https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Murski Soboti prižgali praznične lučke in otvorili drsališče

Murska Sobota, 06.12.2019 ob 18:00  

V Murski Soboti so danes na dan sv. Miklavža, v popoldanskih urah prižgali praznične lučke in odprli drsališče, katerega so se najbolj razveselili otroci.


Središče mesta je od danes naprej zares praznično, saj so v mestnem središču prižgali praznične lučke, na drevoredu Martina Luthra pa otvorili drsališče. Praznične lučke so tako zasvetile na Slovenski ulici, na Kocljevi, Slomškovi in ulici Štefana Kovača, Trgu zmage in Drevoredu Martina Luthra ter na Trubarjevem drevoredu.

V mestu je zasijalo: 36 svetlobnih elementov (krogel in polmescev), 300 svetlobnih vrvi skupne dolžine 5.000 m s  50.700 prazničnimi lučkami, 40 lampijonov, ki so bili izdelani v okviru MIKK-a in 60  lampijonov, ki so jih izdelali dijaki in učenci osnovnih in srednjih šol v občini Murska Sobota ter s svojim ustvarjalnim pristopom soustvarili praznično razsvetljavo.

Park na Trgu zmage je polepšala Pravljična dežela z Rdečo kapico, Sneguljčico, Obutim mačkom in drugimi liki iz znanih pravljic ter privabila številne mlade obiskovalce. Ob soju tisočerih lučk in svetlobnih elementov po mestu so za čarobnost v parku poskrbeli številni pisani lampijoni.

Danes je začelo obratovati tudi drsališče v Drevoredu Martina Luthra, ki so se ga nadvse razveselili otroci in tisti mladi po duhu. Dogajanje ob drsališču bo do božiča spremljal glasbeni in animacijski program, vse dni pa bo poskrbljeno za gostinsko ponudbo v hiškah prazničnih dobrot. Drsališče bo odprto vse do konca januarja, vsak dan od 10. do 22. ure, tudi med prazniki. Ob sejemskem vrvežu in igrivem vzdušju se je mesto tako odelo v praznični soj tisočerih lučk.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.12.2019 ob 20:17 gost.2 gost

      Ali bi lahko čez noč pospravili Lendavsko drsališče,v vašem drsališču,hvala.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.