https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Obeta se nam prvi lunin mrk v letošnjem letu

10.01.2020 ob 11:30  

Danes bo ob 20:11, nastopil prvi letošnji lunin mrk. To bo prvi od štirih polsenčnih luninih mrkov leta 2020.


Lunin mrk nastane, ko so Sonce, Luna in Zemlja poravnani v ravni črti in je Zemlja na sredini. Ko se to zgodi, se od Lune svetloba ne more odbijati, saj je v senci Zemlje. Sicer polna luna postane temna, del Sončeve svetlobe pa zaradi loma le-te v Zemljini atmosferi Luno vseeno doseže. Večina modre svetlobe se zaradi kisika in ozona v ozračju razprši in ostanejo v glavnem odtenki rdeče barve, v katerih posledično sveti Luna.

Do delnega ali polsenčnega Luninega mrka pride, ko Luna zaide v Zemljino polsenco in se sence sploh ne dotakne. Sij Lune se le malo zmanjša, zato mrka neizkušeni opazovalec sploh ne more opaziti. Mrk je pojav, ki se vedno zgodi na mlaj (Sončev mrk) ali na ščip (Lunin mrk). Tokratni lunin mrk bo viden v S. Ameriki, Evropi, Afriki, Aziji in Avstraliji. Istočasno bo nastopila tudi polna luna, ki bo tokrat v znamenju Raka.

Astrologi ob luninem mrku opozarjajo na morebitne kritične dneve

Mrki že od nekdaj napovedujejo naravne katastrofe, nepredvidene dogodke, velike nesreče in nesreče v zelo nenavadnih okoliščinah, požare, poplave, potrese, nemire, pretepe, posilstva, škandale, umore ipd. in to zagotovo ni ugodno obdobje za pomembne projekte in dejavnosti. Čeprav večine mrkov pri nas ne moremo videti, je njihov vpliv zelo močan.

Astrologi opozarjajo, da bodo tudi v tem mrku prisotne zelo negativne sile, energije, ki bodo povzročale veliko agresije, jeze, nervoze. Veliko bo znalo biti osebnih tragedij, prometnih in železniških nesreč, morda potresov, sprememb vremena ali hudih poplav. Ob polni luni, ki bo nastopila ob mrku pa zna priti na plano veliko stvari in zadev, za katere bi bilo bolje, da ne bi prišle.

Pomembni dogodki v času mrkov

Usodni dogodki, ki so se zgodili v času mrkov so med drugim potop Titanika (aprila 1912), jedrska nesreča v Černobilu (aprila 1986), osamosvojitev Slovenije (junija 1991), smrt matere Terezije in princese Diane, četverni umor v Tekačevem v Sloveniji, smrt Johna Kennedyja ml., potres v Turčiji in Grčiji, potop ruske podmornice Kursk, potres in zemeljski plaz v San Salvadorju januarja 2001.

*Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.01.2020 ob 21:39 Lendavski nadvojvoda gost

      Pozor,desnuharji postanejo ob luninem mrku še bolj nori kot sicer,izogibajte se stika z njimi,smradu in zadaha njihovega se otresete z zdravo pametjo.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.01.2020 ob 14:07 Mračni gost

        Ti si živi dokaz da luna ima vpliv... in bedak ostane bedak, če je vpliv prisotnosti lune ali pa ne. Razlika je le ta, da ali je ob vplivu malo večji be***. Me pa žal skrbi zate in tebi podobno misleče, da se OBČUTEK zdrave pameti okrepi le ob luninen vplivu, vse ostalo pa so itak neumnosti... enake občutkom, ki jih stresaš tukaj. Zdrava pameti itak ni več... glavno, da je občutek enkrat na meno...

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.