https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Kaj brezposelnim prinaša od danes veljavna novela zakona o urejanju trga dela?

27.12.2019 ob 0:00  

Danes začenja veljati novela zakona o urejanju trga dela, ki na eni strani zvišuje najnižje denarno nadomestilo za brezposelnost, na drugi strani pa podaljšuje zavarovalno dobo, potrebno za izplačilo nadomestila. Nekatera določila novele, katere cilj je omejiti prekarnost in podaljšati delovno aktivnost, pa bodo uveljavljena naknadno.


Dvig nadomestila in zavarovalne dobe

Ena ključnih sprememb novele zakona je zvišanje minimalnega denarnega nadomestila s 350 na 530,19 evra bruto, s čimer ministrstvo za delo zasleduje cilj izboljšanja socialnega položaja brezposelnih oseb.

Prav tako pomembno je podaljšanje zavarovalne dobe za priznanje pravice do denarnega nadomestila za primer brezposelnosti z veljavnih devet na deset mesecev v zadnjih 24 mesecih. Mlajši od 30 let bodo medtem do denarnega nadomestila še vedno upravičeni, če bodo imeli šest mesecev zavarovalne dobe v zadnjih 24 mesecih. Ta sprememba bo sicer začela veljati šele z začetkom uporabe spremenjenih pravil evidentiranja izrabe delovnega časa, najpozneje pa 1. januarja 2021.

Novosti za starejše brezposelne

S ciljem pospešiti aktivacijo starejših brezposelnih zakon posebej spreminja pogoje pri določitvi njihovega denarnega nadomestila. Za zavarovance, ki so starejši od 53 let in imajo več kot 25 let zavarovalne dobe, je predvideno prejemanje denarnega nadomestila v trajanju 19 mesecev, za zavarovance, ki so starejši od 58 let in imajo zavarovalno dobo več kot 28 let, pa prejemanje denarnega nadomestila v trajanju 25 mesecev.

Denarnega nadomestila pa po novem ne bodo mogli uveljaviti zavarovanci, ki izpolnjujejo pogoje za poklicno in starostno upokojitev. Obe spremembi bosta v veljavi od 27. marca 2020.

Sprememba pravil sankcioniranja kršitev

Predlog novele ukinja finančno sankcijo za osebe, ki se po vročitvi odpovedi pogodbe o zaposlitvi v roku treh dni ne prijavijo v evidenco iskalcev zaposlitve. Po veljavni ureditvi se namreč tem osebam denarno nadomestilo namesto v višini 80 odstotkov povprečja plač odmeri le v višini 60 odstotkov povprečja plač.

Na splošno so medtem uzakonjene spremembe glede sankcij za tiste, ki kršijo obveznosti. Postopno sankcioniranje (izbris iz evidence brezposelnih po drugi kršitvi) je kot do zdaj predvideno za lažje kršitve. Po novem pa bo brezposelna oseba v primeru težje kršitve - kot je odklonitev vključitve v program aktivne politike zaposlovanja ali odklonitev ustrezne zaposlitve - iz evidence izločena ob prvi kršitvi. Te spremembe bodo v veljavi od 27. junija 2020.

Drugačne omejitve občasnega dela upokojencev

Spremembe prenovljena zakonodaja prinaša tudi upokojencem, ki opravljajo občasna in začasna dela. Po veljavnem zakonu lahko opravijo največ 60 ur teh del v koledarskem mesecu, kar je že dolgo predmet kritik, po novem pa bo mogoča izjema, s katero bo določeno, da lahko opravijo največ 90 ur. Največji letni dovoljeni obseg ur pa se ne spreminja.

Spremembe za tuje državljane

Prav tako novela prinaša novosti za tuje državljane. Za učinkovitejšo integracijo brezposelnih tujcev iz tretjih držav na trg dela je po novem predpisana zahteva po osnovnem znanju slovenskega jezika (raven A1). To pogoj bodo morali izpolnjevati vsi, ki se bodo želeli vpisati v evidenco brezposelnih.

Brezposelni državljani EU, Švice in držav evropskega gospodarskega prostora se bodo morali v okviru aktivnega iskanja zaposlitve odslej vključiti v tečaj in pristopiti k izpitu iz osnovnega znanja slovenskega jezika. Spremembe za državljane tretjih držav začnejo veljati 27. aprila 2020, spremembe za državljane EU pa danes.

