https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Evangeličani umestili novo cerkveno vodstvo

01.12.2019 ob 19:00  

V Evangeličanski cerkvi Martina Luthra v Murski Soboti je danes potekalo slovesno bogoslužje, na katerem so umestili novo predsedstvo Evangeličanske cerkve in drugih verskih delavcev. Škof Leon Novak in inšpektor Bojan Prosič sta za šest let prevzela vodenje Evangeličanske cerkve augsburške veroizpovedi v Republiki Sloveniji.

Slovesna pridiga je pripadala novemu škofu Novaku, novi inšpektor Prosič pa je nagovoril zbrane. Pozdravne nagovore so imeli tudi nekateri visoki gostje.

"Brez branja in upoštevanja svetopisemskih napotkov je krščanska cerkev kot izgubljena ladja na odprtem morju, prepuščena v nemilost morskim tokovom in mogočnim valovom različnih filozofij in ideologij," je dejal Novak.

Dosedanjima škofu Gezi Filu in inšpektorju Johannu Lacu se je zahvalil častni škof Geza Erniša, novo predsedstvo so umestili škof Geza Filo ter duhovnika Mitja Andrejek in Štefan Beznec.

Na slovesnosti so umestili tudi nove cerkvene delavce. Predsednik Nadzornega odbora je postal Geza Filo, predsednica za žensko delo je Simona Prosič Filip, predsednik Eho Podpornice Peter Andrejčak, podinšpektorica Zdenka Jablanovec in predsednik za mladinsko delo Mitja Andrejek.

Škofovski urad Evangeličanske cerkve na Slovenskem je od danes naprej v Murski Soboti, kjer je že in bo v nadaljnjih šest let, Leon Novak deloval kot duhovnik.

Slovesnosti, ki se je začela ob 14. uri, so se udeležili visoki predstavniki drugih cerkva iz Slovenije in tujine, ter države, med njimi predsednik vlade Marjan Šarec, predsednik države Borut Pahor, predsednik Državnega zbora mag. Dejan Židan, nekdanji predsednik Milan Kučan, veleposlaniki in poslanci.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija