https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Ljutomeru potekal posvet z državljani o prihodnosti Evropske unije

Ljutomer  

Danes, 20. novembra, je v športni dvorani ŠIC Ljutomer, potekal posvet z državljani o prihodnosti Evropske unije. Organizirali so ga Občina Ljutomer, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer in Vlada Republike Slovenije.


Na posvetu so imeli občani in občanke ter dijaki in dijakinje priložnost povedati, kaj pričakujejo od Evropske unije.

Poleg občanov in občank so se posvetovanja udeležili mag. Olga Karba, županja Občine Ljutomer, Niko Miholič, podžupan Občine Ljutomer, dr. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, generalna direktorica za turizem na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Helena Cvikl ter iz Slovenske turistične organizacije vodja korporativnega PR, Livija Kovač Kostantinovič. S strani institucij EU pa Manja Toplak, vodja Pisarne Evropskega parlamenta.

Vladna posvetovanja z državljani o prihodnosti Evropske unije vlada organizira zato, da slišijo mnenja, skrbi, upanja in pričakovanja ljudi glede prihodnosti EU. S posvetovanji, ki jih pripravijo v sodelovanju z občinami, so pričeli leta 2018, v okviru vseevropskega projekta posvetovanj. Ta je bil namenjen zbiranju predlogov evropskih državljanov pred pripravo nove strateške agende EU za naslednje petletno obdobje.

V Sloveniji tudi letos nadaljujejo s posvetovanji v lokalnih okoljih, saj so ugotovili, da si lokalne skupnosti želijo rednega dialoga z nacionalno in evropsko ravnjo. S formatom posveta, kjer ni panelistov, ampak so vsi udeleženci vključeni v razpravo, želijo krepiti aktivno državljanstvo.

V Ljutomeru je bila tema posvetovanja skupna kmetijska politika EU z vidika priložnosti in izzivov, ki jih predstavlja za lokalna okolja in mlade. Predvsem, kakšno prihodnost zagotavlja ali bi morala zagotavljati kmetijska politika mladim, da se po izobraževanju vrnejo, prevzamejo družinsko kmetijo in jo razvijajo z dodatnimi dejavnostmi na področju turizma, obrti ali podjetništva.

Ker so na posvetu aktivno sodelovali dijakinje in dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, so uvodoma s kratkim videom pojasnili tudi, kaj si mislijo o udeležbi na evropskih volitvah.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.11.2019 ob 11:41 piki gost

      Ufff, vmes pa taki, ki EU ne bod več dolgo potrebovali, ker že dišijo po cipresah. Dijaki pa tam po službeni dolžnosti, da bo všečno učiteljem. Pa nekaj občinskih parazitov, da je večja udeležba in so všeč županji. Nič novega. Vsi prisotni po "defoltu".

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.11.2019 ob 13:00 gost

        Piki imej spoštovanje do starejših ljudi. Ti starejši so ti omogočili, da si imel brezskrbno otroštvo, brezplačno zdravstvo in šolstvo, ........... Tudi ti boš nekoč star - upam, da se dočakaš tega. O EU je pa brezpredmetno razpravljati. Oni nam bodo dali to, kar bodo oni želeli in ne tega, kar bi mi hoteli. Lahko desni in levi politiki nalagajo kar hočejo, a resnica je taka, da nimamo nobenega vpliva na dogodke v EU. Kdor je pa toliko neumen, da posluša te pravljice za lahko noč, pa naj uživa v njih.

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.