Več možnosti za ukrepe aktivne politike zaposlovanja

Na priporočilo varuha človekovih pravic se z novelo zakona sicer povečuje tudi možnost za vključitev v programe aktivne politike zaposlovanja tistim brezposelnim, ki so nastopili materinski, očetovski ali starševski dopust. In sicer se jim bo v primeru ponovne prijave v evidenco brezposelnih pri izpolnjevanju pogojev upoštevalo tudi obdobje prijave pred nastopom omenjenega dopusta, navaja STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.12.2019 ob 13:36 gost

      Vsi tisti bolni desničarji, ki pišete bedarije kako ljudje ( za vas LENUHI ) izkoriščajo državo 10, 20 ali več let, si to deset krat preberite, da boste razumeli napisano.

      21 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.12.2019 ob 14:45 "ZDRAV LEVIČAR" gost

        TI KI SEBE IMAŠ ZA ZDRAVEGA LEVIČARJA, IN NE VEŠ KAKO SI BOLAN SLEDEČE, KI BO VELJALO PO NOVEM: Za zavarovance, ki so starejši od 53 let in imajo več kot 25 let zavarovalne dobe, je predvideno prejemanje denarnega nadomestila v trajanju 19 mesecev, za zavarovance, ki so starejši od 58 let in imajo zavarovalno dobo več kot 28 let, pa prejemanje denarnega nadomestila v trajanju 25 mesecev. DO SEDAJ SO VSI PREJEMALI NADOMESTILO PRI TEH LETIH 25 MESECEV PO NOVEM BODO SAMO 19 MESECEV . ZDAJ PA TI MENI POVEJ, KI IMAŠ ZDRAVO LEVO PAMET KAJ JE VEČ 25 ALI 19 TAKO SI GLUP DA SAM NE VEŠ. Ali če ti povem drugače, vsak brezposeln, ki že sedaj nima dela, bo moral delati pred penzijo 6 MESECEV VEČ KOT SEDAJ. NAJ TI BOG POMAGA PA TVOJI PAMETI.

        12 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.12.2019 ob 15:13 gost

        14:45 ...... Saj sem vedel, da bolni tega ne boste razumeli, zato sem zapisal, da večkrat preberite. Preberi sto krat SPREMEMBA ZA TUJE DRŽAVLJANE in BREZPOSELNA OSEBA V PRIMERU ODKLONITVE PROGRAMA AKTIVNE ZAPOSLITVE IZKLJUČENA IZ EVIDENCE. Da ne boste ponavljali in lagali, da nekdo to izkorišča 10 ali 20 let. Kar se tvojega pisanja tiče - ja, nekoč je to bilo tudi PET LET!!!!!!!! Nekoč je odmerni odstotek pokojnine tudi bil 85 %, 80 %, ....... pametni Janša je s svojo vlado ta odstotek znižal na 57 %!!!!!!! Sam imam ta odmerni odstotek 77 . Kaj naj zdaj preklinjam tiste, ki imajo ta odstotek 85????????? Kdo znižuje leto za letom pravice delavcem, invalidom, upokojencem, brezposelnim in drugim???????? POKVARJENI PAJDAŠKI KAPITALIZEM, ZA KATEREGA STE NA PLEBISCITU TAKO VESELO GLASOVALI IN STE DANES TAKO PONOSNI NANJ. Čisto prav vam je tako. Še bolj naj vas udari. Še enkrat dajte Janšo na oblast, da vam iz maščevanja in zlobnosti pobere še to, kar imate, ker vam ni dovolj pobral z ZUJFom in ZPIZ - 2.

        11 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.12.2019 ob 15:29 gost

        "ZDRAV LEVIČAR", SAJ DESNIČARJI STE ZA TO, DA BREZPOSELNI NE DOBIJO NIČ. ZDAJ, KO JE VLADA ZMANJŠALA ČAS PREJEMANJA, PA VAM ZOPET NI PRAV. KAJ SPLOH HOČETE?

        8 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.12.2019 ob 14:34 gost gost

      zvišanje minimalnega denarnega nadomestila s 350 na 530,19 evra bruto, s čimer ministrstvo za delo zasleduje cilj izboljšanja socialnega položaja brezposelnih oseb. kakšna nebuloza. predmetno zasleduje cilj , čimlj dlje ostati brezposlena oseba in še delati na črno poleg tega.

      8 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.12.2019 ob 23:54 pip gost

        Kaj si ti tako nor samo v petek popoldan ali si vedno tak. Ne ločiš denarnega nadomestila od Denrne socilne podopore. IN za obe vrsti prejemkov so v zakonu določeni pogoji.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.12.2019 ob 16:13 gost

      Pizda spet je Janša vse kriv. Ni bil on na oblasti samo med letom 2008 pa 2012? Vsa ostala leta so na oblasti leve stranke če se motim me naj kdo popravi.

      8 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.12.2019 ob 17:08 gost

        PIZDA. PA JANŠA IN NJEGOVA VLADA STA NAPRAVILA ZAKON ZUJF IN ZPIZ - 2 IN 57 % POKOJNINSKE OSNOVE ZA 40 LET DELA. PIZDA GLEDAJ ŠE KAJ DRUGEGA KOT JANŠEVO TELEVIZIJO, DA BOŠ VSAJ MALCE KAJ VEDEL PIZDA.

        11 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.12.2019 ob 16:19 ZA LEVIČARJA 15:13 gost

      E MOJ LEVIČAR EVO TI ODGOVORA Meni se tako za desnico kot levico j......... zato niti pod razno ne pristanem, da bi me levičar, če si, mene takoj vrgel med desničarje, če razmišljam z svojo glavo. Toliko siromaštva, kot ga trenutno imamo v Sloveniji nikoli, do sedaj nismo imeli po osamosvojitvi v 29 letih. V teh 29 letih je 6 let vladala desnica 23 let pa levica. V teh letih so levi in desni pokradli vse kar se je dalo. Zavod za zaposlovanje še nikomur ni zrihtal zaposlitve in nikoli ne bo, njihov koncep delovanja je napačen, tam sedijo in zapravljajo davkoplačevalski denar. Če koga izbrišejo iz evidence, kaj pa mu vzamejo, če nič ne dobiva. V Sloveniji nihče ne ve koliko je izbrisanih ali neprijavljenih na zavodu kot brezposelni in ti se ne vodijo v uradnih podatkih o brezposelnih, zato brezposelnost v Sloveniji pada samo na papirju, resnica je drugačna. Sam imaš 77 % odstotek penzije, hvala Bogu, zdaj pa ti meni povej če je pravično da ti ki so se upokojili med leti 2013 - 2019 bodo imeli samo 57 % vsi ki se bodo upokojili po tem datumu ali so se pred 2013 pa bodo imeli več. Sam menim, da je to protiustavno, pripravljamo pritožbo na US. Za takšno lopovsko državo levih in desnih nihče ni glasoval pred 29 leti.

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.12.2019 ob 17:03 gost

        Glej, saj imaš prav. Edino pri desnih si malo zajebal. Ni važno koliko časa so bili na oblasti , pomembno je to, da so oni v 6. ali 7. letih, ko so bili na oblasti napravili državi in ljudem največ škode. Naj ti naštejem največ napak desnih, potem boš pa ti meni naštel napake levih, pa bova videla, če si desničar ali ne. Denacionalizacija - 12 % slovenske zemlje z gozdovi, zgradbami in stavbami vred podarili Vatikanu, napačni model privatizacije, odprodaja najboljših podjetij za drobiž, prodaja 90 % ( na sto tisoče ) družbenih stanovanj po 10 % vrednosti teh stanovanj, 30.000 nepotrebnih upokojencev ( DEMOS pri prevzemu oblasti dokaj mlade ljudi poslal v penzijo, da je lahko zaposlil svoj kader ), 25.000 izbrisanih ljudi, za katere še danes izplačujemo odškodnine, napravili bančno luknjo in tajkune, od 2004 - 2008 zadolžili Slovenijo za več kot 21 milijard evrov, skupaj s stranko SD zmučkali TEŠ 6, zmanjšali prispevke delodajalcev za pokojninsko in invalidsko zavarovanje za 8 %, zaradi česar so pokojnine nižje kot bi bile, ZUJF, ZPIZ - 2, nenehno nagajanj pri vsaki investiciji v korist ljudiin zapravljanje denarja za nesmiselne referendume - Vili Kovačič - služabnik SDS, .............. veliko, veliko je še tega. Zavod za zaposlovanje je že veliko ljudem zrihtal delo, bi se pa dalo v delu tega zavoda marsikaj izboljšati. Če nekoga izbrišejo iz evidence ne ore dobiti nadomestila, socialne pomoči, ...... kapiš? 57 % nikakor ni pravično - a ljudje, sploh Prekmurci najbolj volite tiste stranke - SDS - , KI SO VAM NAPRAVILE TEH 57 %. Plebiscit je bil pa prevara za ovce. Če bi na plebiscitu pisalo hočete kapitalizem, hočete nepravično privatizacijo, hočete odprodajo vsega kar smo napravili, hočete, da se Vatikanu vrne desetina slovenske zemlje, .....? - bi bil rezultat plebiscita čisto drugačen. V to sem prepričan. Žejne so vas peljali preko vode in desni in levi in sredinski.

