https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Cesta skozi Borece odprta za promet, v Križevcih prenova parkirišča

Križevci pri Ljutomeru, 19.11.2019 ob 6:00  

V Občini Križevci se te dni zaključujejo cestna dela. Tako je skorajda dokončana cesta skozi naselje Boreci, po kateri se je ponovno sprostil promet, v polni fazi prenove pa je tudi dotrajano parkirišče pred križevsko cerkvijo.


Lokalna cesta skozi naselje Boreci ponovno odprta za promet

V okviru predmetne investicije je bila rekonstruirana obstoječa lokalna cesta Boreci - Logarovci (LC 223181) v dolžini 1320 metrov do priključka z regionalno cesto R2-439 Križevci – Senarska v naselju Logarovci.

Asfalterska dela, ki so se pričela s 7. novembrom, so v glavnem končana, potekajo le še zadnja zaključna dela, tako da se je po cesti ponovno sprostil promet. Sam rok dokončanja rekonstrukcije je sicer 20. november 2019.

Prav tako je dokončana tudi kolesarska steza, ki bo omogočala varen promet kolesarjem in pešcem. Uredilo se je tudi obojestransko odvodnjavanje, zamenjali so obstoječe cevne propuste ter uredili dovoze.

Dela sta izvajali gospodarski družbi Legartis d.o.o. iz Lendave in GMW d.o.o. iz Turjancev. Cesta je bila v fazi gradnje popolnoma zaprta z urejenim obvozom, investicija pa je znašala 595.647,85 EUR.

Občina Križevci je tako prenovila prej dotrajano asfaltno površino, s tem pa tudi izboljšala prometno varnost še posebej pešcem in kolesarjem. Kolesarska steza je ločena od lokalne ceste z lokalnim jarkom.

Dotrajano parkirišče pred cerkvijo v Križevcih v fazi prenove

V polnem teku so tudi dela na parkirišču pred Križevsko cerkvijo, ki so se pričela 4. novembra. Izvajalec gradbenih del, gospodarska družba Legartis d.o.o., bo do konca novembra izvedla kompletno prenovo parkirišča, ki je bilo dotrajano zaradi številnih posedkov in mrežastih razpok.

V sklopu investicije v vrednosti 77.309,36 EUR se bo tako  na novo uredilo parkirišče, urejena bo višinsko - prometna ureditev voziščne konstrukcije, horizontalna in vertikalna prometna signalizacija in zamenjava drogov javne razsvetljave. Obnovili bodo tudi obstoječi kamniti zid. Nadzor nad gradbenimi deli vrši Stanislav Marič iz podjetja Aken ing d.o.o..

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.11.2019 ob 7:57 gost

      Borejci so, nepismenost pa taka.

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.11.2019 ob 9:44 gost

      BoreJČi, nikakor pa ne Boreci

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.11.2019 ob 13:26 gost

      Mariča je čas povozil! Komu odgovarja za dejanja ,ki se prikrivajo !?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.