https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Reka Mura prestopila bregove

19.11.2019 ob 9:00  

 V zadnjih dneh je poleg poplavljanj reke Drave, moč zaznati visok vodostaj tudi pri reki Muri, ponekod je zaznati tudi razlivanje.

 Visok vodni pretok je zlasti zaznati v Petanjcih. V okolici Bakovcev je že zaznati razlivanja in poplave.

Pretok Mure se bo ustalil danes ponoči v zgornjem, jutri čez dan pa tudi v spodnjem toku.

Napoved

Danes bo v zahodni in delu osrednje Slovenije oblačno, predvsem na zahodu bo občasno deževalo. Na območju Julijskih Alp bo meja sneženja med 800 in 1200 m nad morjem. Drugod bo suho vreme, nekaj sonca bo predvsem v vzhodni Sloveniji. Ob morju bo pihal jugo, ki bo zvečer ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 4, drugod od 9 do 14, ob morju do 17 °C, navaja Arso.

Ponoči bodo padavine na zahodu ponehale, proti jutru se bo na Primorskem, kjer bo začela pihati šibka burja, delno razjasnilo. Na vzhodu se bo pooblačilo in zjutraj bo ponekod ob meji s Hrvaško pričelo rahlo deževati. Jutranje temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem okoli 10 °C.

Jutri dež

Jutri bo na Primorskem delno jasno s šibko burjo. Drugod bo oblačno, dež v vzhodni Sloveniji se bo nekoliko okrepil in popoldne zajel tudi severne in osrednje kraje. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 10, na Goriškem in ob morju do 16 °C.

Obeti

V četrtek in petek bo na vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. Ponekod v zahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.11.2019 ob 12:04 Gost.vb gost

      Ob reki muri NI bregov, so samo razlivna obmocja in to je normalno kot ko sije sonce. Skratka nic posepnega, razen za tv zasvojence.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.11.2019 ob 9:57 bretjauzl gost

      nikar jokat. javite se pri pticarih ribicih in ljubitelji insektov

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.