https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Križevcih sprejeli zmagovalca kasaškega derbija in inovativnega mladega kmeta Slovenije

Križevci pri Ljutomeru, 22.11.2019 ob 18:00  

Danes, 22. novembra, je v Križevcih pri Ljutomeru potekal sprejem športnika in zmagovalca kasaškega derbija, Dušana Zorka in naj inovativnega mladega kmeta Slovenije Igorja Paldaufa pri županu Občine Križevci mag. Branku Belcu.


Sprejem je potekal v prostorih občine Križevci, kjer je župan Branko Belec skupaj z ostalimi predstavniki občine, obema dobitnikoma čestital in povedal nekaj besed o njunem edinstvenem delovanju in jima želel tudi veliko uspeha v prihodnje.

Zmagovalec kasaškega derbija Dušan Zorko, katerega konj je postal tudi umetniški navdih

Dušan Zorko je pred nekaj meseci, natančneje 8. septembra, na hipodromu v Stožicah pometel s konkurenco in postal zmagovalec XXIX. Slovenskega kasaškega derbija za štiriletne slovenske kasače, na progi dolgi 2600 metrov. V najpomembnejši dirki sezone, v katero se uvrstijo najboljši kasači, je lovoriko osvojil ravno Dušan Zorko s svojim konjem Jimpeto Joyem.

V konkurenci 12 izvrstnih konjev, sta tako voznik in trener Dušan kot tudi konj postala zmagovalca in se veselila uspeha, ki je plod številnih ur treninga, izkušenj in talenta. Ravno ta konj je že pred časom navdihnil tudi umetnika Roberta Juraka, da je postavil skulpturo konja v prometnem krožišču v Križevcih. Več o takratni zmagi in proslavitvi si lahko preberete tukaj.

Tokrat mu je skupaj z predstavniki občine Križevci čestital tudi predsednik Športne zveze Križevci Milan Majcen in mu izročil občinsko priznanje.

Igor Paldauf s svojo inovativnostjo na področju kmetovanja prepričal žirijo

Sprejem pa je potekal še za enega pomembnega dobitnika in sicer Igorja Paldaufa, ki je 25. oktobra v predsedniški palači v Ljubljani , prejel laskavi naziv inovativni mladi kmet 2019. Naziv mu je takrat podelil sam predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, izbor pa sta organizirali Kmetijsko-gozdarska zbornica (KGZS) ter Zveza slovenske podeželske mladine. Več o samem izboru si lahko pogledate tukaj.

Igor Paldauf si na svoji kmetiji v Vučji vasi, prizadeva za inovativen pristop k trženju v kmetijstvu, pri katerem združuje nastop več kmetij z različnimi kakovostnimi izdelki na trgu. Paldauf je pri svoji kmetiji, ki jo je prevzel leta 2011, v postopku preusmeritve v ekološko pridelavo in predelavo poljščin in krško-poljskih prašičev.

Na kmetiji, ki nadaljuje dolgoletno tradicijo, katera sega v leto 1875, obdelujejo 25 hektarjev njivskih površin, celotna kmetija pa se zadnji dve leti poslužuje ekološkega kmetovanja. Za ekološko kmetovanje so se odločili predvsem zato, ker želijo naravi in sebi najboljše ter pri tem pridelati kar se da zdravo hrano.

Njihova želja je, da pridelke, ki jih pridelajo na njivah, tudi predelajo v hrano oz. jih porabijo za živali na kmetiji. Na kmetiji imajo prosto rejo prašičev slovenske avtohtone pasme in kokoši nesnice.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2019 ob 22:33 pišta gost

      ČESTITKE obema gospodoma. Dodal bi še samo to, da gospod Dušan Zorko nima samo odličnih konj, ki zmagujejo ampak je tudi odličen gostilničar, ki ga poznajo gostje tako na lokalnem nivoju, kot tudi širom Slovenije in preko mej v tujino. Gospod Igor Paldauf pa je naredil velik korak naprej pri trženju kmetijskih pridelkov. Naredil je to, kar je večini še vedno nemogoče. Združil je prodajo izdelkov več različnih kmetij. Zato, ker pri nas prevladujejo majhni kmetje in je cena za prodor na trg visoka je nujno, da se jih več združi skupaj in tako zmanjšajo stroške in trgu tudi ponudijo širši nabor izdelkov. Vsa pohvala gospodu in mu želim uspešno poslovanje.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.