https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Okronali novo ljutomersko vinsko kraljico

Ljutomer, 06.01.2020 ob 11:00  

V soboto 4. januarja, je v Vinskem hramu na Jeruzalemu potekalo slovesno kronanje nove ljutomerske vinske kraljice, katera je tokrat postala Tina Pregrad, študentka Biotehniške fakultete.


Slovesno kronanje je potekalo ob prisotnosti prve ljutomerske vinske kraljice Sonje Lipič in ljutomerskega podžupana Nika Miholiča in predsednika Društva vinogradnikov in prijateljev vina (DVPV) Ljutomer Stanislava Kaučiča. Slednji je nadel krono novi vinski kraljici Tini Pregrad iz Ljutomera.

Od krone in lente se je po dveh letih poslovila Tjaša Kovačič iz Presike, katero je ob njenem slovesu pospremilo enajst aktualnih vinskih kraljic na čelu z Vinsko kraljico Slovenije Meto Frangež.

»Narava nas nagradi z dobrim letnikom, so pa tudi vsako leto drugačne vremenske razmere, ki postavljajo nove izzive, iz katerih se vedno kaj naučimo. Tako vinarji strmijo iz letnika v letnik in se trudijo, da iz njega izvlečejo kar najboljše. Trud, katerega vložijo v svoje delo, pa okušamo vsi ko uživamo s kozarcem polnim trdega dela, saj je vino vrednota" je po slovesni zaobljubi povedala nova ljutomerska vinska kraljica, sicer študentka 3. letnika agronomije in hortikulture na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani.

"Vinska kultura je predvsem zdrav način življenja z vinom in nas kot vinorodno deželo povezuje. Vino je del naše prepoznavnosti,« je še dodala.

Kronanje je organiziralo DVPD Ljutomer in Klub Martina, kateri združuje aktualne in bivše vinske kraljice DVPV Ljutomer in Društva vinogradnikov Mala Nedelja. Novo vinsko kraljico so dosedanje vinske kraljice sprejele v Klub Martina, prejela pa je tudi naziv Martina XX.

S kulturnim programom sta dogodek popestrili dijakinji Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Tjaša Karas in Neja Štampar, nastopil pa je tudi oktet Arion.

Foto: Občina Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.01.2020 ob 17:41 Lendavski nadvojvoda gost

      Mater,kaj pa kralja,ne rabite?Se javim,ko pridem k sebi,bi videl kateri on naju več konzumacije zmore.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.