https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Borecih potekala slavnostna otvoritev obnovljene ceste

Boreci, 16.12.2019 ob 13:00  

V nedeljo, 16. decembra je potekala slavnostna otvoritev obnovljene lokalne ceste Boreci – Logarovci, ki so se je udeležili predstavniki Občine Križevci in vaščani.


V okviru predmetne investicije v Občini Križevci je bila rekonstruirana obstoječa lokalna cesta Boreci – Logarovci (LC 223181) v dolžini 1320 metrov in dograjena kolesarska steza, ki bo omogočala varen promet kolesarjem in pešcem. 

Nova cesta, ki je po besedah župana Občine Križevci mag. Branka Belca, največja investicija v letošnjem letu bo zagotavljala predvsem večjo varnost v prometu. Dela sta izvajali gospodarski družbi Legartis d.o.o. iz Lendave in GMW d.o.o. iz Turjancev. Cesta je bila v fazi gradnje popolnoma zaprta z urejenim obvozom, investicija pa je znašala slabih 600 000 EUR.

Kot je povedal župan Branko Belec so cesto razširili na minimalno širino cestišča 5,5 metrov, uredili obojestransko odvodnjavanje, zamenjali obstoječe cevne propuste ter uredili dovoze. Uredili so tudi podhode in ograje za usmerjanje dvoživk. Daljnovode, ki so bili prej v zračni liniji so dali pod zemljo, dodatno pa so zgradili otok za umirjanje prometa. »Ta cesta nedvomno pomeni dvig varnosti in kvalitete bivanja,« je poudaril.

"Cesta ni bila obnovljena za povečanje pretoka prometa skozi vas Boreci, temveč da se zagotovi večja varnost za vse udeležence v prometu,« je dejal občinski svetnik Branko Slavinec in se zahvalil vsem, ki so podprli obnovo ceste.

Slovesnosti se je udeležil tudi lokalni župnik Štefan Vinkovič in blagoslovil cesto.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.12.2019 ob 6:07 jaz gost

      šikano ste odlično spesnili...samo se vam zdaj okrog vozijo

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.