https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Protestniki v Gederovcih zahtevajo rekonstrukcijo ceste

Gederovci, 09.12.2019 ob 10:50  

Danes, 9. decembra, so prebivalci ob državnih cestah Petanjci-Gederovci in Murska Sobota-Gederovci v okviru civilne iniciative v krožišču v Gederovcih pripravili protestni shod. 


V civilni iniciativi, katero sestavljajo vodja civilne iniciative Franc Gibičar in predsedniki vaških odborov vasi, skozi katere potekata ti dve državni cesti, z nenehnimi prehodi ceste v krožišču motijo promet. Civilna iniciativa je bila ustanovljena po prejetih informacijah, da se obnova cest Murska Sobota – Gederovci in Petanjci – Krajna z novim načrtom države prestavi.

 

Rekonstrukcija državne ceste Murska Sobota – Gederovci se prestavlja iz leta 2020 na leto 2022, 2023 in 2024, rekonstrukcija državne ceste Petanjci – Krajna pa se prestavlja iz leta 2022 na leto 2024, 2025 in 2026. V civilni iniciativi so izpostavili, da se ponovno prelagajo obljube države, da se bosta ti dve cesti uredili in da se bo zagotovilo za prometno varnost krajanov ob teh cestah. Zaradi tega so organizirali ta protest oziroma motenje prometa oziroma opozorilo državi, da mora ukrepati.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.12.2019 ob 11:12 delonovim gost

      a je zupan med njimi? a je kaksen svetnik med njimi? a je direktorica obcinske uprave med njimi? ali so to samo javni delavci.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.12.2019 ob 13:53 gost

        Tisti občani občine Tišina, ki smo bili tam smo videli, da je bil župan med nami. Da je bila direktorica občinske uprave in cela občinska uprava med protestniki. Bilo je nekaj svetnikov tudi pa ne vseh še posebej tistih, ki se na vsaki seji derejo da so oni izvoljeni od občanov. Saj znamo odgovor, sejnina se tu ni izplačevala. Kolikor vem cesta so opozarjali tudi za cesto Petanjci - Krajna pa ni bilo od tam nobenega svetnika iz Petanjec. Žal pa ni bilo tudi večine kandidatov za župana občine Tišina pred dobrim letom med nami. A ja to jih ne zadeva, ker ta cesta ne gre mimo njihovih. Ja pa seveda volitve bodo za 3 leta, ne pa drugo leto.

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.12.2019 ob 14:11 stejerc gost

        Lepo. Bomo spremljali, ce bodo prisotni na vsakem naslednjem protestu, in naslednjem, dokler ne bodo zeceli z deli. Prvic so vedno vsi zraven, tako kot na prvi solski dan. Ker upajmo, da ni bil zadnji, protest.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.12.2019 ob 11:28 FRANČEK gost

      STANJE CESTE ODRAZA NESPOSOBNOST ŽUPANA IN OBČINSKE UPRAVE. PLAČANI SO ZA TO, DA MED DRUGIM POSKRBIJO ZA REKONSTRUKCIJO TE CESTE, NE PA DA SE SPREHAJAJO PO PREHODU ZA PEŠČE IN TAKO OVIRAJO PROMET. NALOGA ŽUPANA NI DA MED SLUZBENIM CASOM PREDSTAVLHA ŽIVO OVIRO V IMENU CIVILNE INICIATIVE, AMPAK DA POSKRBI ZA REKONSTRUKCIJO TE CESTE. IZ OBČINSKE BLAGAJNE JE PREJEL BAGRADO V VIŠINI 10.000€ DA BO SVOJE DELO OPRAVLJAL BOLJ VESTNO IN ODGOVORNO. POKNJIŽENA JE BILA NA RAČUN IZDELAVE INTERNETNE STRANI OBČINE TIŠINA! AMPAK JO JE VSEENO PREJEL. ČE NI SPOSOBEN OPRAVLJATI FUNKCIJE ŽUPANA, NAJ PREPROSTO ODSTOPI, IN TAJRAT NAJ SE SPREHAJA PO CESTNIH ZAPORAH, TAKO BO NAREDIL VEČ KORISTI ZA OBČANE IN OBČINO!!!