        9 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.12.2019 ob 16:36 gost

      Jaz sem se upokojil l.2013, moj odmerni odstotek je bil 72, za druge pa ne vem.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.12.2019 ob 17:05 gost

        JA, KER JE VELJAL ZATE ( V LETU 2013 ) ŠE ZAKON ZPIZ - 1. ČE BI SE UPOKOJIL ENO LETO POZNEJE, BI IMEL 57.

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.12.2019 ob 17:07 pocahontas gost

        Po ZPIZ-1 je 72 % možno... po ZPIZ-2 pa samo, če si Superman. "Merry Christmas ya filthy animal. And a happy new year "

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.12.2019 ob 17:14 Agrarna reforma gost

      Sem takoj za to, da se vsem upokojencem na novo odmeri odstotek za penzijo in to po vsaki reformi - e pa da vas vidim, za koga boste glasovali na naslednjih volitvah ...

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.12.2019 ob 17:20 gost

        SAJ TRIČERT JANŠEVIH VOLIVCEV NE VE IN NOČE VERJETI, DA JIM JE TEH 57 % ON ZRIHTAL IN BI GA ŠE VSI VESELO IN PONOSNO DALJE VOLILI. TUDI, ČE BI JIM TO ZMANJŠAL NA 35 %, BI GA OVCE ŠE DALJE VOLILI.

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.12.2019 ob 18:35 gost

      Kozojebec df, pozdravlja te JJ.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.12.2019 ob 18:40 gost

      Zakaj pa je te koeficient pred letom 2012 tudi padal, saj so moji predhodniki, ki so šli malo pred menoj v penzijo, šli z 82% koeficientom, zakaj ni tak ostal vse do l .2013??Kdo je bil takrat odgovoren za padec koeficienta, da ne govorim tiste, ki so pa še prej šli v penzijo, kak dober odstotek so imeli.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.12.2019 ob 19:29 gost

        GLEJ, MENI IN NORMALNEMU ČLOVEKU JE ČISTO DOVOLJ 77 ALI 75 % POKOJNINSKE OSNOVE ZA PENZIJO. POŽERUHOM, POHLEPNEŽEM IN EGOISTOM PA NITI 90 % NI DOVOLJ.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2019 ob 8:46 gost

        LETA 2000 JE BIL TA ODMERNI ODSTOTEK 85. ROPOVA REFORMA JE TA ODSTOTEK ZMANJŠEVALA VSAKO LETO ZA O,5, KAR POMENI V DVAJSETIH LETH ZA 10. TO POMENI, DA BI BIL ODMERNI ODSTOTEK LETA 2020 75. JANŠEVA VLADA JE PA TA ODSTOTEK ŽE LETA 2013 ZNIŽALA NA 57. LE ZAKAJ?? VSE IMATE NA INTERNETI, A STE PRELENI ALI PRENEUMNI, DA BI TO POISKALI. RAJE VERJAMETE VSAKI LAŽI NA JANŠEVI TELEVIZIJI. NE ZNATE MISLITI S SVOJO GLAVO. KO JE ALENKA BRATUŠEK NA NENAVADEN NAČIN PREVZELA VLADO, JE HOTELA VSEM UPOKOJENCEM ZMANŠATI POKOJNINE ZA 10 %. ERJAVCA NE PRENAŠAM, A TAKRAT JE BIL ON TISTI, KI JE PREPREČIL TO ZNIŽANJE POKOJNIN. VSA ČAST MU. KAKŠEB BLESAV SISTEM IMAMO SE VIDI PO TEM, DA JE VOLIVCI NISMO IZVOLILI PA JE KLJUB TEMU MINISTRICA IN ZA NAMEČEK IZ AVSTRIJE PRIVLEČE ŽENSKO, KI POSTANE DRUGA MINISTRICA. TISTI, KI SMO JIH LJUDJE IZVOLILI, PA LAHKO V LUNO LAJAJO. EH, TA BUTALSKA DRŽAVA. NA TAK NAČIN DOLGO NE BO OBSTAJALA. SICER SE PA VELIKE KORPORACIJE TRUDIJO ODPRAVITI DRŽAVO. MALA DRŽAVICE BOMO PRI TEM PRVE NA VRSTI.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.12.2019 ob 18:55 gost

