https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Murski Soboti širijo mrežo Unicefovih varnih točk

Murska Sobota, 08.01.2020 ob 12:20  

Mestna občina Murska Sobota v sodelovanju z UNICEF-om in Lokalno razvojno fundacijo za Pomurje, ki v regiji deluje kot regijsko stičišče nevladnih organizacij Pomurja, širi lokalno mrežo Unicefovih varnih točk v Murski Soboti. Kaj so UNICEF-ove Varne točke in kako postati nova Varna točka ter kdaj poteka samo usposabljanje navajamo spodaj.


Nekaj Varnih točk, ki jih predstavljajo predvsem različni javni prostori, v Mestni občini Murska Sobota že deluje – med njimi so trgovine Hofer in Lidl, Policijska uprava ter Zavod korak naprej, vendar si želijo to mrežo razširiti oziroma k sodelovanju povabiti še druge organizacije.

Kaj so UNICEF-ove Varne točke?

UNICEF-ove Varne točke so različni javni prostori, kot so knjižnice, zavarovalnice, lekarne, cvetličarne, mladinski centri, trgovine, celo vulkanizerski servisi in podobno, v katerih so prisotni ljudje, ki nudijo otrokom trenutno zaščito, pomoč ali zgolj nasvet v stiski. Ti so usposobljeni za pomoč otrokom, saj se udeležijo posebnega izobraževanja in so seznanjeni, kako pomagati otrokom v stiski. Otroci posamezne varne točke prepoznajo po posebni nalepki, ki je nameščena na vidno mesto ob vhodu v Varno točko.

Bi postali UNICEF-ova Varna točka?

Pogoj je, da imate javno dostopen, varen in prijeten prostor, kamor se lahko otroci in mladi zatečejo, ter da se vaši sodelavci strinjajo, da bodo prostovoljno sodelovali.

Potekalo bo tudi uvodno usposabljanje

Zaželjeno je, da se novo pridružene Varne točke udeležite uvodnega usposabljanja, ki bo potekalo v Martjancih, 22. januarja ob 11. uri na sedežu Lokalne razvojne fundacije za Pomurje. Če ste zainteresirani za sodelovanje, izpolnite obrazec, ki ga najdete TUKAJ.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.01.2020 ob 21:07 Mkolp gost

      Kdo to placa?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.