https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Bakovcih z januarjem zdravnica in zobozdravnik

Bakovci, 13.12.2019 ob 17:20  

V Bakovcih je danes potekala otvoritev prostorov za izvajanje primarne zdravstvene dejavnosti. V januarju bosta v novo urejenih prostorih začela delovati Andreja Čičak, specialistka družinske medicine in zobozdravnik Sašo Ternar. V prihodnjem letu bodo uredili še dnevni center za starejše. 


Objekt, na Soboški ulici 17 v Bakovcih, so odprli dr. Aleksander Jevšek, župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Edith Žižek Sapač, direktorica Zdravstvenega doma MS, Zoran Hoblaj, direktor Doma starejših Rakičan in Nives Cajnko, predsednica KS Bakovci, ki je povedala, da je pridobitev namenjena vsem starostnim skupinam. Naslednje leto pa se predvideva dokončanje dnevnega centra, kjer bodo lahko starejši prebivalci bivali čez dan.

Kot je povedal Zoran Hoblaj, direktor Doma starejših Rakičan, sedaj odpirajo ambulante, v nadaljevanju pa bodo uredili dnevni center za starejše in center dnevnih aktivnosti ter v nadstropju objekta negovalno oazo.

Ambulanta bo obratovala polni delovni čas

Po besedah Edith Žižek Sapač, direktorice Zdravstvenega doma MS, bo ambulanta obratovala polni delovni čas vse dni v tednu. Ob torkih in sredah popoldan. V nadaljevanju bodo uredili tudi odvzeme krvi, da bodo bolniki lahko opravili vse potrebne preiskave na enem mestu in s tem čim bolj povečali dostopnost do ustrezne obravnave. 

Kulturni program so pripravili učenci Osnovne šole Bakovci in člani Društva upokojencev Bakovci. 

V objektu bo tudi manjši gostinski lokal, ki se bo nahajal med zdravstvenimi ordinacijami in prostori dnevnega varstva, z namenom tržne dejavnosti Doma starejših Rakičan.

Prihodnje let bodo uredili dnevni center za starejše

V dnevnem centru bo zagotovljeno: dnevno varstvo vsak delovnik, pet dni na teden v času od 7.30 do 15.30; prehrana (zajtrk, kosilo in popoldanska malica); progam dnevnih aktivnosti prilagojen potrebam in željam skupine ter posameznika (skupinska telovadba, prebiranje literature in dnevnih časopisov, spominske in razvedrilne igre, ročna dela, pogovorne teme, vrtičkanje); dnevni počitek, socialna integracija; osnovna zdravstvena nega in vključitev v skupine za samopomoč. Poleg osnovnih storitev bodo lahko uporabniki dnevnega centra izbirali tudi med dodatnimi storitvami, saj jim bodo na voljo: frizerske storitve, spremstvo in prevoz ter fizioterapija. Dnevni center bo na začetku lahko sprejel 15 oseb.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.