https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurski Lions klubi predstavili dobrodelne akcije in dogodke

30.11.2019 ob 9:50  

V Pomurju delujejo 4 Lions klubi in dva Leo kluba. Skupaj štejejo 164 aktivnih članov, ter s svojimi humanitarnim delovanjem puščajo viden pečat pomoči na področju prostovoljstva.


Pomurski Lions klubi Murska Sobota, Ljutomer, Lendava in Gornja Radgona delujejo kot člani Zveze Lions klubov, Distrikt 129, Slovenija. Združenih je 59 klubov z več kot 1.500 člani. V zvezi deluje tudi 19 Leo klubov, ki štejejo skoraj 200 članov. V Pomurju štirje Lions klubi štejejo 129 članov, aktivno pa delujeta tudi Leo kluba v Ljutomeru in Lendavi, ki štejeta 35 članov.

Marja Dolamič, conska predsednica Lions klubov Pomurja: Skupni moto lionizma je pomagati. Delovati v lokalnem okolju, prepoznavati potrebe in s skupnim delovanjem in povezovanjem prispevati k premagovanju težav in kvalitetnejšemu življenju posameznikov in skupin. Zaznavamo, da je ranljivih skupin in posameznikov vedno več in ne manj. Da je ob pomanjkanju časa, veliko pomanjkanje sočutja in pripravljenosti za pomoč. Tudi časa nimamo več. In razlike med generacijami so vse večje in vse bolj oddaljene. Naša skupna skrb mora biti tudi varovanje okolja in zdravja, ter pomoč do sočloveka. Zavedamo se, da so naslednje generacije temelj skupne bodočnosti, tako veliko akcij posvečamo otrokom in mladostnikom. Svojo skrb namenjamo tudi starejšim osebam in medgeneracijsko sodelovanje.

Carmen Šeruga, Predsednica Lions kluba Murska Sobota: Z letošnjim programskim letom vstopamo v čas obeleževanja 30. obletnice delovanja kluba in v tem znamenju bodo vsi naši tradicionalni dobrodelni dogodki, dodali bomo pa še kakšnega. Tudi letos smo v svojem programu osredotočeni na naše tradicionalne projekte. Časovno najbližja sta projekta v mesecu decembru, in sicer tradicionalna stojnica na Miklošovon senji, ki bo 6. decembra v Murski Soboti, kjer bomo s pomočjo doniranih nogavic zbirali dobrodelne prispevke ter božično-novoletni dobrodelni koncert, ki bo 7. decembra ob 18. uri v soboški evangeličanski cerkvi. Letos bo nastopil Trio tenorjev, ki ga sestavljajo trije vrhunski tenoristi: Tim Ribič, Hideyuki Suzuki in Vladimir Čadež. Izkupiček dobrodelnega koncerta bomo namenili za nakup vozila za prevoz donirane hrane. To bo zagotovilo nadaljevanje že pred šestimi leti začetega projekta Donirana hrana.

Branka Bensa, Lions klub Lendava: Tudi v letošnjem letu smo člani lendavskega Lions kluba in Leo kluba izvedli številne dobrodelne akcije in prireditve, s katerimi smo pomagali pomoči potrebnim. Lions klub Lendava vse od leta 2011 organizira sodelovanje učencev šol iz območja upravne enote Lendava na mednarodnem likovnem natečaju »Plakat miru«. Namen likovnega natečaja je spodbuditi otroke k razmišljanju o miru, prijateljstvu, sožitju, strpnosti, sreči in ljubezni. Meseca novembra sta lendavski Lions klub in Leo klub organizirala tradicionalno dobrodelno prireditev Podarjamo glasbo, ples in nasmeh. Izkupiček iz donacij in prodanih vstopnic sta kluba namenila šolskim skladom šol in vrtca, ki so sodelovali v bogatem glasbeno-plesnem programu te prireditve.

Foto: Lions klub

Nada Frangež, Predsednica Lions kluba Gornja Radgona: Lions klub Gornja Radgona je najmlajši med Lions klubi v Pomurju. S s svojim delovanjem in povezovanjem z veseljem in ponosom opravljamo svoje poslanstvo. Meseca oktobra smo ob dnevu Bele palice društvu slepih in slabovidnih Murska Sobota že namenili donacijo. Naša stalna skrb je pomoč otrokom. Z donacijami skrbimo za dva otroka iz naše okolice, ki za svoje zdravljenje in dobro počutje potrebujeta fizioterapije, ki niso poceni. Pred kratkim, pa smo tudi mi opravili otvoritev razstave risb otrok na temo Plakat miru v Maximusu v Gornje Radgoni. V natečaju so sodelovale OŠ Gornja Radgona, Radenci, Apače, Nekoga, Kapela in Sv. Jurij ob Ščavnici.

Vesna Lainssani, Predsednica Lions kluba Ljutomer: Lions klub Ljutomer deluje 11 let in ima 36 članov, naš podmladek je Leo klub, ki ima 16 članov. Udeležujemo se akcij in izobraževanj Distrikta 129 in imamo aktivnosti, ki so naš »proizvod«. Leo klub pripravlja 28. 11. 2019 humanitarni dobrodelni koncert za OŠ Cvetka Golarja in nakup opreme. V decembru 2019 imamo v soboto, 7. 12. 2019, otvoritev razstave Plakat miru v galeriji Anteja Trstenjaka v Domu kulture. Pri projektu sodeluje 8 šol in osnovnošolci z risbami na temo »Pot miru«. Leo klub pripravi kulturni program obenem zbiramo humanitarne prispevke. Tradicionalni program v decembru nadaljujemo 14. 12. s peko palačink, druženje in zbiranje humanitarnih prispevkov na trgu v Ljutomeru. Tudi pri tej akciji se nam pridružijo člani podmladka iz Leo kluba Ljutomer.

Sredi prihodnjega leta pa bodo vsi pomurski klubi skupaj pripravili akcijo »donirana kultura«-pomurske pravljice domačih avtorjev za otroke, ki jim knjiga veliko pomeni. »We serve, Pomagamo.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.11.2019 ob 17:53 Lendavski nadvojvoda gost

      To pa je,same babe,ki želijo biti nekaj ekskluzivnega v družbi,nekaj imenitnega,nekaj več.Katera pa je v svoji dobronamernosti dala,recimo,eno plačo za koga potrebnega?Isto kot civilne iniciative tega sveta,pa...polno je teh ....

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.11.2019 ob 19:37 gost gost

        Hvala bogu da jih imamo, kako bi bilo če jih ne bi imeli ? Poščijem se na tako dobrodelnost, ko se izničijo vrednote človeka in dela.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.