https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

FOTO in VIDEO: Božično-novoletni koncert ljutomerske glasbene šole

Ljutomer, 20.12.2019  

V sredo, 18. decembra, je v Kulturnem domu v Ljutomeru potekal Božično-novoletni koncert, ki ga je pripravila Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer.

Predstavili so se učenci baleta, komorne skupine, mladinski pevski zbor ter orkestri šole, ki so pod vodstvom mentorjev in mentoric pričarali pravo božično vzdušje. Program je povezoval Dejan Raj.

Med koncertom je zbrane nagovoril ravnatelj Stanislav Lašič, ki je povedal, da so »na delo in rezultate v letu 2019 zelo ponosni«. Posebej je še izpostavil predstavo Mali princ, v kateri je baletno predstavo prvič v zgodovini glasbene šole spremljala živa glasba orkestra. Izrazil je tudi hvaležnost, da bodo lahko naslednje šolsko leto delovali v novih prostorih, saj trenutno potekajo dela prenove šole.

Na koncertu so podelili tudi priznanja Slavka Osterca. Priznanja so prejeli vsi učenci, ki so dosegli zlato plaketo na državnem tekmovanju TEMSIG ali prvo mesto oziroma nagrado na mednarodnih tekmovanjih. Letos so priznanje prejeli štirje učenci:

Zala Rauter, ki igra klarinet, je na 16. Mednarodnem tekmovanju »Davorin Jenko« v Beogradu v kategoriji junior A osvojila 1. nagrado in Laureat pod mentorstvom Bojana Zelenjaka in korepetitorstvom Darje Slejko.

Manca Rozmarič, ki igra klarinet, je na International Music Competition v Beogradu v tretji kategoriji osvojila 1. nagrado na XVI. Mednarodnem tekmovanju pihalcev v Požarevacu v drugi kategoriji pa je osvojila 1. nagrado in 1. mesto pod mentorstvom Bojana Zelenjaka in korepetitorstvom Darje Slejko.

David Makoter, ki igra pozavno, je na 16. Mednarodnem tekmovanju »Davorin Jenko« v Beogradu v kategoriji junior A osvojil 1. nagrado ter Laureat, na International Music Competition v Beogradu je v prvi kategoriji osvojil 1. nagrado, prav tako je osvojil 1. nagrado v A kategoriji na Mednarodnem tekmovanju Woodwind & Brass v Varaždinu. Mentor: Simon Kramberger, korepetitor: Julija Zadravec.

Dominik Tomović, ki igra pozavno, je na 16. Mednarodnem tekmovanju »Davorin Jenko« v Beogradu v kategoriji A osvojil 1. nagrado pod mentorstvom Simona Krambergerja ter korepetitorstvom Julije Zadravec.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.