https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Hotel Diana lastniško vstopa srbski podjetnik Miodrag Kostić

07.01.2020 ob 12:00  

Napovedane stavke v murskosoboškem Hotelu Diana ne bo. Kot kaže, lastniško vstopa srbski podjetnik Miodrag Kostić.


Včeraj se je sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije po sestanku z vodstvom soboške družbe Hotel Diana odločil, da v četrtek napovedane stavke zaposlenih ne bo. Kar smo že poročali, si lahko preberete tukaj.

Na sestanku so se dogovorili, da bodo zaposleni plače s povračili stroškov od 1. januarja 2020 dobivali v skladu z zakonom, torej do 18. v mesecu za pretekli mesec. Prispevke za november 2019 bodo dobili v dveh delih, prvega so v ponedeljek, drugega bodo 15. januarja. Preostali del regresa za letni dopust za leto 2019 bodo izplačali v štirih obrokih, prvega februarja, navaja STA. 

Stavko so v sindikatu napovedali pred novim letom predvsem zaradi zamude pri izplačilu plač, prispevkov in potnih stroškov, od regresa, ki je v panogi 1050 evrov, so zaposleni dobili le 221 evrov.

Lastniško vstopa srbski podjetnik Miodrag Kostić

Družba Heta Asset Resolution je namreč lastnik zgradbe, v katero Kostić vstopa lastniško. Pred njegovim prihodom je Heta zahtevala izpraznitev objekta, ker naj bi ga bil kupec pripravljen kupiti le povsem praznega.

O Kostićevi odločitvi glede stavbe je po Serčevem mnenju več scenarijev, od oddajanja v najem Hotelu Diana ali lastniškega vstopa v to družbo, možno pa je tudi upravljanja prek enega do Kostićevih podjetij.

Foto: Finance

Direktor Hotela Diana Boštjan Serec je za STA povedal, da bi moralo biti o vstopu Kostića vse jasno v mesecu dni. "Ta hip je najbolj pomembno, da podjetje deluje, to pa je tudi pogoj lastnikov stavbe objekta, v katerem družba opravlja dejavnost," pravi Serec.

Več znanega bo znanega 20. januarja

Generalna sekretarka sindikata Breda Črnčec ob tem pravi, da bo več znanega po zboru delavcev 20. januarja, na katerem bo Serec predstavil vizijo in strategijo poslovanja družbe. S tem, za STA dodaja Črnčečeva, vodstvo dokazuje, da namerava resno reševati problematiko, sama pa verjame, da rešitev za podjetje obstaja tudi zaradi prihoda Kostića.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.01.2020 ob 13:10 gost

      Kaj bi vi brez Srbov?

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.01.2020 ob 17:14 Risto Kubura gost

      Končno nekaj pametnega!!!!!

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.01.2020 ob 18:08 1411 gost

      Odlično, če se res zgodi.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.01.2020 ob 18:10 gost

      Čefurji raus!!!!!

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.01.2020 ob 18:28 Aco gost

      Hotel Intercontinental je v lasti Srba v Ljubljani, je tudi najvišja zgradba. Vse glavne hotele vodijo Srbi, torej, če pač nismo dorasli znanju, predajmo vse drugim. Saj smo imetje v Prekmurju itaj vse razprodali, je šlo v stečaj in glej čudo, VSE POD VODSTVOM DOMAČIH LJUDI, Prekmurcev???????Pa naj kdo reče, da Prekmurci nismo seljaki, teh malih nekaj pizdekov kao lastnikov nekih velikih koncernov pa ne moremo jemati resno, saj so si to ustvarili s pomočjo države, drugače bi šli po poti opevanega giganta tovarne MURA.

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.01.2020 ob 19:38 Ne laži gost

      Nema veze što de lastnik, tou ka se zdaj dogaja s hotelon je sramota, oprema dotrajala, savne katastrofa, sob eglij tak, trbej rejden vložek ka se tou v rejd spravi. Tou je pa še po moje najmenši problem če so finance. Najbole pomembno de hotel spraviti na nivo k ade zanimijvi za turiste pa de solidno zasedeni.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.01.2020 ob 20:01 Balkan gost

      To mi radi brate bre!!!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.01.2020 ob 20:06 Lipa gost

      V hotel Lipo v Lendavi je nej mogel. Porino se je v Soboto. Korupcija tu pa tan.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.01.2020 ob 21:50 gost

      Jansa je zajebal stvar. Bandit prokleti. On je kriv, da je hotel Diana v rdecih stevilkah. Preklet naj bo ta Jansa in njegova desna roka Jernej. F.-Df

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.01.2020 ob 23:25 Lendavski nadvojvoda gost

      Nič ne bo,besede Balkana kot " rešilo se bo,bo jasno,boste dobili..."

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.01.2020 ob 19:57 Risto Kubura gost

      A moj čukundeda se je ukozio!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.