https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Rokometaši Pomurja še naprej ostajajo neporaženi

Murska Sobota, 19.11.2019  

Pomurski rokometaši so še naprej v vrhu 2. državne rokometne lige tudi po končanem 5. krogu, saj so v soboto, 16. novembra, v domači dvorani premagali RD Škerjanc Jadran Hrpelje Kozina z rezultatom 33:27. Tako so po vseh štirih odigranih tekmah za zdaj še brez poraza, z najboljšim napadom lige in najboljšo obrambo. Z golom v zadnjem napadu prvega polčasa so Pomurci na odmor odšli z rezultatom 16:14, ta prednost pa se je v drugem polčasu počasi povečevala. Zmaga domačih rokomatešev ni bila nikoli vprašljiva, a so jo dosegli s hitro in borbeno igro.

 

RK Pomurje - RD Škerjanc Jadran Hrpelje Kozina 33:27 (16:14)

RK Pomurje: Tilen Prosenjak 6 obr.,Boštjan Belec 5 obr., Matej Niedorfer 9, Aljoša Munda 6, Žan Toplak 6, Jure Hedl 5, Boštjan Žižek - Cvetko 3, Dorian Kocan 2, Aleš Pintarič 1, Aljaž Hameršak 1, Tobi Torič, Rok Rubin, Gregor Falež. Trener: Alan Potočnjak

RD Škerjanc Jadran Hrpelje Kozina: Matej Galina 7, Dimitrij Mičovič 6, Jan Peharc 5, Benjamin Bekrič 2, Peter Poles 2, Ivan Mijatovič 2, Luka Orbanić 1, Tomaž Stančič 1, Anes Rekič 1, Marko Stanonik, Erik Smej, Alex Šapla, Anže Sanabor, Jan Mihalič-Tomažič, Miloš Pejaković, Jernej Poles. Trener: Peter Hrvatin

7metrovke: RK Pomurje 3/3, RD Škerjanc Jadran Hrpelje Kozina 3/4

Izključitve: RK Pomurje 8 minut, RD Škerjanc Jadran Hrpelje Kozina 12 minut

Nekoliko bolje so začeli gostje, ki so povedli s prvim zadetkom na tekmi in vodili do 11. minute do rezultata 3:4. Domači so prvič povedli v 13. minuti z 5:4 in takoj z 6:4. Prednost dveh zadetkov so domači držali do 19. minute, ko so ponovno na hitro dosegli 2 zadetka in v 20. minuti povedli z 12:8. Prednost dveh, treh zadetkov so rokometaši Pomurja držali do 29. minute, ko so se gostje približali na -1 (15:14). Z golom v zadnjem napadu prvega polčasa so na odmor odšli domači z vodstvom 16:14.

V prvem delu drugega polčasa so domači prednost povišali na +3 in ga v 38. minuti ponovno povišali na +4 (22:18). Med 47. in 49. minuto so domači prvič povedli za +5 (26:21). Sledil je strelski mrk gostov oz. dve zaporedni obrambi domačega vratarja Belca in domači so z delnim izidom 3:0 7 minut pred koncem srečanja povedli z 29:21. Zmagovalec je bil znan in na obeh straneh so dobili priložnost prav vsi igralci. Končni izid 33:27.

Zmaga rokometašev Pomurja ni bili nikoli vprašljiva, vendar so jo dosegli z borbeno in hitro igro. Tako so še vedno na vrhu prvenstvene lestvice z najboljšim napadom lige (32,5 zadetkov/tekmo) in najboljšo obrambo (23,5 zadetkov/tekmo). Jadran je padel na 7. mesto.

V soboto 23.11.2019 pa bo na sporedu očitno derbi jesenskega dela prvenstva, saj se bosta srečali še dve neporaženi ekipi, domača Sevnica in Pomurje iz Murske Sobote. Sevnica se je v že dvakrat srečno izvlekla z zmago za gol, medtem, ko je Pomurje 3 tekme od štirih igralo doma. Naslednja rokometna tekma v Murski Soboti pa bo 30.11.2019 ob 19:00 proti ekipi Alples Železniki, ki je trenutno na 3. mestu.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.