https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pravni boj dveh direktoric na sodišču

18.12.2019 ob 14:00  

Na Okrožnem sodišču v Murski Soboti se je v torek, 17. decembra, začela pravda, v kateri želi lastnica in direktorica podjetja Hotel Diana Jasna Klepec doseči razveljavitev pogodbe, s katero je kupila večinski delež družbe od tedanje lastnice in direktorice Olge Belec.

Jasna Klepec je od Olge Belec, ki je danes državna sekretarka v uradu vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, konec leta 2018 kupila 90-odstotni delež družbe Hotel Diana. Po tem, ko je Klepčeva v letošnjem letu prevzela vodenje podjetja, je odkrila številne težave družbe, o katerih pred podpisom pogodbe s strani prejšnje lastnice Olge Belec naj ne bi bila seznanjena, zato po svojem pooblaščencu Dejanu Rituperju zahteva razveljavitev pogodbe.

Šlo naj bi predvsem za neizplačane obveznosti iz naslova neizkoriščenih presežnih ur in neizplačanih jubilejnih nagrad ter o postopku izvršbe za izpraznitev objekta, po sklenitvi pogodbe pa naj bi bila Belčeva še odtujila službeno vozilo.

Klepčeva je na sodišču povedala, da ji je konec novembra 2018 možnost nakupa družbe predstavil družinski prijatelj Matej Hofinger. Seznanjena je bila, da so bili določeni interesenti, ki so se potem umaknili od nakupa, o družbi pa je bil tudi opravljen skrbni pregled s strani Igorja Petriča, zato je zaslutila dobro poslovno priložnost.

Po njenih informacijah je bila cena najprej 100 tisoč evrov, potem pa je bila v osnutku pogodbe cena 90 tisoč evrov. Naposled so se dogovorili, da se plača 50 tisoč evrov pred podpisom pogodbe, pogodba pa je bila pripravljena za znesek 27 tisoč evrov.

Klepčeva trdi, da je na dan podpisa pogodbe v prostorih Hotela Diana Hofinger v njeni prisotnosti Belčevi izročil 50 tisoč evrov gotovine, nakar so šli k notarju, kjer jih je pričakala pogodba s precej nižjim zneskom, vendar temu takrat ni nasprotovala, saj po lastnih besedah ni želela zavirati izvedbe posla. Od preostalih 27 tisoč evrov pa je plačala prvega od treh obrokov, nato pa naj bi ugotovila, da je bila zavedena o stanju družbe in pogodbo sklenila v zmoti.

Belčeva, vse navedbe zanika in zahteva zavrnitev tožbenega zahtevka. Kot pravi, je na srečanju s Klepčevo nekaj dni pred podpisom pogodbe tej odgovorila na vsa vprašanja, z ostalimi podrobnostmi o poslovanju družbe pa je bil po njenih besedah seznanjen Hofinger.

Kot pravi, je Hofingerju poslala osnutek pogodbe po katerem je bila dogovorjena cena za podjetje 90 tisoč evrov, od tega pa bi ji morali 60 tisoč evrov nakazati na račun že pred podpisom pogodbe. Na dan podpisa pogodbe pa jo je pred obiskom notarke Hofinger po njenih besedah »stisnil v kot«. Povedal ji je, da so za celotno podjetje pripravljeni plačati samo 30 tisoč evrov v treh obrokih ter da so s Heto že dogovorjeni, da po novem letu kupijo objekt, zato več ne bo mogla poslovati.

Glede na to, da je vedela, da je 30 tisoč evrov bolje kot nič in predvsem, ker je imela v interesu preživetje podjetja ter nadaljnjo zaposlitev 50 delavcev, je pristala in podpisala kupoprodajno pogodbo s takšno kupnino. Belčeva tako zavrača, da bi od Hofingerja prejela gotovino, čeprav naj bi ji po njenih besedah ta to tudi predlagal in da je dobila zgolj prvi obrok Klepčeve za njen 90 odstotni delež.

Po več kot štiri urnem zaslišanju je odvetnik Klepčeve Dejan Rituper predložil še za več kot sto strani dokaznega gradiva, ki vključuje elektronsko pošto in SMS sporočila. Ta bi naj med drugim dokazovala, da je Hofinger Belčevi izročil spornih 50 tisočakov v gotovini.

Sodnica Marjetica Škerget Logar je dala toženi strani 30 dni časa za odgovor, pravda pa se bo nadaljevala marca prihodnje leto, ko bodo zaslišani notarka Romana Gajšek, Patrick Belec, Matej Hofinger ter Igor Petrič.

Foto: Fb Hotel Diana

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.12.2019 ob 20:46 gost

      OLGO BELEC ZAPRETI IN ODVZETI VSE IN POPLAČATI ZAPOSLENE. TA NESPOSOBNA JE SEDAJ SEKRETARKA -----SRAMOTA.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.12.2019 ob 10:35 Risto Kubura gost

      To je boj morske hobotnice proti lubenici!!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.12.2019 ob 4:18 gost

      se govori da je ze od negda prava lisica....tota mis belec

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.11.2022 ob 15:15 Maja gost

      Olga Belec je goljufala tudi pri našem takrat novo ustanovljenem podjetju. Dolžna nam je več 9.000 EUR, potem pa je naenkrat vse prodala in se več ni javljala na emaile in na telefon. Velika prevarantka je, tudi zaposlenim je obljubljala poplačilo regresa in plač, od nje nikoli niso bili izplačani. SRAMOTA!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.