjer se spletke kar vrstijo, se skozi dvourno predstavo razlegajo smeh in spontani aplavzi.

»Pri Vančovih na dvori je furt gužva. Kak te nebi bila, če so tri ledične babe pri hiži. Fsi, ki dojdejo bi nekej meli. Te pa naj bode to špricar, penezi el pa pusek. Somo bi se nekej stiskovali pa radi meli, te pa če so s sela al pa mesta.«

V igri nastopajo: Janja Jurkovič, Martina Sok Novak, Nataša Slana, Davorin Rihtarič, Boris Borko, Helena Habjanič, Nives Imerovič, Tomaž Sok Ivan, Stanko Ploh, Monika Plohl in Boštjan Kuharič.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.11.2019 ob 8:52 Neža gost

      Pogrešamo domačo gledališko skupino.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.11.2019 ob 11:58 Tyros gost

      Všečna predstava, solidna igra amaterskih igralcev, skratka, zanimiv dogodek na deževen sobotni večer.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.11.2019 ob 15:24 gost

      Ka pa obisk? Strašno slabo za občinsko središče ! ZTK je slabo obvestil! Samo se slikajo v prvih vrstah, tole je premalo za promocijo in ogled takih iger!

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.11.2019 ob 17:52 Simona gost

        Hvala vsem, ki ste prebrali Malega rijtara, spremljali našo spletno in facebook stran in objave na raznih osebnih profilih, opazili plakate po Beltincih, si ogledali vabilo na kabelski televiziji k3, prebrali vabila na vaših elektronskih naslovih, pogledali vabilo na pozdrav tv, slišali obvestilo na Murskem valu, prebrali napovednik v Vestniku in se odzvalu ter prišli. Za vas gospod gost pa imam le eno sporočilo. Smilite se mi, ker vas bo lastna hudobnost in škodoželjnost nekega dne pobrala. Pa lep pozdrav.

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.11.2019 ob 16:29 Boštjan gost

      Hvala ZTK Beltinci in beltinški publiki za prijetno vzdušje in spontan krohot. Vaš bučen aplavz je za našo ljubiteljsko gledališče največje plačilo. Z veseljem se odzovemo še kakšnemu vabilu. Gledališka sekcija KD Obrež.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.11.2019 ob 16:04 gost

      Neža - gledališka skupina "dela" samo na državnih proslavaj ge se lejko lepo zasluži.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.