https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Prvi dan 2. Jankovega memoriala v Ljutomeru odigrani štirje dvoboji

4.1.2020  

Druga izvedba Jankovega memoriala gosti sedem odbojkarskih ekip iz štirih držav v dveh dneh. Prvi dan je postregel s prevlado moštev iz Slovenije. Prvoligaša OK Hoče in OK Panvita Panvita sta se zanesljivo uvrstila v polfinale drugega dne turnirja, kjer se bosta pomerila z UVC Holding Graz in Volleyball Brno. OK Radenci so nekoliko presenetljivo odpravili OK Kitro Varaždin in po porazu v lokalnem derbiju še ohranjajo možnosti za osvojitev tretjega mesta na Memorialu. V tekmi za šesto mesto je mlada ekipa OK Fužinar SIJ Metal Ravne odpravila goste iz Varaždina v štirih nizih in osvojila končno šesto mesto na tem mednarodnem dobrodelnem turnirju.

Petkovo popoldne je v dvorani ŠiC Ljutomer postreglo s pravo odbojkarsko poslastico že takoj v prvi tekmi Memoriala, med OK Radenci in OK Kitro Varaždin. Potem, ko so gostje iz Hrvaške z boljšim serviranjem v končnimi prvega niza le-tega tudi osvojili na razliko z 28 proti 26, so Radenci odločneje krenili in brez težav dobili drugi niz s 25 proti 17. Tretji niz je postregel s pravo dramo. Gostje iz Varaždina so v tem tretjem nizu vodili že s 24 proti 19, a je na njihovo nesrečo, pri 20 proti 24 za goste, za servis črto stopil izkušeni korektor OK Radenci - Tomaž Horvat. Horvat je slogu pravih mojstrov odbojke, lastnoročno spreobrnil izid z nekaj izjemnimi skok servisi z rotacijo. Varaždinci niso našli odgovora na sprejemu, saj je Horvat izmenično serviral tako po paraleli kot po diagonali in imel tudi nekaj športne sreče, saj sta se kar dva izmed njegovih servisov v tej končnici dotaknila mreže. Tretji niz so tokrat Radenčani z izidom 28 proti 26 obrnili v svoj prid. Četrti niz je bil le še formalnost in Radenci so si že s to zmago zagotovili nastop v drugem dnevu Memoriala.

V drugi tekmi Memoriala je prvoligaš OK Hoče v dvoboju z OK Fužinar SIJ Metal Ravne potrdil vlogo favorita in dosegel gladko zmago v treh nizih. Le v drugem nizu je mlada ekipa Fužinarja, ki je letos osvojila naslov državnih prvakov v mladinski kategoriji, občutneje parirala moštvu iz Hoč. Minimalno prednost Fužinarja do sredine drugega niza je s pametnih serviranjem iz skoka z rotacijo izničil in povedel svoje moštvo do neubranljive prednosti, korektor Hočanov, Branimir Radović. OK Hoče se bodo v drugem dnevu turnirja, ob 10. uri pomerili s prvimi nosilci iz Gradca, UVC Holding Graz. Obeta se nam prava odbojkarska poslastica.

Kaj pravi pred prvo polfinalno tekmo trener prvih nosilcev Memoriala iz Gradca, UVC Holding Graz, Robert Koch: »Pomembno je, da dobro odigramo, izid ni toliko v ospredju. Že v ponedeljek, 6.1., nas namreč čaka končnica avstrijskega državnega prvenstva, zato je za nas Jankov memorial izjemno dobrodošla priprava. Sam sicer ne poznam slovenskega državnega prvenstva, ampak naše prve nasprotnike, OK Hoče, poznamo in vemo, da so zelo močna ekipa. Odbojka v Sloveniji je na splošno zelo napredovala, vaša reprezentanca je z zmago v polfinalu Evropskega prvenstva proti aktualnim svetovnim prvakom, Poljsko, tekmo, ki sem si jo tudi sam ogledal, dosegla izjemen uspeh.«

Ob 19. uri sta se pomerila prvoligaš iz Murske Sobote, OK Panvita Pomgrad in jesenki prvaki druge državne odbojkarske lige iz Radenc, OK Radenci. Izkušeni igralci Panvite Pomgrad, ki so jih izvrstno dopolnjevali nekateri mladi igralci, v nobenem trenutku niso dovolili presenečenja in so dosegli gladko zmago s tri proti nič v nizih. Murskosobočani se bodo v drugem polfinalu Memoriala pomerili z gosti iz Češke republike, z ekipo Volleyball Brno.

V tekmi za šesto mesto na turnirju so se igralci Fužinarja izkazali, saj so prva dva niza več kot prepričljivo dobili. Prav tako mlada ekipa iz Varaždina, kot da je bila še vedno pod vtisom poraza prve tekme proti Radencem. V tretjem nizu so končnico le uspeli obrniti v svoj prid, a v četrtem je Fužinar spet postavil stvari na svoje mesto in s končnim izidom 3:1, osvojil šesto mesto na 2. Jankovem memorialu.

Polfinalni tekmi Memoriala se pričneta v soboto, 4.1., ob 10. in 12. uri. Ob 13. uri bo v predavalnici Zdravstvenega doma Ljutomer na sporedu Problemska konferenca: O demenci. Ob 14. uri je na sporedu predtekma za tretje mesto. In ob 16. uri zdaj že tradicionalna tekma med bivšimi odbojkarji Ljutomera in ekipo VIP. Tekma za tretje mesto je na sporedu ob 17:30 uri in veliko finale ob 19.30 uri. Pred finalno tekmo bo na sporedu tudi koncert kvarteta Policijskega orkestra. Organizatorji bodo na slavnostni podelitvi ob predvidoma 21:30 uri podelili pokale za prvo, drugo in tretje mesto Memoriala, zmagovalec bo prejel tudi prehodni pokal za 1. mesto in podelili bodo tudi pokal za najboljšega korektorja Memoriala.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.01.2020 ob 9:53 Emma gost

      www.GetMeets.com - odličen projekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.