https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

FOTO: Pomurski derbi pripadel Pomurju

Murska Sobota, 16.12.2019  

V soboto, 14. decembra, se je v športni dvorani OŠ III. po enoletnem premoru odvil pomurski rokometni derbi, v katerem sta se pomerili ekipi RK Pomurje in RK Arcont Radgona. Slednji so morali priznati premoč domačinom, ki so na podlagi lanskih izkušenj iz 1. B lige in posodobljene mlade ekipe, dobili srečanje s končnih 31:20.

RK Pomurje - RK Arcont Radgona 31 : 20 (11 : 10)

RK Pomurje: Tilen Prosenjak 12 obr., Gregor Gregorec 7, Matej Niedorfer 6, Žan Toplak 5, Jernej Hedl 4, Marko Jankovič 3, Aljoša Munda 3 (0/1 iz 7m), Aljaž Hameršak 1, Aleš Pintarič 1, Marko Štumpf 1, Rok Rubin, Fabijan Vild-Marič, Dorian Kocan, Tobi Torič, Gregor Falež, Jure Hedl
Trener: Alan Potočnjak

RK Arcont Radgona: Matej Rojht 10 (2/2 iz 7m), Marko Cotič 4, Boštjan Šijanec 3 (1/1 iz 7m), Gregor Štefanec 1, Gašper Šijanec 1, Jure Ratnik 1 (0/1 iz 7m), Blaž Bratkovič, Adam Vrbnjak, Nino Perša, Mihael Kolbl, Matic Škrjanec, Denis Gorjup, Adrian Plohl
Trener: Neno Potočnjak

Rokometaši Pomurja so šele v drugem polčasu strli odpor borbenih gostov iz Gornje Radgone in visoko slavili na pomurskem rokometnem derbiju. V prvem polčasu so se gostje še upirali domačim (rezultat polčasa 11:10), a so domači v prvih 15. minutah drugega polčasa naredili razliko +10 in odločili tekmo. Tako je trenerski dvoboj bratov Potočnjak dobil mlajši Alan.

Tekmo so bolje začeli favorizirani domačini, ki so povedli z 2:0, vendar so gostje hitro izenačili na 2:2. V 7. minuti gostje celo povedli z 4:5. V 12. minuti so domači ponovno povedli z 7:6 in 8:6. Zadnjič je bilo izenačeno v 25. minuti na 10. V prvem polčasu nobena ekipa ni vodila za več kot +2. Končni izid 11:10 za domače in približno 200 gledalcev si je obetalo razburljiv drugi polčas.

Gledalci, ki so v začetku drugega polčasa zamudili 4 minute niso videli delnega izida 5:1 in vodstvo domačih z 16:11. Rokometaši Pomurja so siloviti nadaljevali in na polovici drugega polčasa povedli z 23:13. Tudi minuta odmora gostujočega trenerja Nena Potočnjaka v 40. minuti ni ustavila naleta domačih. Domači rokometaši so s hitrimi protinapadi polnili mrežo gostujočih vratarjev. Do konca tekme so dobili priložnost prav vsi zdravi igralci obeh moštev. Končni izid 31:20.

Pomurje je opravičilo vloga favorita, kljub zelo razburljivem prvem polčasu, ko so gostje s požrtvovalno igro v obrambi preprečevali, da bi domači rezultatsko pobegnili. Pri domačih je odlično branil Tilen Prosenjak, ki je v prvem polčasu zbral 5, v drugem pa še dodatnih 7 obramb.

Povratnik Gregor Gregorec je dosegel 7 zadetkov iz prav toliko poizkusov in je bil najboljši strelec domačih. Matej Niedrorfer je dosegel 6, Žan Toplak pa 5 zadetkov. Pri gostih je ponovno izstopal Matej Rojht, ki je dosegel 10 zadetkov (2/2 iz 7m) iz 21 poizkusov. Marko Cotič je dodal 4 zadetke.

Pomurje je na prvenstveni lestvici na drugem mestu. Za vodilno Sevnica zaostaja za 4 točke. Za vrat pa jim dihajo rokometaši Alples Železniki, ki imajo 12 točk, kot rokometaši Pomurja. Sledita Gorišnica in Jadran z 9. točkami. Radgona je 8. in za 3 točke zaostaja za sedmo uvrščeno ekipo RK Cerklje.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.12.2019 ob 9:29 rokomet gost

      Odlična tekma in vzdušje. Lepo bi bilo večkrat videti toliko gledalcev na rokometu, ker si fantje z letošnjimi predstavami zaslužijo

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.12.2019 ob 13:21 Risto Kubura gost

      Bravo naši!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.12.2019 ob 13:37 gost

      Joj joj

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.