https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Sprehodi pod morjem, razstava fotografij v murskosoboški knjižnici

Murska Sobota, 09.01.2020 ob 6:05  

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota je na ogled razstava podvodnih fotografij potapljača Borislava Vrbanca, dr. med..


Razstava Sprehodi pod morjem prikazuje fotografska dela Borislava Vrbanca in nam pričara ujete delčke podvodnega sveta skozi fotografski objektiv. 

»Podarjam vam le delček meni in sedaj vam odkritega in ustavljenega časa pod vodno gladino. Slike nastajajo več kot 20 let. V arhivu hranim tisoče posnetkov, vendar tisti najboljši so sigurno ostali v morju. Narediti fotografijo pod vodo zahteva posebno pozornost in opremo« je o svojih sprehodih pod morjem zapisal Vrbanec. Fotografije prikazujejo tako podvodni svet nam bližnje Hrvaške kot tudi tropskega Balija.

»Barve pod 10 metrov izginjajo in nastaja navidezen sivo-črn svet dokler ga ne osvetlimo s umetno svetlobo. Tako očara, da včasih pomislimo da sledimo svojim sanjam in takrat odpadejo vse skrbi, ustavi se čas, ob vsakem slišnem vdihu in izdihu se končno začnemo zavedati sebe,« je še zapisal o svojih potopih.

Razstava je na ogled do 10. januarja 2020 v avli knjižnice.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.