https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti otvorili prenovljeno športno strelišče

Murska Sobota, 25.11.2019 ob 11:30  

Občinska strelska zveza Murska Sobota in Športno strelsko društvo Murska Sobota, sta v soboto, 23. novembra 2019, pripravili svečano otvoritev prenovljenega športnega strelišča v Murski Soboti. Obenem pa je ŠSD Murska Sobota obeležila tudi štirideset let aktivnega organiziranega delovanja v strelstvu v Mestni občini Murska Sobota.

Zbrane so ob tej priložnosti nagovorili predsednik OSZ MS Štefan Celec, ki je izčrpno predstavil zgodovino strelstva v Mestni občini Murska Sobota, predsednik Strelske zveze Slovenije Janez Slapar, podžupan MOMS Zoran Hoblaj in predsednik Športne zveze Murska Sobota Andrej Gomboši


Opravili okrog 600 prostovoljnih ur

Predsednik ŠSD MS Igor Makari se je zahvalil donatorjem, ki so namenili preko 12.000 evrov v obnovo strelišča: Kmetiji Farkaš, Mak – Fin d.o.o,, Hladistvo d.o.o., MO MS, Tomaž Kerčmar, ŠZ MS, ter seveda tudi vsem manjšim donatorjem in seveda članom ŠSD MS, ki so žrtvovali svoj prosti čas, da lahko imajo posodobljeno strelišče.

Zgodovina Športno strelskega društva Murska Sobota

Prvi predsednik ŠSD MS je bil Štefan Flisar, za njim je vodenje za vrsto let prevzel Alojz Benko. V vmesnem delu, ko je delovanje MI Pomurke zamrlo, je na pomoč priskočila OSZ Murska Sobota. Pionirji so se vsa leta uvrščali na državna tekmovanja in iz vsake generacije se je izluščil kakšen zelo dober mladinec. Potrebno je poudariti dolgoletno in požrtvovalno delo Franca Ščančarja, ki je ogromno časa posvetil delu z mladimi in za to delo prejel leta 1997 bronasto plaketo SZS, leta 2013 pa še srebrno plaketo za dolgoletno strokovno delo v strelstvu. V začetku leta 2013 je delo predsednika prevzel Igor Makari in si zastavil nov program dela in cilje. Na izrednem občnem zboru so leta 2013 sprejeli nov statut in Strelsko društvo MI Pomurka preimenovali v sedanji naziv ŠSD Murska Sobota. V društvo so se vrnili tudi nekateri bivši strelci in skupaj se trudijo ohraniti in dvigniti strelski šport v našem kraju na višji nivo. Društvo šteje trenutno okrog 60 članov.

Strelstvo je v Pomurju drugi najštevilčnejši šport takoj za nogometom.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.11.2019 ob 11:59 kouvran gost

      Na mesto šerifa se Hoblaj slika ,ki nikjer ne zmanjka

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.11.2019 ob 12:53 gost

      Kaj je s šerifom, da se ne slika več?

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.11.2019 ob 17:38 Gost gost

      Gutalova njemi je zabila EGO pod nivo vretine, koraj do nafte!!!!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.11.2019 ob 21:43 prekmurec gost

      Pri nas v Prekmurju se "" ODPRE " prenovljeno srelišče... A vi lahko " OTVORITE " nešto tamo dole u Yugi.... Sama sramota v naslovu....

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.