https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

12.12.2019 ob 19:00  

Tudi ta konec tedna ponuja raznolike dogodke, ki bodo v pridihu veselega decembra. Od božičnih koncertov, delavnic, drsališč in sejmov vabijo tudi številne zabavne prireditve in gledališke predstave. Nekaj dogodkov, na katere se lahko odpravite, smo zbrali spodaj.


Petek, 13. december, z adventno-božičnim pridihom

V Gornji Radgoni bo na ta dan potekala otvoritev zunanjega drsališča, ki se bo začela ob 16.30 uri. Letošnjo zimo bo drsališče popestrilo dogajanje na Trgu svobode pred mladinskim centrom od 13. decembra 2019 do 31. januarja 2020. Za prijetno vzdušje bo poskrbela še popoldanska animacija za otroke, glasbena kulisa in ponudba dišečih toplih napitkov ter prigrizkov. Obiskovalci se lahko sprehodijo tudi med stojnicami Pravljičnega mesta, ki bo odprto med 16. in 18. decembrom.

Prav tako ob 16.30 uri bo v Beltincih potekalo Adventno-božično prepevanje pod zvezdami v Beltincih in prižiganje lučk. Dogodek bo potekal na ploščadi pred Ledino. Nastopili bodo pevski zbori, pevske skupine, ljudski pevci in posamezniki iz naše okolice in tujine ter Plejbanda KUD Beltinci. Na stojnicah bodo ponudniki prodajali dobrote in izdelke lokalnih obrtnikov.

Gasilski dom Stanjevci na ta dan ob 17. uri organizira skupaj z Društvom Bumerang Sreče Božični Mini disko za otroke, ki bo potekal do 20. ure. Na dogodku bodo otroci lahko ustvarjali na temo božiča, se zabavali, plesali, peli in rajali, se okrepčali ob božičnih piškotih in napitkih. Za otroke pripravljajo tudi zvezdniško plesno presenečenje. Prijave in informacije sprejemajo na: bumerang.srece@gmail.com in tel. Št. 031 658 805 (Barbara - po 16. uri).

V Murski Soboti ob Drevoredu Martina Luthra bo od 18. ure dalje potekal koncert skupine ESSENTIALS, ki jo sestavljajo trije glasbeniki iz Prekmurja: Goran Sarjaš, Miran Horvat in Žiga Žekš. Igrajo vse od znanih slovenskih do tujih glasbenih uspešnic različnih žanrov.

Ob 20. uri pa vabi MIKK Murska Sobota na MIKKove karaoke. Pokažite svoj pevski talent in scenski nastop. Vstop prost.

Sobota, 14. decembra, ponuja zabavo, koncerte in božične delavnice

Pomurski muzej Murska Sobota vabi na ta dan ob 10. uri na Družinsko delavnico ustvarjanja obeskov za božično drevo. Potrebne so predhodne najave na telefonsko številko 059 366 621 ali na e-naslov: mateja.huber@pomurski-muzej.si. Cena udeležbe je 2 EUR na družino.

Zavod Rastišče vabi v soboto ob 17. uri v Mladinski center Gornja Radgona, kjer bo potekala Izdelovalnica trajnostnih okraskov in voščilnic. Pokazali bodo kako lahko smrečičo in dom okrasiš na naravi čim bolj prijazen način, kako lahko izdelaš voščilnice, ki so srčne in trajnostne ter podelili tudi kak nasvet za zavijanje daril. Udeležba je brezplačna. Ob 19. uri pa bo v Mladinskem centru potekal Večer družabnih iger.

V Evangeličanski cerkvi v Puconcih bo v soboto ob 18. uri potekal Adventni koncert s čajanko, kjer bodo nastopili Duo Mystica in Otroško-mladinski pevski zbor Evangeličanske cerkvene občine Puconci ob spremljavi inštrumentalistov. Vstopnine ni.

V okviru prazničnega decembra bo na Drevoredu Martina Luthra v Murski Soboti potekal koncert Ivane Galič & Band-a, ki se bo pričel ob 18. uri. Ivana Galić je vsestranska vokalistka, ki spretno združuje klasične in popularne zvrsti glasbe. Diplomirala je na prestižni Royal College of Music v Londonu. Danes nastopa v vseh pomembnih dvoranah na Hrvaškem in po svetu. Je dobitnica številnih mednarodnih nagrad, predvsem v Ameriki, na področju gospel, blues in ljudske glasbe. V božičnem programu boste lahko slišali izbor gospel pesmi, soula in funka ter pop rock priredbe.

V Gledališki in koncertni dvorani Lendava bo na sporedu v soboto ob 19. uri muzikal Briljantina. Producent slovenske različice muzikala Jurij Franko je sestavil kreativno ekipo na čelu z režiserjem Jugom Radivojevićem ter talentiranimi mladimi igralci, plesalci, pevci in glasbeniki. Za odličen prevod pesmi je poskrbel glasbenik in kantavtor Tomaž Domicelj, dialoge pa je na duhovit način poslovenil Boštjan Gorenc – Pižama.

Kulturni dom Beltinci vabi v soboto ob 19. uri na gledališko predstavo Fredi Show, monokomedijo o velikem umetniku in glasbeniku Freddieju Mercuryju, na malo drugačen način. Gre za multimedijsko podprto predstavo, ki upodablja Freddiejeve številne alter ege. Prodaja vstopnic eno uro pred predstavo v Kulturnem domu Beltinci (cena vstopnice 8€).

Gledališče Park Murska Sobota vabi na avtorsko komedijo Vida Valiča z naslovom Seks po Slovensko. Dogodek bo potekal v soboto ob 20. uri. Predstava ni namenjena mlajšim od 16 let. Cena vstopnic je 16 EUR v predprodaji in 19 EUR na dan dogodka.

V Ljutomer pa prihaja vrnitev desetletja, vrača se skupina Bepop, ki bodo skupaj z Grupa Luna zabavali v Oxygenu od 21. ure dalje. Pripravite transparente, privlecite s podstrešja stare Popstars majice in ne pozabite ponoviti refrenov hitov, kot so Moje sonce, Odpelji me, Lokomotiva, Ne sekiraj se, itd..

V Mikku bo od 21.30 ure dalje potekala Metal Klavnica LIV. Prihajajo madžarska black metal skupina Blizzard, Extreme Smoke 57 iz Nove Gorice in zasedba Franz Jösef I. iz Radencev. Vstopnice so v prodaji v MIKKovi kavarni, cena je 5 EUR.

V nedeljo, 15. decembra, 120-letnica cerkve, božični sejem in praznični koncert

Doživljajski park Vulkanija vabi na Olijev božični sejem, ki bo v nedeljo, med 10 in 17. uro, na trgu pred Vulkanijo. Čakajo vas stojnice z domačimi dobrotami in rokodelskimi izdelki, božične dobrote in kuhanček, brezplačne otroške delavnice in nagradna igra, 50% popust na vstopnice Vulkanije in božično vzdušje z Olijem in Božičkom.

V nedeljo bo v Bodoncih potekala 120-letnica Evangeličanske cerkve Štefana Küzmiča. Ob tem Evangeličanska cerkvena občina Bodonci vabi ob 14. uri na svečano božjo službo.  

Gledališče Park Murska Sobota vabi v nedeljo ob 17. uri na praznični koncert: Božični čas pri nas doma - Ansambel Saša Avsenika & Gregor Avsenik & Monika Avsenik. Z melodijami in besedo vas bodo popeljali preko Avsenikovih prazničnih viž, spominov z otroštva, ljudskih pesmi in skladb z dežel, ki jih tekom leta ansambel obišče.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.12.2019 ob 13:37 Gorazd Koderman Podboršek gost

      Odlično.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.