https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Irena Čok prikazala utrinke svojega potapljaškega leta 2019

Murska Sobota, 10.12.2019 ob 13:00  

V soboto je v Gledališču Park v Murski Soboti potekala zdaj že tradicionalna novoletna projekcija podvodnih fotografij, ki jo organizira Potapljaško društvo Murska Sobota.


Projekcijo je tokrat pripravila vrhunska podvodna fotografinja Irena Čok z naslovom Slano in sladko 2019, ki je prikazala podvodna doživetja potapljaške navdušenke v letu 2019. Irena Čok je potapljačica z več kot 20-letnim stažem, s podvodno fotografijo pa se ukvarja dobrih 15 let. Prvi potapljaški tečaj je opravila leta 1993, 2005 postala inštruktorica rekreativnega potapljanja, 2011 pa zaključila tečaje tehničnega potapljanja.

Fotografira od 1998 leta, z vidnimi rezultati na natečajih in tekmovanjih je pa je nase opozorila po letu 2000. Mednje sodijo najvišje uvrstitve na mednarodnih natečajih v podvodni fotografiji Vodan (Grand Prix) in državnih prvenstvih, kjer je postala tudi večkratna državna prvakinja, uspešna pa je bila tudi v udeležbah na svetovnih prvenstvih v podvodni fotografiji, tako v vlogi asistentke, fotografinje ali vodje reprezentančne ekipe. Zadnja leta sodeluje v žirijah tekmovanj in natečajev v podvodni fotografiji.


Iz njenega fotografskega dnevnika je tokrat predstavila potapljaško in fotografsko bogato leto 2019 in približala potapljanje tako v Egiptu kot v bližnji Hrvaški, kjer podmorje otoka Sušca velja za eno najlepših lokacij v Jadranskem morju, kar prikazujeta tudi spodnji fotografiji.

Prikazani so bili tudi utrinki s tehničnih in jamskih potopov iz lokacij po Sloveniji in Italiji, ki so razprli pogled v svet, ki ni dostopen vsakomur.

Irena Čok je članica Društva za raziskovanje morja in podvodne športe, najstarejšega potapljaškega kluba v Sloveniji, katerega član je še en vrhunski podvodni fotograf Borut Furlan, s katerim velikokrat sodelujeta.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.12.2019 ob 16:51 Jana B. gost

      Krasno. Čudovite fotke.😀🐳🐋🐬🐟🐠🐡🦈🐙🐚🦀🦐🦑

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.12.2019 ob 16:54 gost

      Končno tudi nekaj lepega na tem portalu. Več podobnih člankov in manj, Mure, Nike, Podlunška, Jevška, .................

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.