https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Obsodba zoper zdravnika Kolarića pravnomočna

20.11.2019 ob 10:00  

Obsodba zoper zdravnika Davorina Kolarića, da je z zlorabo položaja kršil spolno nedotakljivost 16-letne pacientke, je pravnomočna. Kolarić ostaja družinski zdravnik na Razkrižju.

Naj spomnimo, zloraba se je zgodila septembra 2016 v Zdravstvenem domu Lenart. Zdravnik je takrat 16-letno dijakinji ene od mariborskih srednjih šol, ki je k njemu prišla samo po opravičilo za odsotnost od pouka telesne vzgoje, v nasprotju z doktrino in pravili medicinske stroke z golimi prsti, brez rokavic, tipal dojke in ji razmikal sramne ustnice.

Zdravnik je bil tako marca letos na mariborskem okrožnem sodišču obsojen na pogojno kazen 18 mesecev zapora s preizkusno dobo treh let, kazen pa je po poročanju časnika Večer sedaj pravnomočna.

Višje sodišče v Mariboru je potrdilo sodbo okrožne sodnice Barbare Nerat, da je obsojeni z omenjenimi dejanji zadovoljeval svoje spolne potrebe. Tako kot že Neratova, tudi višji sodniki niso imeli utemeljenih razlogov, da ne bi verjeli oškodovanki. Navsezadnje je v sodnem postopku tudi sam priznal, da je pacientko "pregledal" tako, kot je opisala, a se je zagovarjal, da je ravnal v skladu z doktrino.

Višji tožilec Zoran Klinc, ki se je tako kot obramba pritožil zoper prvostopenjsko sodbo, je vztrajal, da je treba zdravnika obsoditi na leto in pol zapora in mu za dve leti prepovedati opravljati zdravniški poklic, poroča Večer. Vendar mu višji sodniki niso sledili.

Kolariću se torej razen tega, da je sodišče zanj odprlo kazensko evidenco, ne bo zgodilo nič. Ne bo šel v zapor in tudi zdravnik bo še naprej, ker je sodišče o najbolj pomembnem vprašanju, ali naj se Kolariću še naprej zaupa opravljanje zdravniškega poklica, odločilo, da v postopku ni bilo prepoznati nevarnosti, da bi zdravnik dejanje še kdaj ponovil, izpostavlja Večer.

Kolarić tako ostaja družinski zdravnik na Razkrižju, kjer deluje od marca 2017, ko je tam odprl zasebno ambulanto.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.11.2019 ob 12:36 Risto Kubura gost

      On je moj zdravnik.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.11.2019 ob 13:55 Drvarnica gost

      Ce tou napravi mojemi diteti ,staroga premlatin tak ka de neprepoznaven....vupan ka si je precital tou .....

      9 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2019 ob 14:53 gost

        Počasi, mogoče tvojemu detetu še kaj hujšega delajo pa ne veš za to. Ne bodi vsemogočen. Zadeve pa sploh ne poznaš. Danes je moderno in v nekaterih primerih tudi denarno koristno, da pubertetnice nekoga obsodijo spolnega nadlegovanja. ko se pa te iste pubertetnice napijejo ali omamijo in več moških po njih " dirja " pa ni nič hudega. Pa ne misli, da zagovarjam tega doktorja in obsojam pubertetnico, samo pišem to, kar se danes, žal, tudi pri nas dogaja. Žensko malo bolj natančno pogledaš, pa te obsodi spolnega nadlegovanja ( tiste bole......... ).

        17 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2019 ob 23:12 piki gost

        Ej, drvarnica, od kdaj je 16 letnica dete??? Nekatere se že žgejo, da je joj. Bolj, kot njihove mame. Pa se ji en fant malo zameri in ga obdolži vsega mogočega in nemogočega čeprav lahko sploh ni res.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.11.2019 ob 14:56 gost

      drvavrnica...pa ti si tele,si drveni se ti vidi..ja kako pa naj zdravnik pregleda bolnika,naj je otrok,stareejši občan ali mladenič,mladenka..naj ga rentensko pred pragom ambulante pregleda?..no če si ti takšen drveni super znalec,evo pa odpri ordinacijo,bomo hodili k tebi,šalabajzer en..naslednič pa ko ti bo kdo bolan,pa ga ti rentensko doma pregledaj,ne da delaš gužvo po zdravstvenih domovih itd..pa še nekaj ,te tudi drveni,premikasti vsakega učitelja telovadbe ,ki ti šlata froce ..

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.11.2019 ob 15:30 drevored gost

      Priporočam ogled filma Lov (Festen, 2013) z Mads Mikkelsen v glavni vlogi.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.11.2019 ob 19:39 Lendavski nadvojvoda gost

      Meni je vse jasno v imenu in " mekanom Ć".

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.11.2019 ob 21:01 gost 2 gost

      Zelo dober zdravnik, ne verjamem temu kar se dogaja, punca je šla na pregled k zdravniku ne k mehaniku, mislim da zdravnik mora potipat, če te kje boli, ali pa smo že vsi obsedeni z norimi idejami.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.11.2019 ob 11:11 DIREKTOR gost

      Mi smo to besedo spolno nadlegovanje pripeljali do absurda in zanimivo, da bi se naj to dogajalo samo osebam ženskega spola. Če greš k zdravniku je normalno pričakovati, da te zdravnik, če pregled tako zahteva tudi MORA pregledati ja kako za miloga boga pa naj opravlja pregled in svoje delo. Te naše nekatere deklice so pa tako občutljive, da ne daj bog da jo kot zdravnik potipa manj kot 10 cm v bližino tistega ....... Ko pa ta deklica pride v kakšen diskač tam ji je pa dovoljeno vse in še kaj več. Zdravnik bi po mojem bil kriv, če bi se res v ordinaciji fizično spravil na deklico in jo po domače nategnil ali poskušal nategniti. Vse ostalo pa je enostavno ven metanje te deklice, v Sloveniji pa smo komplet norci in ne vemo kaj je spolno nasilje. Kaj pa tiste tajnice, ki se na delovnem mestu ponujajo predvsem svojim šefom ali je to tudi spolno nadlegovanje uboge ženske ?

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.11.2019 ob 11:46 piki gost

      DIREKTOR odlično napisano. 16 letnice se nekatere že žgejo bolj kot njihove mame. Ene sploh ne vedo kaj kdo z njimi počne, ko so pod raznimi substancami. Pa tisto o tajnicah je tudi zelo razširjeno. Če kakšen šef katere noče se mu potem maščuje in mu naredi štalo.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.11.2019 ob 20:02 gost gost

      Žalostno,kako lahko s klevetami blatijo, tako dobrega zdravnika, mislim, da je celo urolog, ter dober diagnostik. Najbolje je,ko pridejo take razvajene mladoletnice na pregled , da so zraven mame in medicinska sestra, ker se to lahko pripeti še kakšnemu zdravniku. Mislim da pregled pri zdravniku traja s rokami, zato lahko ugotovi kaj je narobe. Tudi ta zdravnik ima družino,ali se kdo vpraša kaj preživljajo oni. Bil je zdravnik tudi v Ljutomeru.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.