https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

S prazničnim decembrom se je začela akcija »Slovenija piha 0,0«

02.12.2019 ob 13:00  

S prazničnim decembrom se je začela tudi preventivna akcija Slovenija piha 0,0. Policisti bodo tako po vsej državi posebej pozorni na stopnjo alkohola v krvi pri voznikih. Alkoholizirani vozniki so letos povzročili 1326 prometnih nesreč, v katerih je umrlo 30 oseb. To je 50 odstotkov več kot lani, so poudarili na Agenciji za varnost prometa.


"Za prometno varnost smo odgovorni prav vsi udeleženci v prometu. Če ste opiti, ne sedajte za volan. Naj vozi kdo, ki alkohola ni užival, ali pa uporabite javni prevoz. Skupaj poskrbimo za varnost na naših cestah," pozivajo organizatorji akcije, ministrstvo za zdravje, Javna agencija RS za varnost prometa, AMZS, Zavod Varna pot in drugi.

Akcija bo potekala ves december, saj gre za zadnji mesec v letu, ki ga zaznamujejo številna praznovanja in zabave. Prav v prazničnem času se zgodi tudi še posebej veliko nesreč, ki jih povzročijo opiti vozniki, so navedli na agenciji. Policisti bodo od 2. do 20. decembra še bolj pozorni na psihofizično stanje voznikov na slovenskih cestah. Kršitelje čakajo kazni, nekatere med vzornimi vozniki pa brezplačne vstopnice za tradicionalni koncert Policijskega orkestra z gosti.

Na slovenskih cestah se je letos do vključno 20. novembra zgodilo 1326 prometnih nesreč, ki so jih povzročili alkoholizirani udeleženci. To je 2,3 odstotka več kot leto prej, ko se je v istem obdobju zgodilo 1296 tovrstnih nesreč, so statistiko nanizali na Agenciji za varnost prometa. Zaradi alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč je letos umrlo umrlo 30 oseb, kar je 50 odstotkov več kot lani. Poškodovanih je bilo 659 oseb (lani 700), od tega je bilo 119 huje poškodovanih (lani 139) in 540 lažje poškodovanih (lani 561).

V večini primerov je bil ob alkoholu vzrok prometnih nesreč s smrtnim izidom neprilagojena hitrost. Letos se je zgodilo 14 takih prometnih nesreč, v katerih je umrlo 18 oseb, v letu 2018 je bilo takih nesreč za 60 odstotkov manj. Agencija med vzroki prometnih nesreč izpostavlja še nepravilno stran oz. smer vožnje ter nepravilnost pešca. Največ prometnih nesreč zaradi alkohola se je po ugotovitvah agencije zgodilo v obalno-kraški in pomurski statistični regiji. Največ oseb pa je v prometni nesreči, povezani z alkoholom, umrlo v koroški, goriški in zasavski statistični regiji.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.12.2019 ob 17:18 čondraš gost

      Še vedno čakam kdaj boste začeli z akcijami zoper zadrogirane voznike ?? Alkohol je metanje peska v oči navadni raji, vsak dan je na cesti bistveno več zadrogiranih voznikov kot pa pijanih.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.12.2019 ob 17:32 navijač mure gost

      kdaj bo pa preventivna akcija proti ženskim voznicam na telefonih??? sploh tiste z velikimi terenci so nevarne

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.12.2019 ob 20:28 čondraš gost

        če so ap bojda ( tako pravi kampanja nova ), ženske boljše voznice od moških...kampanja bi morda lahko preimenovala, morda so bolj varne voznice, nikakor pa ne boljše..v večini so avtomobili ki jih vozi ženska , potolčeni z vseh možnih zornih kotov.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.12.2019 ob 18:27 gost

      Lejko meni pofudajo kito cajceki debilni...bole so zalijani kak mij ...Jevšek repeči pa itak kroničar

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.12.2019 ob 22:51 Lendavski nadvojvoda gost

      Gost,dvomim,da kito imaš,ti naj fudajo za tou plačane,či pejneze maš.Pa ne delaj se močnega,bi se pouscal tij pred policjoti,pa posral tudi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.12.2019 ob 3:37 Risto Kubura gost

      Živela Makedonija!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.12.2019 ob 3:38 Čergoli gost

      Živela Južna Makedonija!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.12.2019 ob 3:46 lepec gost

      To je čisto boljše - SOPRONI SZOR!!!! ŽIVELA HUNGARIA!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.12.2019 ob 9:09 gost

        Madžarščina ti glih ne leži, ampah vseeno pohvala, se trudiš, saj bo, samo čas je potreben.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.12.2019 ob 17:54 Risto Kubura gost

      Hvala,res je. Trudimse torej pivo je soer..........

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.