https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Uspešno pomursko podjetje stavi na optimizacijo in razvoj zaposlenih

Odranci, 05.12.2019 ob 6:00  

Uspešno podjetje Carthago iz Odrancev po uspešnem minulem poslovnem letu, načrtuje nadaljnjo rast in razvoj. Po besedah direktorice Sandre Županec, se v podjetju veliko vlaga v zaposlene, stavijo pa tudi na optimizacijo na vseh področjih.


Ključ do uspeha je dober izdelek, ki s prihodki omogoča nadaljnji razvoj

Kljub ohlajanju globalnega gospodarstva, ohlajanja v Carthagu, ki je del nemške skupine, še ne občutijo a so previdnejši. Kot je poudarila Sandra Županec je bila pot do sedanjih uspehov zahtevna, a vredna truda, saj je Carthago v poslovnem letu 2017-2018 ustvaril za skoraj 203 milijone evrov prihodkov, kar je 13 % več kot leto prej. Čisti dobiček je iz predlanskih 7,8 milijona zrasel na 14,7 milijona.

Ključ do uspeha je po besedah Župančeve dober izdelek, ki ga bo cenil čim širši krog uporabnikov. »Uspešen produkt omogoča ustrezne prihodke za nadaljnji razvoj,« je poudarila ter tudi dejala, da so za uspešno pot Carthaga ponosni tudi lastniki. »Pogum investirati v Slovenijo se je obrestoval na obeh straneh. Naš lastnik je imel vedno posluh za specifike lokalnega okolja. Če prideš s številkami in dejstvi, lastnika niti ni težko prepričati

Uspešne zgodbe ni brez odličnih zaposlenih

Uspešne zgodbe pa v podjetju po besedah direktorice ne bi mogli napisati brez odličnih zaposlenih, ki jim namenjajo posebno pozornost. Ti so poleg dobrega in rednega plačila deležni tudi drugih ugodnosti je dejala: "Poleg višanja plač in izplačevanja 13. plače veliko vlagamo tudi v promocijo zdravja na delovnem mestu in druga izobraževanja, v utrip našega dogajanja pa skušamo vključiti tudi družinske člane."

Poleg družinskih članov zaposlenih sodelujejo tudi s širšim lokalnim okoljem, ter podpirajo projekte na ravni občine, šol, društev in ostalih, imajo pa tudi vse več lokalnih dobaviteljev.

Pomanjkanje ustreznih kadrov zaradi vsega naštetega občutijo v bistveno manjši meri kot mnoga druga slovenska podjetja. "Avstrija je res blizu, a tudi Hrvaška." Slabo desetino njihovega kolektiva, v katerem je skupno okoli 800 ljudi, tako trenutno predstavljajo dnevni migranti s Hrvaške, zaposlili pa so tudi nekaj državljanov Bosne in Hercegovine.

Današnjim zaposlenim so po njenih besedah poleg dobrega plačila in drugih ugodnosti pomembni odnosi, vrednote in osebnostna rast, zato več pozornosti med drugim namenjajo celostnemu razvoju talentov.

Nadaljnja vizija in pogled v prihodnost

V prihodnjih letih Carthago načrtuje nadaljnjo rast in širitev, pospešeno pa vlagajo tudi v optimizacijo poslovanja na vseh področjih. Do leta 2023 nameravajo nameniti investicijam od 7 do 10 milijonov evrov.

Ohlajanja globalnega gospodarstva v Carthagu še ne občutijo, so pa zaradi obetov previdnejši pri načrtovanju. Samo podjetje, ki je izrazito izvozno usmerjeno, je skoraj v celoti odvisno od stanja na tujih trgih.

Foto: arhiv Pomurec

Prizadevanja Carthaga je že leta 2010 prepoznava tudi javna agencija Spirit Slovenija, ki je podjetju podelila priznanje FDI Award, s katero tradicionalno nagrajujejo najboljše tuje vlagatelje, ki so prispevali k razvoju slovenskega gospodarstva. "Zvišala nam je prepoznavnost, kar je bilo pred slabim desetletjem, ko smo bili precej manj znani, še kako pomembno," je o priznanju dejala Župančeva.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.12.2019 ob 8:46 gost

      Ne morem razumeti delodajalcev, ki se hvalijo s tem, da delavcem dajejo 13. plačo. Pa to jim je obveza dati po zakonu. Pa me res zanima, če dajo delavco celotno 13. plačo. Kar se tiče novinarjev - malo preveč hvale temu podjetju in Radenski na tem portalu. Verjetno vam dobro plačajo za te članke. Napišite kaj in kakšno pohvalo tudi o kakšnem manjšem podjetniku, ki se trudi preživeti in dajati kruh nekaj ljudem.

      33 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.12.2019 ob 10:39 gost

        Daj si kolektivne pogodbe poglej. Če pa ti delaš v zabačenem podjetju, ki to nima v kolektivni pogodbi in nima sindikata, si si pa sam kriv. Edino v javnem sektorju, čez katerega primitivci tolčete, tega nimajo.

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.12.2019 ob 11:27 gost

        10:15 ....... daj prosi svojega sindikalnega zaupnika, da ti pokaže kolektivno pogodbo za tvoje podjetje in si jo dobro preberi. Pa tudi svojo pogodbo o zaposlitvi si dobro preberi.

        11 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.12.2019 ob 9:51 gost

      Češka Radenska je pogorela do konca. Delavci iz Radenske množično bežijo v druge tovarne, drugič novinarji idite do proizvodnjih delavcev in malo povprašajte kolko zadovoljnih delavcev je na Radenski, dobili boste šokanten podatek, o tem pišite novinarji koliko delavcev je odšlo iz Radenske in koliko jih še bo in jih malo povprašajte o vzrokih, zakaj so odšli. Bravo Kofola uničili ste še to, kar našim ni uspelo v prejšnjih letih. Čehi, se vi zavedate, da po slovenski zemlji hodite, kaj bo z vami, ko bo narodu enkrat dokončno prekipelo????????????????? Malo razmislite o tem. Eh pa kaj boste vi mislili, saj pa za vas je to normalno da vam vsak mesec nekaj delavcev odide na boljše. Ne boste več dolgo dobili delavcev z zavoda, ker se je vaš slab glas razširil že kar daleč iz Radenske občine.

      34 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.12.2019 ob 15:05 gost

      jebo jin mater škrtlavin švabon

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.12.2019 ob 17:14 Suzika gost

      Zaposlujejo migrante domacih ljudi pa ne. Sramota.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.12.2019 ob 17:31 G gost

      Naše Lidij so odpustili ka so šteli delati. Zaj pa jočejo ka nemajo ludi. Zgoraj bi trbelo čistko napraviti pa bi boukse bilo. Nej pri vseh

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.12.2019 ob 0:28 lopata gost

      gnes majo zakluček, pa do se rijti lijzale..

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.12.2019 ob 5:47 Delavka gost

      Promocija zdravja - delavci ne upajo v bolniske ker jim to konkretno zmanjsa bozicnico oz 13.placo Malo se naj delavce vpraša, pol tolko ni roznato kot direktorca opisuje

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.12.2019 ob 12:54 zuzu gost

        Tako je čist pravilno napisano celo božičnico dobij samo banda ,ki cele dneve tam sedi pa sestankuje ,drugi keri pa za njih delamo pa nej ker smo mogoče enkrat na leto par dnij betežni

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.12.2019 ob 14:54 carthagec gost

        Gda si betežna si zemi dopust pa preleži.. jes si ga tuj zemen ka puno božičnico dobin :)

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.12.2019 ob 15:42 Nekdooo gost

      Direkt se je vedelo, da bodo spet ob koncu leta pisali o tem podjetju... Super delavci dobijo božičničo in 13 plačo... celo 1600eur bruto... ampak dobijo jo če niso v celotnem kolendarskem letu bili nič na bolniški oz.do 2 dni...pa se mi vprašamo kdo je tu nor...nagrado dajejo na podlagi bolniškega staleža...zelo žalostno...imaš očetovski dopust,porodniški,izredni dopust kar te po zakonu pripada pa se tudi šteje zraven v bolniški stalež...toliko o tej božičnici in 13.plači

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.12.2019 ob 0:59 Pero gost

      Mo vidli, kak hitro bo ta firma spakvala dele doj po cenejšoj delovnoj sili pa do pa delavci naj.....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.12.2019 ob 1:01 Pero gost

      Ta bjonda je nastavljena, ka se se z lidij norca dela...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      29.12.2019 ob 20:07 eden ka se razme gost

      naj v ton kartagoje stube od zgoraj doj zmejčejo itak pri toj bjonde

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.