      16 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.12.2019 ob 11:46 cs gost

        Ti dve cesti sta V LASTI DRŽAVE! Občina ni pristojna za vzdrževanje in obnovo teh dveh cest.

        10 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.12.2019 ob 13:54 gost

        A si tij betežen v glavi samo vsaki pondelek ali vsaki den? To je državna cesta, nej občinska in jo more državi obnoviti. Tudi tovorni promet je država dovolila!

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.12.2019 ob 11:34 miličar gost

      Je kdo iz občine Cankova tam, pa iz Rogašovec je kdo?? To bi morala biti sinhronizirana akcija treh občin, škoda!

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.12.2019 ob 12:53 gost

      Tak je to v komunizmi, preveč nesposobne komunjare pokradnejo za ceste pa penez sfali.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.12.2019 ob 14:34 FRANČEK gost

      PA KA STE VI KA STE TE PAROLE NOSIKI VSI MALO TAK ZA SLIKANJE GLAVE V RAKIČANE???? PA NE RAZMITE KA JE SLUZBA ZUPANA KA UREJA TE ZADEVE Z DRZAVO? KA ZLOBERA, SE POGODI IN UREDI RELACIJE Z DRZAVO. JE TO DRZAVNA CESTA. TO DRZI. AMPAK CE POTEKA PO TISINSKI OBCINI. IN NALOGA ZUPANA JE KA TE STVARI UREDI. ZATO JE PLAČANE!!!! PO DRZAVNOM PLANE JE BILA TA CESTA V PLANE ZA REKONSTRUKCIJO PRED CESTO SKOZI TIŠINO. AMPAK NEKDO IZ OBČINSKE UPRAVE JE UREDIL IN ZLOBERO KA SE JE TIŠINSKA CESTA UREDILA, KATERA BI BILA DOBRA SE 10 LET. TO VAM ZNAJO POTRDITI MALA DECA. MALO OČI ODPRITE TISTI KA TE PAROLE NOSITE TAM ZATO KA STE DOBILI V KOMASACIJI DOBRO ZEMLO PA SE S TEM ODKUPUJETE... NAMESTO KA BI SE Z DRZAVO POGODO NAJ SE CESTA NAPRAVI, SE PO PREHODE ZA PESCE SPANCERA PA TAK SVOJO ODGOVORNOST SKRIVA!!! TO JE SAMO NA TIŠINI MOGOČE. NIKJER DRUGJE. CESTA SE ZAPIRA KA SE DOMACINE OVIRA PRI VOZNJI PO CESTI. ZAPRITE MEJNI PREHOD CE STE TAK MOCNI. PA NAJ STOPI ZUPAN NA MEJO CE SI UPA!!!

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.12.2019 ob 14:43 gost

        Ka paintbolaš nemaš jajc ka bi se pojavo na shodi pa se skrivaš za nekim imenom. Pa saj polovico fare zna, ka samo tij župana po imeni zoveš. Vsi ostali občani damo neko spoštovanje do funkcije župana, na primer vodstvo Šiftarjeve fundacije, če samo nekaj odličnih posameznikov naštejem.

        4 7 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.12.2019 ob 14:53 FRANČEK gost

      Gost malo si se zmoto. No precej si se zmoto. Napacno si se izrazo. Nejsan ge paintbolaš. Vupan ka ka mas ti jajca kda de paintbolaš proso za tvoj IP. ZUPAN JE JAVNA FUNKCIJA in se ga lahko javno naziva in izpostavlja. Paintbolas je pa nej javna funkcija pa mislim ka nemres z njim tak javno opererati. Upam ka on to zna, tebi pa bojo to razlozili na sodisci, ce nej drugace skozi odskodnino za javno obrekovanje! Ka bos znal kak je to.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.12.2019 ob 14:55 gost

      Se pa sprašujem, kaj so naredili pomurski poslanci za ti dve cesti. Ali to ni njihovo volilno območje" Še posebej mag. Dejan Židan drugi človek v državi bi pa lahko kako dobro besedo povedal za svoje Prekmurce, ko je taaaaako ponosen da živi v Prekmurju.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.12.2019 ob 15:06 gost

        Ne mlati prazne slame. Cerkveni Jožef Horvat se neprestano po prsih tuče ka vse je on napravo za Prekmurce. V Tišini pač ni vinotočev in kmečkih turizmov z dobrohrano, kamor on rad hodi, pa sem neja priša ka bi ka zrihta.

