https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se ta konec tedna dogaja v Pomurju

19.12.2019 ob 11:20  

Ta konec tedna bo v Pomurju zelo pestro. Zvrstili se bodo številni dogodki in prireditve. Za vas smo jih nekaj zbrali in izpostavili kam se lahko odpravite.


Dogodki v četrtek:

Danes bo ob 18. uri v športni dvorani OŠ III Murska Sobota Veliki dobrodelni koncert »Podarimo srečo«. Zbrana sredstva so namenjena otrokom Osnovne šole IV Murska Sobota. Nastopili bodo Isaac Palma, Tinkara Kovač, Alya, Regina, Tarapana band, Nina Donelli, Žan Serčič, Blue Planet, Polkaholiki, Klara Jazbec, Alja Krušič, Gaja Prestor, Ula Ložar, Sara Lamprečnik in Miša – Pesmi za otroke. Koncert bo povezovala Anita Gošte. Afterparty za vse bo po koncertu v klubu Spartacus, kjer bodo tudi Ansambel Aktual.

V petek:

V MIKKovem klubskem prostoru bo od 17. ure naprej potekal turnir v ročnem nogometu. Turnir bo potekal v dvojicah po sistemu na izpadanje. V naslednji krog napreduje ekipa, ki prva doseže 2 zmagi, 1 igra poteka dokler ena izmed ekip ne doseže 4 zadetke. Prijavnine ni!

 

Ob 18. uri bo v dvorani vaškega doma v Dokležovju osrednja občinska prireditev Občine Beltinci v počastitev Dneva samostojnosti in enotnosti. Pridružite se jim ob obujanju spominov na čase, ko smo se pred 29. leti na plebiscitu odločili za svojo pot kot samostojna država Slovenija.

V Evangeličanski cerkvi Dobrega pastirja Jezusa v Moravskih Toplicah se bo od 18.30 naprej odvil koncert Andreja Šifrerja, ki ga prireja Evangeličanska cerkvena občina Moravske Toplice.

Insane Booking & Promotion ter Mladinski center Gornja Radgona v Mladinskem centru Gornja Radgona od 21. ure naprej organizirata zaključni koncert 5. Pravljičnega mesta, na katerem bodo nastopili Alo!Stari (MB) in NoForceCan (MB).

V soboto:

V skupni organizaciji Komornega pevskega zbora Vita in Knjižnice – Kulturnega centra Lendava bo ob 17. uri v Gledališki in koncertni dvorani Lendava Božični koncert. Komorni pevski zbor Vita iz Lendave šteje 25 članov, zborovodja je Danijel Berden. Repertoar zbora sestavljajo skladbe različnih žanrov: od renesančnih, romantičnih skladb, ljudskih pesmi do jazza, popa in rocka, petje v različnih jezikih nam ne predstavlja ovire. Zborovodja pogosto piše za zbor priredbe aktualnih hitov ali pa vedno priljubljenih zimzelenih melodij.

 

V Kulturnem domu v Ljutomeru bo ob 19. uri stand up nastop »Aloha« Tadeja Toša. Njegov svojevrstni smisel za humor je običajno sprejet odprtih rok – oster in pisan kot mavrica, v glavnem pa nekje med romantično ironičnim in nesramno ciničnim; naslonjen na primitivnost in vulgarnost človeške biti. Toš se v svojih šovih posmehuje in norčuje tudi iz najbolj resnih situacij v življenju - to je po njegovem mnenju eden od načinov, s katerim se je moč ubraniti pred avtomatizacijo in brezčutno robotizacijo življenja.

V MIKKu se bo od 20. ure naprej odvijal »Rbet na Rbet/ vol. 3«. MIKKova stara garda bo na zadnji sobotni večer v letošnjem letu udarila na polno s svojim izborom hip hopa. Papa pionir prekmurskega hip hopa je zbral na kup domače artiste, ki bodo v svojih setih predstavili, kaj za njih pomeni hip hop. Na hip hop ediciji »Rbet na Rbet/ vol. 3« se bodo spopadli s svojimi vizijami GT Oblivious X Kleemar, Đoko X Beno in Papa X Purđi.

V Klubu Spartacus bo od 22. ure naprej nastopil band Ljubavnici.

V nedeljo:

Ob 17. uri bo v športni dvorani OŠ I. Murska Sobota potekal tradicionalni božično novoletni koncert Pihalnega orkestra Murska Sobota.

V okviru prazničnega decembra bo na Drevoredu Martina Luthra v Murski Soboti potekal koncert Maje Keuc – Amaye in Soul Out, ki se bo pričel ob 18. uri. Od 19. ure naprej pa bo koncert dua Happy Vibe, ki ga sestavljata dve dekleti, Julija »Julie« Fajhtinger (vokal, kitara) ter Tajana Novak (cajon, spremljevalni vokal). Izvajata pester repertoar evergreen skladb s področja popularne, rock in jazz glasbe v akustični preobleki. Zanimivost dueta je tudi to, da sta obe članici izobraženi glasbenici in pedagoginji. 

Praznični december v Soboti: Božično senje, predstava, koncert

Pestro bo tri dni pred božičem, ko bodo ob drsališču, v Drevoredu Martina Luthra, rokodelske stojnice s praznično ponubo in domači gostinci s toplimi napitki ter prazničnimi dobrotami.

Petek, 20. 12.

10.00 – pravljica v pravljični deželi, pravljičarka Metka, PiŠK MS
15.00 – BOŽIČNO SENJE
17.00 – program za otroke: OBISK KLOVNESE IFIGENIJE SFRČKLJANE, Eva Škofič Maurer
18.00 – TUBA BOŽIČ 2019, koncert

Tudi v soboto in nedeljo vas čaka pester program ob drsališču.

Sobota, 21. 12. 

10.00–12.00 – animacija na ledu
15.00 – BOŽIČNO SENJE
14.00–16.00 – animacija na ledu
16.30 – pravljica v pravljični deželi, pravljičarka Metka, PiŠK MS
17.00 – program za otroke: RIBIČ PEPE
18.00 – NIKA ZORJAN in POLKAHOLIKI, koncert

Nedelja, 22. 12

10.00–12.00 – animacija na ledu
15.00 – BOŽIČNO SENJE
14.00–16.00 – animacija na ledu
16.30 – pravljica v pravljični deželi, pravljičarka Metka, PiŠK MS
17.00 – Program za otroke: ČUPAKABRA, cirkuška predstava z elementi ognja in prihod DEDKA MRAZA
18.00 – MAJA KEUC-AMAYA in SOUL OUT, koncert
19.00 – HAPPY VIBE, koncert

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.12.2019 ob 14:35 Risto Kubura gost

      Jutri cel dan v Lendavskih goricah nastopa GEZA MEZGA!!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.12.2019 ob 14:37 Čergoli gost

      Povezovalec sporeda bo DF, za pijačo in jedačo poskrbljeno!!!! Vsak naj prinese s sabo. Ženske uvoz iz Lentija!!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.12.2019 ob 20:08 Fidlboy gost

      V Ormozu klub unterhund v soboto ob 21 uri igrajo legendarni pankrockerji Niet. Predskupina Pink Panker. Se posebej vabljen debeluh fuknjeni da vidis kaj je to muzik.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.