https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Beltincih so se poklonili žrtvam prometnih nesreč

Beltinci, 19.11.2019 ob 6:05  

Ob Dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč so tudi letos v nedeljo, 17. novembra, v občini Beltinci priredili spominski dan.


V svetovnem merilu je organizacijo tega dogodka začela leta 1993 britanska nevladna organizacija Road Peace. Letošnji slogan se glasi "Življenje ni rezervni del". Ceste bi znale povedati marsikatero zgodbo ugašajočega življenja, trpljenja in bolečine, ki pa jih je vsako leto veliko.

Zbrane je nagovoril župan občine Beltinci, Marko Virag, ki je poudaril, da moramo vsi stremeti k varnosti, hkrati je pa dejal, da so ponosni in veseli, da v letošnjem letu v občini Beltinci ni bilo nobene smrtne žrtve prometne nesreče.

Nekaj besed je povedal tudi Mirko Sraka, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, brez katerega ne bi bilo slovesnosti in ki se skozi razne projekte in aktivnosti trudijo, da bi bilo na cestah manj nesreč in s tem tudi žrtev. 

Po programu so vsi zbrani prižgali sveče in stopili do kapelice svetega Antona, kjer so se poklonili in spomnili vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah. Želijo in upajo, da bo tudi v prihodnosti na cestah čim manj žrtev oziroma da žrtev sploh ne bo. K temu moramo stremeti vsi in hkrati poskrbeti za svojo varnost in varnost drugih.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.11.2019 ob 8:59 OBČAN B gost

      Lepa gesta ni kaj, ampak kaj je pa občina skupaj z Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu naredila preventivnega ali če hočete koristnega, da bi bilo teh nesreč čim manj ? Sestava tega sveta je v celoti politična ne strokovna, če izvzamemo policaja, ki pa je tu notri bolj po službeni dolžnosti ostali niti slučajno nimajo dovolj strokovnega znanja ki je pa nujno potrebno. V središču Beltinec za varnost, kolesarjev, pešcev in predvsem učencev v zadnjih 20 -30 letih ni bilo narejeno nič.

      23 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.11.2019 ob 10:05 Bači gost

        Za preventivo v občini Beltinci ni storjeno praktično ničesar. Pomgradovi kamioni v kolonah vozijo skozi Beltinci, čeprav je bližje preko avtoceste v Ivanjce po šoder (Polaič prišpara cestnino), Po vseh vaseh se ne ko trolira višina zelene ali zidane ograje, ali spoštovati odlok, ali pa namestiti ogledala, celo novogradnje ne upoštevajo varnosti, ob cestah ni s polno črto označene kolesarske steze, po plocniku se ne moreš peljati s špotnim cestnim kolesom, ker ogrožas sebe in pešce, nova bratonska priključna cesta na cesto Lipovci-Dokležovje , ni oznsčeno prečkanje republiške ceste, da bi lahko prišli na kolrsarsko stezo, v Beltincih bi rabili vsaj tri krožišča, celi odbor je popolnoma NESPSOBEN, takoj je.potrebno zamenjati člane, še posebej pa njihovega predsednika gospoda Sraka Mirka, zavihti je treba rokave ne pa prižigati sveče.

        18 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.11.2019 ob 12:37 bralka gost

      Točno tak, kak sta napisala mojiva predhodnika.Glavno, ka so med svetnikami, izvolili predstavnike,keri majo po 3 funkcije.Glavno, ka dobijo plačano,napravijo pa tak nič.Občina Beltinci sploj, ne ven,zakoj smo sploj občina.

      19 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.11.2019 ob 13:22 buraš gost

      Tako JE! Nesposobneži na celi črti, samo slikajo se! Tale srakec je pa veliki munđija samo se preseravle. takih organiza. mi ne rabimo ,ker so popolnoma odveč !!!

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.11.2019 ob 16:00 gost

      Ka je ta šolska naredila za ureditev prometa na šolskon dvorišči, ka se deca ne bi med avtojami z kolesi v šolo vozili, pa peš hiodili. Samo slikanje!!!

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.11.2019 ob 17:17 Mali rihtar gost

      Šolska promet ministrerca pa ravnatelca dobro skrbijta za svojo rit. Prva odi gledat verker štange v Polsko. Drujga laufle za prometnimi prođekti po cejloj Europi. Vse skuper pa koordinejra uber glavni v cerkvenoj stranki. Doma pa nika od nika.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.11.2019 ob 19:16 gajdaš gost

      Bogme odili so z tejmi svejčami kak zombiji

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.11.2019 ob 19:20 Obmurski gost

      Gajdaš, idi še enkrat v OŠ, pa se nauči, da se pred T piše S. Pač, zombi!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2019 ob 9:34 gajdaš gost

        Obmurski .......... Prepričani sem ,da si bil med zombiji in ,da si zelo zraven županove rijti z jezikon .

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.11.2019 ob 19:37 Lendavski nadvojvoda gost

      No,pa si povejmo,tale Mirko Sraka,kaj od njega je sploh kdo kaj slišal,kaj sploh dela,kje je zaposlen,kaj pri varnosti naredil,razen svoje,finančne?Povejte,zakaj ga rabimo,za kaj je koristen,razen gobezdanja?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.11.2019 ob 20:24 beltinski grof gost

        Mirkec se je zna na pravo političko barvo obrnoti. Dela pri nas na zavarovalnici Savi. Ka pa toti Činč na teh slikah dela? Toti še bere občinske pare. Vsakega župana za lastno rit nategne.

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.11.2019 ob 20:16 Lilika gost

      Zakoj pa na slikaj falij Kovačičof Janček? On neje več glavni? On zna največ od prometa.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.11.2019 ob 20:34 Lendavski nadvojvoda gost

      Beltinski grof,pojasnjeno.Pa ne ven,tomi Sraki,či se kaj svejti,kak kaj reagira...?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.11.2019 ob 7:37 kupinar gost

      Jaki dogodek. Markeči majo vsaki drugi den neko proslavo, komemoracijo. Slavijo ešče avstro ogrske praznike. Kruha in iger za ludstvo ka bo mir. Zadnja odveza se bliža.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      20.11.2019 ob 8:56 OBČAN B gost

      Šel sem pogledat na spletno stran občine Beltinci kdo so ti člani toga Sveta za preventivo in vzgojo, nobeden od teh 8 članov nima popolnoma nobenega znanja ne izkušenj o varnosti in preventivi, glavno, da so vsi pripadniki nekih kvazi strank in to si razdelijo med sabo. Pa v Beltinski občini imamo ogromno ljudi, ki se profesionalno ukvarjajo s tem ali niti slučajno ne pridejo zraven, ker komplet občinska uprava kak občinski svet, razen občinskih svetnikov in takih ki niso bili izvoljeni, ostalega prebivalstva občine ne vidi, tako kak da jih ne bi bilo.Če pa kdo izven tega občinskega klana predlaga kaj pametnega in koristnega, tega pa takoj vzamejo za sovražnika. Zaradi tega vsega pa v Občini Beltinci smo tam kjer smo, na dnu.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2019 ob 9:21 žiga žaga gost

        Bravo občan b. Prav ugotavljaš. Nekateri so v tem prometnem svetu z osnovno šolo. Glavno je da so v politični stranki.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.