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.12.2019 ob 15:58 Franc mlajši gost

      ge so tvoje zveze, kot profesionalnega župana, na ministrstvih? Viditi jefajn, ka je župan protestero in ka je "povabo" svoje zaposlene na protest, ampak od toga nede nikšoga haska, ker so cesto na friško zaflikali in je popravlena. Taka nič ne pomaga na zunaj uj, ker znotraj še vedno ostane fuj... Ker gre za državno cesto, je ta dela naročila država. In to je dovolj, da za TV- da povejo, da so cesto uredili. Novinari pelajte se od Sodišinec do M. Petrovec, pa te vidli. Odstavne niše so poriktane, falijo še samo črte, ka neu štoj slučjano ge mislo, ka je to odstavni pas. Manjka še samo znak za umirjeni promet (10km/h) in radar. Ko bo to urejeno, boste ugotovili, da imate "trenutno še predobro cesto". Mislim, sramota...

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.12.2019 ob 16:08 Mali gost gost

        Spet vam ne bo uspelo Gederovčari in sosednje vasi, ker eni raje po svojih mlatijo kot pa bi stopili skupaj proti državi. Iz teh komentarjev se lepo vidi metanje polen drug drugemu z namenom da se nasprotnika oblati. Kaj boste imeli od tega blatenja? Nič!!! Še naprej razrite ceste, med seboj sprte politične posameznike in nezadovoljne občane. Gospoda iz Ljubljane pa si bo še naprej delila vaš denar, ki je težko prislužen v Avstriji. Samo še naprej mlatite en po drugem!!

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.12.2019 ob 17:16 MILEK gost

        PREDLAGAM KA NAJ OBČINA NAREDI EN RAZPIS, KJER DE NOTRI ZAVEDENO KA LEJKO ZUPAN NA ZADNJA VRATA DOBI V ZEP NOTRI 10.000€ KAK JE DOBO ZA INTERNETNO STRAN. PO 10 LETIH LAGANJA NA SODISCU DE DOKAZO KA JE BILO LEGALNO. ISTO KAK ZA INTERNETNO STRAN!!!! VESELO NA DELO. ZABITI RITOLIZNIKI PA NJEMI LE VERJEMTE. ZEDNE VAS VOZI PREKO VODE IN VAM KSŽE MESEC V VODI, VI PA NJEMI NASESATE. ENGA DNEVA TE SPREGLEDALI. TE PA DE VAM ŽE KESNO!!!

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.12.2019 ob 16:17 Franc mlajši gost

      V marsičem se strinjam s tebo. Ampak drži pa tudi to, da je župan s svojo gesto pokazal svojo nemoč. In ne gre za nobeno metanje polen pod noge. Kar je napisano, je žal kruta realnost stanja. Kot je že nekdo omenil. Niso to komasacije, kjer se "baranta" z zemljo občanov in občine. Se pa zapelaj po cesti med Sodišinci in M. Petrovci. Boš videl o čem govorim.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.12.2019 ob 19:46 Franc mlajši gost

        Veš, da itak. Definitivno tvojo sposobnost, da te bodo prepeljali žejnega preko vode. Tako kot so prepeljali župana in župan svoje ovce. Veš, če bi uporabil za župana besedico "nesposoben", bi me vsi popljuvali. Zato je primernejša beseda "nemočen". A veš, kako se lepo sliši?: "Revež bogi, saj resan ne more nič". Dejstva kažejo na to, da je resnica ravno nasprotna. Z Malim gostom se strinjam, da so Gederovčari in ostali pogoreli. Razlog je predvsem ta, da so sploh župana poklicali v igro, ki jo posredno načrtuje in vodi. Čisto drugače bi bilo, če bi sam župan naredil to, kar je naredila civilna iniciativa. Namreč župan je ta, ki je mastno plačan zato, kar namesto njega dela civilna iniciativa. Kar pa se tiče "odstavnih pasov", pa bi lahko marsikdo pogruntal, da gre za mogoče 10m2 asfalta po bankinah-samo zato, da se pod težo kamiona ne vgrezne bankina. A ni rešen problem? JE! A ni nekaj urejenega za povečano varnost? JE! Za zimo bo, potem pa... itak mine leto.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.12.2019 ob 19:39 Goričanec gost

