https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

December? Temperature blizu 20 °C

17.12.2019 ob 13:50  

Po izjemno topli noči, ko so se temperature v vzhodni Sloveniji gibale med 12 in 15 °C, smo se zbudili v enega najtoplejših decembrskih dni. Temperature so se ob 11. uri v vzhodni Sloveniji gibale med 14 in 18 °C. Ponekod se bodo te danes lahko približale meji 20 °C, ob 13.40 je bilo v Murski Soboti izmerjenih že 18 °C, kar je za december izjemno.


Krivec za to je topla zračna masa, ki jo južni vetrovi iz severne Afrike preko Sredozemlja nosijo direktno proti našim krajem. Tudi na Kredarici se sneg meša z dežjem, temperatura pa se giblje okrog 0 °C. Ponekod je ničta izoterma nad našimi najvišjimi vrhovi.

Foto: ARSO: Temperature zraka po Sloveniji ob 11. uri.

Napoved

Popoldne bo na zahodu in jugu pretežno oblačno z občasnim rahlim dežjem, drugod bo deloma sončno. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18 °C. Jutri bo na severu in vzhodu delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. V zahodnih in deloma osrednjih krajih bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od 6 do 13, najvišje dnevne od 12 do 17 °C.

Obeti

Toplo "jesensko" vreme se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh. Občasno bodo prisotne tudi padavine, pogosteje v zahodni Sloveniji. Največ padavin bo v soboto, ko se bodo le te razširile nad vso Slovenijo, poroča ARSO.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.12.2019 ob 15:48 drevored gost

      V Kočevju bo belo, pri nas pa bo treba travo kosit sredi januarja. Pomale bodo že zvončki kukali ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.12.2019 ob 18:17 Gost gost

      V Kočevju je že belo po domobrancih in postroju TO.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.12.2019 ob 19:45 ......... gost

      leta 2020 bo trgatev 25 maja, tak ka hitro sode praznit

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.