      Df, nema odgovora, muca gezik popala, municijo je vo postrejlal, za leta pred 2012 nešče čuti..hehehe..on dobro zna zakoj..:-)

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.12.2019 ob 19:24 gost

        JEBOTE TI TESLO JANŠEVO. BOLJ TE MLATI PO ČORAVI TIKVI, BOLJ GA BOŠ HVALIL IN VOLIL. SAM SEM SE UPOKOJIL LETAQ 2011 PO ZPIZ - 1 IN IMAM 77 % POKOJNINSKE OSNOVE. ZDAJ PA VPRAŠAJ NEKOGA, KI SE JE UPOKOJIL LETA 2014, KOLIKO IMA. KOMENTATOR ZA LEVIČARJA OB 16:19 TI JE DOBRO NAPISAL, A TI BOŠ DALE TIRAL JANŠEVE PRAVLJICE. RESNIČNO SI ŽELIM, DA BI JANŠA ŠE DVA MANDATA VODIL VLADO, DA BI TAKŠNIM BUTLOM KOT SI TI IN VSEM DESNIM OVCAM NAPRAVIL ŠE ZUJF - 2, ZUJF - 3, ZPIZ - E, ZPIZ - 4 IN ZPIZ - 5.

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.12.2019 ob 19:29 gost

      Povej zakaj je poadel z 77 na 72..majmun fuknjeni. Ne veš odgovora)Od leta 2011 do leta 2012 je padel koeficient..le zakaj, majmune..boš odgovoril ali si pa total fuknjen v to tvojo rdečo glavo, ne zgovarjaj se na Janšo..

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.12.2019 ob 19:51 gost

        Saj si res majmun. Sam si napisal, da je bil leta 2012 72 %. In Vizjak - Janša ter Janševa vlada sta napravila od leta 2013 dalje 57 %. Torej sta vzela novim upokojencem vsak mesec 15 % pokojnine, LETNO SKORAJ DVE POKOJNINI!!!!!!!!! Samo bedak ali ovca lahko to zagovarja. SPIZDI.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.12.2019 ob 19:41 gost

      Ej df..pušno si, sram te bilo.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.12.2019 ob 20:14 gost

      Še uradni podatki za tiste desničarje, ki lažejo o tem, da so zaradi manjšega % pokojninske osnove povečani valorizacijski količniki: leto 2011 količnik 1,107, 2012 količnik 1,102, 2013 količnik 1,096, 2014 količnik 1,087, 2015 količnik1,078, 2016 količnik 1,061, 2017 količnik 1,029, 2018 1,000. KOLIČNIKI PADAJO, NE RASTEJO.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.12.2019 ob 22:13 gost

      Kozojebec, nisi odgovoril na vprašanje, zakaj je koeficient z 77% na 72%.. čakam odgovor..kak je lahko pado v enem letu..kdo je kriv za tako velik padec..samo v enem letu..ajde..da te čujem.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2019 ob 9:02 gost

        ČE TI NE BIL JANŠEV IDIOT, NE BI PISAL TAKE BEDARIJE. NIKOLI NI ODMERNI ODSTOTEK V ENEM LETU PADEL ZA 5 PO ZAKONU ZPIZ - 1. TO SO TVOJE LAŽI. NA INTERNETU - NA GOOGLU IMAŠ ODMERNE ODSTOTKE ZA VSA LETA. ČE SI PA TAKŠEN BEDAK, DA TO NE ZNAŠ NAJTI, SI SI PA SAM KRIV. JANŠEVE OVCE NE BI BILE OVCE, ČE NE BI NEPRESTANO LAGALE. MARŠ. SPIZDI. BUTL. HLAPEC.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      28.12.2019 ob 13:34 gost

      Ti idiot ti, sam si napisal da si imel leta 2011 odmerjen 77% odstotek, naslednje leto pa je en napisal da je imel že 72 % odmerjenega. Pa znaš odštevati govno rdeče, ali pa vas to v gnjili smrdeči jugi niso naučili, konju jedan??

