https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta vikend

05.12.2019 ob 15:30  

Tudi ta konec tedna ponuja številne raznolike dogodke, ki bodo popestreni s pridihom božičnih praznikov. Ob prižigih lučk, drsališčih in raznih sejmih ta konec vabijo tudi številni koncerti in razstave. Za vas smo zbrali nekaj dogodkov in prireditev, na katere se lahko odpravite.


V petek prižigi lučk, odprtja drsališč in tradicionalno Miklošovo senje

V petek, 6. decembra, se bo začelo praznično dogajanje v Murski Soboti. Od 8. ure zjutraj se lahko podate v središče mesta na Miklošovo senje z bogato ponudbo številnih kramarjev, rokodelcev, domačih gostincev in glasbeniki.

Najmlajše bo ob 10.30 in 15.30 razveselil prihod Miklavža s spremstvom, zabavali pa se bodo lahko tudi v Pravljični deželi v Parku na Trgu zmage. Na isti dan, ob 16.30 bo mesto zasijalo v soju prazničnih lučk. Ob 17. uri pa bo sledila otvoritev drsališča v Drevoredu Martina Luthra.

Prav tako bodo v petek prižgali lučke v Ljutomeru. Dogajanje na Glavnem trgu se bo začelo ob 17. uri. Tam bo potekala tudi otvoritev drsališča, z otvoritvenim nastopom tekmovalk v umetnostnem drsanju Drsalnega kluba Celje.

Praznično bo tudi v Lendavi, v Gledališki in koncertni dvorani, kjer bo potekal božično novoletni koncert z bazarjem, ki ga pripravlja Dvojezična osnovna šola I Lendava. Bazar se bo začel ob 17. uri, koncert pa bo sledil ob 18. uri.

V Rokodelskem centru DUO Veržej bo v petek uvodno dejanje Božične Prlekije 2019/2020. Ob 11. uri bodo tam odprli 12. Razstavo slovenskih jaslic, otroških jaslic in jaslic Petra Gojkoviča. Te bodo na ogled do 2. februarja 2020, ob delavnikih od 9.00 do 15.00 ure in ob sobotah od 9.00 do 12.00 ure.

V soboto vas čakajo razne razstave in koncerti

V Murski Soboti se bo v soboto, 7. decembra, nadaljevalo druženje v Drevoredu Martina Luthra. Dogajanje v soju prazničnih lučk bo poleg drsanja, toplih napitkov in prazničnih dobrot popestril koncert Vokalnega kvinteta Aeternum, ki bo ob 17. uri.

Ob 18. uri bo v Evangeličanski cerkvi Murska Sobota tradicionalni božično-novoletni koncert, kjer bo nastopil Trio tenorjev z zasedbo Artistik. Prav tako ob 18. uri bo v Gledališču Park tradicionalna novoletna projekcija podvodnih fotografij Sladko in slano.

Na Glavnem trgu v Ljutomeru bo v soboto med 9. in 12. uro potekala 2. Božična tržnica v Ljutomeru. Svoje izdelke bodo ponudili in se predstavili društva, zavodi in ponudniki lokalnih dobrot.

V Galeriji Ante Trstenjaka v Ljutomeru bo ob 10. uri otvoritev razstave v okviru mednarodnega likovnega natečaja Plakat miru, katerega organizator je Lions klub Ljutomer. Letos je na natečaju sodelovalo 48 učenk in učencev iz osmih osnovnih šol.

Dogajanje v Ljutomeru pa se nadaljuje tudi zvečer. V Cerkvi sv. Janeza Krstnika bo ob 19. uri (po večerni sveti maši) Miklavžev koncert Pihalnega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer.

V Lendavi bo sobotno dopoldne zabavno predvsem za najmlajše. Ob 10. uri bo v Gledališki in koncertni dvorani predstava Lutkovnega gledališča Pupilla Cirkus Ganiblo. Vstopnina je 2 evra. Ob 11. uri pa bo v Mestnem parku v Lendavi otvoritev drsališča, kjer se bodo lahko zabavali tako najmlajši, kot starejši.

V Gornji Radgoni bo od 9. do 12. ure potekal sejem zimsko-športne opreme. Sejem, ki ga organizira Smučarski klub Gornja Radgona bo v domu gasilcev v Gornji Radgoni.

V Zeleni dvorani OŠ Puconci bo v soboto ob 20. uri 3. tradicionalni koncert Marka Škugorja. V Športni dvorani v Radencih pa se bo ob isti uri začel 10. Dobrodelni rock koncert, kjer bodo nastopili Pigs Parlament, Lipstick Stain, Old Bridge Cartel in Anprofešnl.

V Beltincih bodo v soboto in nedeljo na svoj račun prišli ljubitelji živali. Društvo gojiteljev malih živali Beltinci v prostorih beltinskega gradu pripravlja društveno razstavo malih živali, tj. golobov, kuncev, perutnine in sobnih ptic. Razstava bo na ogled v soboto med 9. in 18. uro ter v nedeljo med 8. in 17. uro.

V nedeljo pohodi, smučarski sejem in Dražen Zečić

V nedeljo, 8. decembra, bo v Murski Soboti 17. tradicionalni Miklavžev pohod. Pohod, ki je brezplačen, se začne ob 11. uri ob spomeniku zmage na Trgu zmage v Murski Soboti. Pot pohodniki nadaljujejo skozi fazanerijo, zatem v Krog do broda na Muri, kjer pohodnike pričaka topla malica.

Na Miklavžev pohod se bodo podali tudi v Selu. Že 15. pohod se bo začel ob 9. uri pri Vaško-gasilskem domu Selo. Štartnina znaša 7 evrov za odrasle in 4 evre za otroke. Na progi dolgi okoli 12 kilometrov se bo pohodnikom pridružil tudi Miklavž, ob prihodu na cilj pa jih čaka kosilo ter prijetno popoldansko druženje.

V Ljutomeru bo na nedeljsko dopoldne potekal smučarski sejem zimskošportne opreme. Sejem, ki ga pripravlja TVD Partizan Ljutomer, bo v Športni dvorani ŠIC Ljutomer med 9. in 12. uro.

Zvečer pa v ŠIC Ljutomer prihajata Dražen Zečić in Marko Škugor z gosti. Koncert se bo začel ob 20. uri, vstop v dvorano pa bo možen že ob 19. uri. Na voljo je še nekaj vstopnic, otroci do vključno 6. leta starosti pa imajo vstop prost, če sedijo v naročju staršev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.