https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ob brodu urejajo otroško doživljajsko igrišče in prostor za piknike

Krog, 09.01.2020 ob 6:00  

V Krogu urejajo območje ob reki Muri, ki bo obiskovalcem omogočalo še pristnejše doživetje narave in uživanje v zavarovanem območju NATURE 2000 ob Muri.

 

Ureditev območja ob reki Muri se nanaša na izvedbo gradbenih del in umestitev opreme na dveh lokacijah pri Krogu, v območju ob Muri, in sicer na lokaciji ob gramoznici v Krogu, kjer bo urejena učilnica na prostem ter na lokaciji ob brodu, kjer bo urejeno otroško doživljajsko igrišče ter prostor za piknike za družine.

Vrednost del več kot 200 tisoč evrov

Dela bodo potekala v skladu z izdelano idejno zasnovo ureditve območja ter projektom za izvedbo, ki ga je izdelal Atelje Ostan Pavlin. Vrednost del znaša 214.558,25 EUR, izbrani izvajalec del je podjetje Komunala d.o.o. Murska Sobota.

Za območje biosfernega področja ob reki Muri je bila v lanskem letu za interpretacijsko točkopri Krogu oblikovana idejna zasnova nadaljnjega razvoja območja - za območje biosfere ob reki Muri je bil oblikovan koncept (idejna zasnova) nadaljnjega razvoja območja kot trajnostno doživljajskega območja.

Ta točka predstavlja prvo interpretacijsko točko na območju biosfernega območja Mure, ki bo urejena na trajnostni način. Predstavlja nujno potrebno nadgradnjo obstoječe infrastrukture na tem območju za izvajanje programov, ki so povezani z odkrivanjem, doživljanjem in nenazadnje varovanjem narave.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.01.2020 ob 14:43 gost

      Pri sončnem dnevu vam kradejo in tega ne vidite.

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.01.2020 ob 14:51 gost

      215.000 EVROV ZA TO SIROMAŠTVO?

      22 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.01.2020 ob 16:41 gost

      Tisti dan, ko Jevšek ne bo več župan, bom napravil velik piknik v goricah. Admin ne briši več - imam vso pravico to zapisati!

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.01.2020 ob 19:53 žepka gost

      Žepka se pune pred očame vseh lidij pri bejlon dnejve..nej gospaud predsednik nauve!? ;)

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.01.2020 ob 19:53 wewewe gost

      Kelko si morejo pa v žepko dati ka malo pejska po možnosti v iz Möjre pa par igral košta 200 jurjof. Pa tau te more vrag zejti rejsan. Banda ena.

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.01.2020 ob 20:05 KroškePojeb gost

      Skup zabiti hlaudi na zemlji pa pejsek za 250 jurjof. Predsednik Vohar si kopo pa pejsek vozo za 50 € na kubik ale kak?

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.01.2020 ob 23:35 Maja gost

        KroškePojeb, či bi odo kaj doj k Möjri kda se je tau delalo, bi vido ka so naši, VOHAROVI stroji nej bili tan in nej izvajali nikšnoga dela. Ne širi laži in si prešti članek što je to delo.

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.01.2020 ob 21:25 Hlod gost

      Haha pa ka se norca delajo, za telko € se dvej kuči postavita!

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.01.2020 ob 20:58 gost

      Vem da nekaterim ne odgovarja ,če se kaj takega dela v MOMS, ,posebno pa tam kjer se že vnaprej zna da pride do nekaterih nepravilnosti z strani financiranja.Gospod župan pa ima dobre izkušnje in mu ne rabijo nekarei mu solit pameti.Gospod Jevšek,ali je že sploh prišeta cena za zaščito obiskovalcev proti komarcem

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.02.2020 ob 10:04 gost gost

      Ha igrala delate pa mečete denar skozi okno Jevšek če nisi sposoben za župana odstopi kot šarec vi rdeči ste tak ali tak nesposobni jugo ste zapravili slovenijo pa kradete kot srake v soboti si napravo drsališče za koga je to uporabno za en vrtec če kaj delaš delaj kot je treba pa ne meči denarja v luft če ni samo tvoj ta igrala pri brodu so stran vržen denar poglednite pri jezeru v dobrovniki so vložili ne malo denarja v igrala ali kak se tisto po drevju imenuje nevem ampak to sameva in zaspada tako da take in podobne investicije so stran vržen denar no kunec kuncev pa investitore drujgo ne zanima ka se pri takših investicijah lahko najbolj krade,povem pa tako če nisi sposoben delati kot dober gospodar za dobrobit naroda se umakni iz odgovornega mesta to je starodavni pregovor.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.02.2020 ob 10:14 Lendavski nadvojvoda gost

      Gost,čas te je povozu,kak pač vse desnosajaste(Cigeci,niste to vi,ti so izpod vašega nivoja).Torej,gost,zbudil si se v februarju,v redi,ne dela ti vse na hitro.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      06.02.2020 ob 7:51 Kroški Moški gost

      Pride velka Müra pa de vse odnesla!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.02.2020 ob 7:17 gost gost

      jevšek si pa rejsan nesposoben za gospodarja občine poven ti da narod komaj čaka volitve ka te skinejo z kurca vej smo pa zaostali v sobočki občini za dvajsti let roko na srce ti si nej sposoben za dobroga gospodara zdaj se čuje ka boš tudi v bakovci delo nekšna igrala tan pa tak ali tak moreš napraviti kak pa te do penez prijti soboto tudi že drgauč raskapleš v štirih letaj vej pa takši projekti se delajo za pedeset ali več lejt ge tij živeš joj baugi narod prekmurski kak si fuknjeni.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.