https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dahavski pingvini zaplavali v mrzli Kamenšnici

03.01.2020 ob 7:00  

Dahavski pingvini so prvi dan v novem letu pripravili tradicionalno novoletno plavanje v soboški kamenšnici. Vsako leto se v ledeno mrzlo vodo odpravi več plavalk in plavalcev.

Tokrat je v soboški kamenšnici, okrog 50 pogumnežev zaplavalo v vodi, ki je ima le 5 stopinj Celzija. 

Pobudnika za novoletno plavanje sta pred tremi leti bila Anin Švenda in Mihael Kardoš.

Kopanje v mrzli vodi poživlja telo in duha, krepi imunski sistem. Ima blagodejen vpliv na počutje, prekrvitev in presnovo. "Čeprav zmerno plavanje po zmernem obroku ni nevarno, je lahko intenzivno plavanje po večjem obroku smrtno nevarno. Po obroku je namreč kri skoncentrirana v želodcu, kjer pomaga pri prebavi, zato so okončine manj prekrvavljene. Ker mišice za delovanje potrebujejo kisik, ki ga do njih prenaša kri, lahko posameznika v vodi začnejo grabiti krči. Če oseba ne zna dobro plavati ali jo v vodi zaradi krča zagrabi panika, lahko pride do utopitve", navaja Vizita.

Nevarno je tudi skočiti v hladno vodo, ko so temperature zraka visoke in je telo posameznika razgreto. Mrzla voda lahko v tem primeru povzroči šok in paralizo, posameznik pa lahko vdahne hladno vodo. Ob nepravočasni pomoči je lahko stanje usodno. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija