https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Voznika s kar 1,15 in 1,12 mg/l alkohola

09.12.2019 ob 11:40  

V sklopu akcije Slovenija piha 0,0 je bil v noči iz 7. na 8.  december 2019 na območju PU Murska Sobota izveden poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. Odrejenih je bilo 145 preizkusov alkoholiziranosti, pri 5 je bilo ugotovljeno, da vozijo pod vplivom alkohola in en primer odklona alkotesta. Najvišja ugotovljena koncentracija alkohola je bila 1,15 mg alkohola v litru izdihanega zraka.

Policisti Policijske postaje Lendava so minulo soboto, okrog polnoči med kontrolo cestnega prometa izven naselja Melinci zaustavljali voznika osebnega avtomobila, ki pa na znake policistov ni zaustavil in z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo. Policista sta se zapeljala za vozilom, ter ga zaustavljala z zvočnimi in svetlobnimi znaki na vozilu. Zaradi neprilagojene hitrosti je voznik zapeljal s ceste na njivo. V času nesreče je bil v vozilu tudi 6-letni otrok. Povzročitelj prometne nesreče je opravil preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 1,15 mg/l alkohola. V prometni nesreči ni bilo telesnih poškodb. Zoper 40-letnega voznika je bilo odrejeno pridržanje, podana bo kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Obveščen bo CSD.

Minulo soboto, malo po polnoči je voznik osebnega avtomobila v naselju Filovci v križišču zaradi neprilagojene hitrosti trčil v kovinsko ograjo obdano z živo mejo. Po trčenju je z vožnjo nadaljeval in čez nekaj časa zapeljal na njivo. Povzročitelj prometne nesreče je opravil preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 1,12 mg/l alkohola. Voznik ni bil telesno poškodovan. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

Policisti vsem voznikom svetujejo, da vozijo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločijo za vožnjo v cestnem prometu, ampak naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabijo javna prevozna sredstva. Vozniki dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prehitevanju, prednosti, varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov. Policisti PU M. Sobota bomo s poostrenimi aktivnostmi in nadzorom na tem področju nadaljevali tudi v prihodnje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.12.2019 ob 13:10 Javni sektor gost

      Doživljensko prepoved vožnje in nezmožnost opravljanje vozniškega izpita

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.12.2019 ob 13:22 melinčar gost

      Tako je ! Mrhovinarjem ki ogrožajo varnost drugih in si grob kopljejo sami, doživljensko odvzeti vozniško ! Enim se fučka za vse ,pa naj se jim še za ispit ,naj hodijo peš! Barabe !!!!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.12.2019 ob 14:20 gost

      Pijan voznik nima kaj delati za volanom!!! Ko se kaj zgodi,je prepozno jokati!!! Treba samo kontrole policije povečati!!!!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.