https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Lendavski svetniki obravnavali predlog proračuna za leto 2020

25.11.2019 ob 10:40  

Občinski svet Občine Lendava je na svoji 9. redni seji med drugim obravnaval predlog proračuna občine Lendava za leto 2020, predlog odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča na območju občine Lendava, Predlog odloka o oglaševanju ter predlog odloka o predkupni pravici občine Lendava na nepremičninah. Svetniki so tudi podprli mandata nadomestnim članom občinskega sveta.


Potrditev mandata novim članom občinskega sveta

Po predlogu Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, je občinski svet potrdil mandat dvema novima članoma občinskega sveta Občine Lendava za preostanek mandatne dobe, in sicer Dragu Nađu iz liste DeSUS namesto mag. Antona Balažeka in Evi Šabjan iz liste SDS namesto Otta Močneka.

Odlok o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča – NUSZ

Občina Lendava z novim Odlokom o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča na območju občine Lendava bistveno znižuje odmero za nepozidano stavbno zemljišče, saj se na podlagi novega korekcijskega faktorja, ki se znižuje za 70 odstotkov, torej iz 1 na 0,3.

Občina v prihodnje načrtuje ureditev baze podatkov nepozidanih stavbnih zemljišč, ki bo vsebovala le nepozidana stavbna zemljišča, kjer je možna gradnja in priključitev na elektriko, javni vodovod in telekomunikacije, da bo obdavčitev za zavezance bolj prijazna in pravična.

Prva obravnava proračuna za leto 2020

Občinski svet Občine Lendava je v prvem branju obravnaval predlog proračuna Občine Lendava za leto 2020 in sprejeli sklep, da je proračun primeren za nadaljnjo obravnavo po postopku, ki ga določa Poslovnik Občinskega sveta Občine Lendava. Občinski svetniki so pohvalili, da je letos predlog proračuna pripravljen že v novembru in bo lahko sprejet še v tem letu.

V bilanci prihodkov in odhodkov načrtujejo skupne prihodke proračuna občine Lendava v višini 12.808.425 evrov. Največji viri prihodkov proračuna je dohodnina v višini 6.165.842 evrov (48,14 odstotka vseh prihodkov).

Planirani odhodki proračuna v bilanci prihodkov in odhodkov znašajo 13.971.378 evrov, od tega tekoči odhodki in tekoči transferi 9.061.370 evrov oziroma 64,86 odstotka vseh odhodkov proračuna ter investicijski odhodki in investicijski transferi proračuna 4.910.008 evrov oziroma 35,14 odstotka vseh odhodkov proračuna.

Proračunski primanjkljaj v bilanci prihodkov in odhodkov bo v letu 2020 znašal 1.162.953 evrov.

V času nadaljnje razprave se bo predlog obravnaval na delovnih telesih, odborih, omogoči se tudi vključitev zainteresirane javnosti. Rok za vlaganje pripomb in predlogov k predlogu občinskega proračuna je v skladu s Poslovnikom OS do 2. decembra 2019. Rok za pripravo predloga proračuna za 2. obravnavo na seji Občinskega sveta pa je 9. decembra 2019.

Predlog proračuna Občine Lendava za leto 2020 in priložene dokumente si najdete tukaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.11.2019 ob 11:29 Lendavski nadvojvoda gost

      Evo,DF,manj boš obremenjen z vsemi silnimi nepremičninami,Risto,če ti še davek na silni Mercedes znižajo ,si na dedkovi(deda koji se ukozio),kozi.😎

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.11.2019 ob 11:45 gost

      Veliko bolj pregledno ko v Soboti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.