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2019 ob 13:46 gost

        BIZGEC, SI TI SIGUREN, DA JE TISTI TOČNO NAPISAL? LAHKO JE BIL INVALIDSKO ALI DRUGAČE UPOKOJEN IN NI IMEL 40 LET DELA. SAJ, VEČINA DESNIČARJEV IMATE GLAVE ZA OKRAS NE ZA KAJ DRUGEGA. GOVNO JANŠEVO NA GOOGLU SI NAJDI ZAKON SPIZ - 1 IN GA PREBERI, PREDVSEM ODMERNI ODSTOTEK ZA POKOJNINO. NISEM PA SIGUREN, DA BOŠ PREBRANO SPLOH RAZUMEL. ČE BI BIL TI PAMETEN, NIKOLI NE BI VOLIL JANŠE. TAKO GA PA NA VSAKIH VOLITVAH ZNOVA VOLIŠ. OVCA JE OVCA. ŽE OD ROJSTVA NAMENJENA ZA STRIŽENJE.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      28.12.2019 ob 14:27 gost

      Kozojebec, še vedno nisi odgovoril zgornjemu komentatorju..jesi tele zabito..ne razmiš, pa ne razmiš..jebo te fakultet Kumrovec.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      28.12.2019 ob 15:17 gost

      Df..čefur si se že zakopal v gnoj?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      28.12.2019 ob 15:36 gost

      Kučanov cipresek, še kukaš iz gnoja..?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      28.12.2019 ob 15:53 gost

      Siromaček blesavi, jaz doma ležim, hodim okrog in uživam, ker imam 1.300 evrov penzije. Ti s prazno glavo pa delaš vsak dan 12 ur, nimaš stanovanja, morje lahko vidiš samo na televiziji, mlatiš kruh in klobase , .......... in si vse srečen, da lahko živiš v KAPITALIZMU. Saj kapitalizem rabi takšne hlapce in ovce, da sploh lahko preživi.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      28.12.2019 ob 16:42 država gost

      socijalna podpora pa 400 € eh moja država

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      28.12.2019 ob 18:00 gost

      DF -čefur, človek brez domovine..izbeglica.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2019 ob 19:39 gost

        Koga misliš? ŠIŠKA? Človek bi rad bil vodja slovenske varde, a nima tolikojajc, da bi se javil v zaporu. In takšne brezjajčnike desničarji podpirate.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      28.12.2019 ob 20:41 gost

      DF..paziiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..ide Janšaaaaaaaaaaaaaa..

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2019 ob 21:09 gost

        KAK MORAŠ ZBLOJEN BITI, DA PODPIRAŠ ŠIŠKA, LELJAKA, JANŠO? DO KONCA, KJER NE POMAGA NIČ VEČ - NE DOKTORJI, NE ZDRAVILA, NE BOG.

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      28.12.2019 ob 21:57 gost

      DF..idejo po tebe..bejžiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. jebo boš sam sebe, či te zgrabijo..jezuš..bejži..či te boug dal..bejži..pa tablete vzemi seuf.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2019 ob 22:16 gost

        PRIDITE, ČAKAM VAS. PA MOJI PRIJATELJI IN VELIKI PSI TUDI. DOBRODOŠLI NA MOJEM DVORIŠČU. V HIŠO NE PRIDE NIHČE.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      28.12.2019 ob 22:39 gost

      Df se ukozio, pudlico ma v rokaj, pa trepeče..hehehe

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      30.12.2019 ob 0:07 pip gost

      Ufff, ste vsi pametni, da je joj. Po komentarjih se lepo vidi, da so si Slovenci sami sebi največji sovražnik. Nekdo vam vrže kost in se stepete do onemoglosti. BEDAKI !! In se naslavljate z levimi in desnimi. Meni se je_e za leve in za desne. V medijih se pojavlja, da raste število prejemnikov DSP. Na drugi strani pa, da brezposelnost pada in vam ne gre skupaj. V vsej svoji vnemi po kreganju in žigosanuu z levimi in desnimi pa pozabite bistvo problema. Iz ene izmed bivših Jugo republik pride gradbinec v Slovenijo in dela za minimalca. Z njim pride rodbina, kjer so ženske nezaposljive in večina mladoletni otroki, ki še hodijo v šolo in vrtec. Tako sedaj gradbinec dobi minimalca, ženske in otroci pa DSP, ker drugače niti ne gre. In po večini je tako, da z enim gradbenim delavcem Slovenija še dobi 10 oseb, ki jim je potrebno dati DSP. Večkrat se dogaja, da sploh tukaj ne živijo. Pridejo sem, da se tukaj prijavijo in potem s Slovensko DSP v domači državi lepo živijo. Tukaj pa se potem kregate za oslovo senco.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.