https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Prihajajoči vikend v znamenju novoletnih pohodov

02.01.2020 ob 18:20  

Ta vikend bodo kot že tradicionalno vsako leto potekali novoletni pohodi po Pomurju. Preverite spodaj na katerega se lahko odpravite in športno popestrite svoj dan ter pokurite morebitne nabrane božično-novoletne kalorije.


V Budincih pohod "trej kralof na pouti po dolaj, pa bregaj"

KUD Budinci, Občina Šalovci in Porabsko KTD Andovci vabijo na pohod »trej kralof na pouti po dolaj, pa bregaj«, ki bo potekal v soboto 4. januarja 2020 s startom ob 10. uri pri vaško gasilskem domu v Budincih. Pred začetkom pohoda bodo potekale tudi žive jaslice.

Pohod dolžine 12,4 km se bo zaključil s toplim obrokom, za pohod pa je potrebna prijavnina, ki znaša 7 € za odrasle in 4 € za dijake, za mlajše otroke ni prijavnine.

Obiskovalci se boste lahko sprehodili ob mejnih kamnih, kjer je pred 31 leti stala žična ograja ali ti. železna zavesa na meji z Madžarsko. Ustavili se boste lahko tudi ob kamnu, ki označuje najsevernejšo točko Slovenije.

Novoletni pohod po skrivnostnih poteh ob Muri

Tim Mlin Beltinci organizira 13. novoletni pohod, ki bo potekal v soboto, 4. januarja 2020, ob 9.30 uri. Start je v Ižakovcih pri Gasilskem domu. Udeleženci prispevajo 9 EUR.

Trstenjakov pohod po okolici Gornje Radgone

Planinsko društvo Gornja Radgona, TD Majolka in TD Negova-Spodnji Ivanjci vabijo na tradicionalni pohod, v spomin na profesorja, teologa, psihologa, akademika in častnega občana dr. Antona Trstenjaka, ki bo v soboto, 4. januarja 2020.

Ob 9. uri bo potekalo zbiranje pohodnikov pred spomenikom dr. Antona Trstenjaka, pri cerkvi sv. Petra v Gornji Radgoni, ob 9.15 pa bo sledil odhod do rojstne hiše v Rodmošcih.

Svetujejo da naj bo oprema primerna hoji v zimskih razmerah. Dolžina pohoda do Rodmošcev in nazaj je 15 km, pohod traja predvidoma 4 do 5 ur, na poti pa bo poskrbljeno za planinsko malico in tople napitke.

Pohod treh kraljev v Filovcih

V nedeljo, 5.1.2020 bo z začetkom ob 10. uri potekal pohod teh kraljev v Filovcih, s startom pred Vaško-gasilskim domom, ki ga organizira Vinogradniško-sadjarsko društvo Filovci. Vabijo, da se podate na razgibano pohodno pot, ki bo vodila po okolici Filovcev.

Pohod od Gradišča do Kapele

Turistično društvo Gradišče organizira v nedeljo ob 9. uri približno 17,5 kilometrov dolg pohod, ki bo skupaj z vmesnimi postanki trajal približno 5 ur.

Pričetek pohoda bo v Gradišču ob nogometnem igrišču in bo potekal v smeri Petanjcev, po prečkanju mosta čez reko Muro pa se bodo pohodniki podali skozi Radence do Kapelskega vrha. Po kratkem postanku in okrepčilu sledi vračanje proti Gradišču.

Pohod ni zahteven, je pa zaradi malo daljše razdalje priporočljivo, da se ga udeležijo pohodniki, ki se večkrat na leto podajo na pohode. Pohodniki se dogodka udeležijo na lastno odgovornost.

Priporočajo, da imajo pohodniki primerno pohodno obutev in topla oblačila ter pijačo za vmesne postanke med pohodom. Zaradi lažje priprave naprošajo za predhodno prijavo na tel. št. 031/229 022 (Vili) 041/866-028 (Vesna). Udeleženci prispevajo 9,00 EUR za vmesno okrepčitev in malico na koncu pohoda.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.01.2020 ob 9:54 Emma gost

      www.GetMeets.com - odličen projekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.