https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pri Hozjanovih znova zasvetilo na tisoče lučk

02.01.2020 ob 6:05  

Pri Hozjanovih na Hotizi so na božični dan, 25. decembra, slavnostno prižgali več desettisoč božično-novoletnih lučk in odprli jaslice.

Družina Hozjan iz Hotize je letos že osemnjastič na dvorišču svojega doma pripravila razkošno in nepozabno božično doživetje. Na božični dan so tako znova prižgali lučke in blagoslovili jaslice. Kratek program so tokrat pripravili župnik Alojzij Kozar in župljani iz Odrancev.

Priprave na okrasitev pri Hozjanovih potekajo več tednov. Vsako leto razstavijo ogromno raznih božičnih motivov in figur. V svojem siju so tudi letos zasijale novo izdelane jaslice, ki jih je skupno devetnajst.

Božički, snežaki, jelenčki, angeli, jaslice in druge atrakcije bodo vrt in okolico hiše Hozjanovih krasili vse do 6. januarja 2020, ogledate pa si jih lahko med 17. in 22. uro

Pred leti so na dvorišču postavili tudi kapelo s kipom Marije iz Lurda, ki sta jo zakonca Hozjan posvetila v spomin na hčerko Andrejo, ki se je pred 18 leti smrtno ponesrečila v prometni nesreči. Prav v spomin nanjo vsako leto okrasijo vrt in okolico hiše s tisočerimi lučkami.

Foto: Fb Turistično društvo Hotiza

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.01.2020 ob 16:47 gost

      Pri Hozjanovih je zelo lepo in smo Pomurci ponosni da kaj takega vidimo.Problem bo takrat ,ko bo sosed Horvat ,poslanec DZ s svojimi poslanci predlagal ,da se take lepote kot vidimo v prelepi Hotizi -obdavčijo,kajti počasi se bo v tem letu 2020 počasi blagajna izpraznila in bodo poslanci prisiljeni nekje vzet in napolnit državno blagajno

      2 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.01.2020 ob 16:54 gost

        Ne piši v množini. Če oni s tem služijo, mi ni jasno , zakaj ne bi plačevali davkov. Lahko to objasniš?

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.01.2020 ob 17:15 gost

        Baje jim elektriko drugi plačajo, oni pa dobiček v žep. OKOLJEVARSTVENIKI KJE STE? TU VAS NI, PRI OGNJEMETIH TUDI NE, PRI POKANJIH TUDI NE, KO PA GRE ZA HE NA MURI PA PRILEZETE IZ VSEH LUKENJ VEN. AJA, TAM JE DENAR, KER STE PLAČANCI, TU GA PA NI.

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.