      Ge pa podpiram današnji protest. Se skoraj vsak dan vozim po tej cesti pa doživljam srečanje s kamioni in hkrati pešcem pa moram povedat, da mi ni vse eno kako gre včasih zelo na na tesno skoz. Škoda, da ni bilo nikogar iz goričkih občin, ker cesto bi morala država v celoti urediti. A dvomim če bo kaj iz tega, ker če v LJ samo preberejo te naše komentare bodo rekli naj se oni med seboj samo štukajo mi bomo ta čas denar namenili kam drugam. Pa res ne morem verjeti, da smo Prekmurci tako nor narod, da si tako mečemo polena pod noge. Vsi tisti ki kritiziramo župane se vprašajmo, zakaj pa nismo sami kandidirali, če tako vemo vse! Sem šel zdaj poglednot obsodbo vašoga župana, kero tu omenjate pa nima nobene zveze s tem danes. In tam piše, da je zlorabo svoj položaj, ko je dovolil zbiranje ponudb in nikjer, da je dobil 10.000 € zato se mi ti zdi zelo podlo ko tako potvarjate dejstva. A kot sem napisal že prej s takimi komentari lajžamo delo Ljubljančanom.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      09.12.2019 ob 23:00 piki gost

      Goričanec je lepo napisal. Brez potrebe se edaj kregate med seboj. To, da se ljudje kreajo med eboj je cilj ljudi v ljubljani in tistih, ki od zadaj vodijo razna omrežja. V Ljubljani sploh ne vedo, kje so sodišinci in kje ta cesta je. Malo bi se obrnili na domčinko Olgo Belec, ki je do nedavna bila v hotelu Diana. Ona je blizu Alenke Bratušek. In ravno Alenka Bratušek je ministrica pod kateri resor spadajo ceste. Nihče danes ni omenil teh dveh žensk. V Ljubljani se pogovarjajo kako bodo razrezali pogačo vredno 1,2 MILIJARDE EUR, ki se ji reče drugi tir Divača - Koper. Dvomim, da se je kdaj Bratuškova spomnila na to cesto. Ampak vredno je poskusiti in še enkrat. Domačini skupaj z županom naj povabijo Alenko Bratušek in Olgo oBelec, da se srečajo in jima v živo pokažejo kakšna je cesta, da se prepričata na lastne oči. In potem ju tudi povprašata, če sploh in kako in kdaj ima država načrt to urediti.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      09.12.2019 ob 23:57 Haloooo!!!! gost

      Polovico delovne dobe ka jo ma na obcini je pijana presedela pa vegeterala, drugo polovico pa je nabrala na internom oddelke splosne bolnisnice v murski soboti na interom oddelke, ka je mela od pijancevanja hin jetra. Gnes je pa po prehode za pesce plesala, pa me jebala tam ka san nej mogo mimo. Vsaksen den mi mimo hise po tej cesti pela vec kot 6000 vozil. Pa ona de mene tam jebala na cesti. Ce bi delala svoj posel na občini bi že ta cesta bila davno na novo narejena!!!! To vsem tistim za informacijo, kateri mislite ka je obcinska uprava tak sposobna!!! Zupan tisti cas ka je odo lagat na sodisce vsa ta lejta, naj bi se v Ljubljano sigdar pelo pa tam gnjavo naj cesto naredijo. Nej pa ka je vsa leta lago pa obcane za norca mel, te pa priznal ka je kriv! Enkrat lažnivec sigdar lažnivec. Vsi jeri njemi verjamete, zelo ste naivni....

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      10.12.2019 ob 9:41 Pofukau bi vas vse gost

      Vse bi vas dol povozo ci bi tisti trenutek bil tan sploj pa ci bi mel kamijon v rokah pa te bi lejko dele glumili ge bi sceli govna ciganjska

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.