https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Neznani uničevalec kombajnov v koruzo podtaknil celo šibre

20.11.2019 ob 13:55  

Neznanec, ki se je spravil na pomurske kmete in jim v koruzo podtikal kovinske cevi je šel tokrat še korak naprej in v koruzo nastavil naboje s šibrami.

Od septembra je bilo v dobrih dveh mesecih na območju občin Benedikt in Gornja Radgona zaradi podtaknjenih palic iz nerjavečega jekla uničenih 20 kombajnov.

Pred dnevi pa so v koruzi odkrili tudi naboje s šibrami, ki sicer ne sodijo med eksplozivna sredstva, vendar bi se ob udaru med noži kombajna lahko sprožili. Naboji s šibrami bi skoraj vzeli življenje kmetu Aljažu Bratuši, ki se lahko zahvali le sreči, da je nevarne naboje s šibrami odkril, preden bi jih požel.

Kot poročajo Slovenske novice, se je to zgodilo v Negovi, na poljih družine Bratuša. Če bi rezila kombajna prišla v stik s plastenko, bi v preteklih dneh morda celo poročali o tragediji. K sreči se to ni zgodilo, a je dogodek vpletene očitno precej pretresel.

Plastenka z naboji in šibrami pa je bila zgolj vrh ledene gore. V zadnjem mesecu dni je namreč vandal pri Bratuševih z gnojnico zalil vhodna vrata in avtomobil, prav tako pa je med seno nastavil žice. Če bi jo živina zaužila, bi poginila, poroča Siol.

Kmetje tik pred zimo ne morejo požeti krme, zato je ogroženih tisoč glav živine, po novem pa tudi njihova življenja. Ob tem se sprašujejo, če bo potrebna hujša tragedija, da se bodo stvari premaknile z mrtve točke, saj storilec s strani policije še vedno ni izsleden.

*Fotografije so simbolične.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.11.2019 ob 14:10 gost

      Že ste dosadni s tem pisanjem o teh kombajnih. Pa še takšne neumnosti napišete: UNIČENIH 20 KOMBAJNOV. Vi sploh veste kaj pomeni UNIČEN ?????? Če je kombajn poškodovan in je škode na njem za 5,000 ali 7.000 evrov in se da v kratkem času popraviti, kombajn ni UNIČEN temveč je POŠKODOVAN!!!!!!!!! Dalje brez veze.

      21 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.11.2019 ob 8:40 gost gost

        ti si munjen pa daj zberi ti 7.000 evrov za popravilo ti to lahko samo tako reci ko nimas pojma o kombajih

        3 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.11.2019 ob 8:42 gost gost

        ti si munjen pa daj zberi ti 7.000 evrov za popravilo ti to lahko samo tako reci ko nimas pojma o kombajih

        3 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.11.2019 ob 14:29 gost

      Zdaj bomo organizirali zbiralno akcijo, da tem siromašnim lastnikom kombanjev pokrili škodo, če pa slučajno se zbere kaj več pa vsakemu proporcialno damo v žep po metodi zbiranja za malega "Krisa" saj bo vsa živina pocrkala in bodo Avstrjci prisilno zaklali in naši bodo delali žveplene čevapčiče in vsi zdravi, veseli in zadovoljeni?

      18 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.11.2019 ob 14:52 gost

      pa naj ga najdejo,nato pa javo izpostavijo,pa naj mu vsak en šiber šamar primaže,budalo prizadeto eno

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2019 ob 14:57 gost

        ČE BI HOTELI, BI GA ŽE ZDAVNAJ DOBILI. A ................Me pa čudi, da niso Šiška in njegovo vardo poklicali. Sem prepričan, da bi ti krivca hitro našli.

        15 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.11.2019 ob 17:18 gost

      Dobro se z dobrim vrača! Slabo pa ........!

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.11.2019 ob 23:03 piki gost

      Točno tako, kot so že eni zgoraj pisali. Neko populistično nabijanje. UNIČEN ?! Malo poškodovan. In če je naboj bil kje v koruzi še ne pomeni, da je že komu stregel po življenju. Četudi bi ga zmello ga kar tako ne raznese. in če ga že raznese ni velike nevarnosti, ker strel ni usmerjen, kot če je naboj v puški. Očitno se večina ne spozna na orožje, kaj še na strojništvo, da bi znali kdaj je kombajn uničen. Da ne bo pomote. NE zagovarjam tega početja. Je pa vso to pisanje že prav smešno. In tudi to, da plačani organi ne najdejo storilca. Glavno, da spremljajo Šiška in njegove ljudi, ki so DOMOLJUBI in v svojem prostem času brezplačno varujejo mejo naše domovine.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.11.2019 ob 19:37 Marjan gost

      Kaj se skrivlete za gosti pa tak dale pokažte imena potem bodite pametni. Mislite da ti kmetje kateri majo kombajne peneze serjejo?Prekleto mora misliti, da stroj lahko zrihta za naslednjo žetev. Vzdrževanje ni zastonj.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.