https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

Radgonski učenci so se srečali z ministrom Zajcem

9.1.2020  

Učenci Osnovne šole Gornja Radgona, ki so bili sto dni v istih oblačilih so se srečali z Ministrom za okolje in prostor Simonom Zajcem.

Deset osmošolcev radgonske osnovne šole je sodelovalo v projektu »Bodi nežen, planet ti bo hvaležen«, v sklopu katerega so sto dni, od 1. septembra do 10. decembra 2019, v šolo prihajali v istih hlačah in majicah. S tem so opozorili na preveliko potrošnjo za stvari, ki jih ne potrebujemo. 

Srečanja so se udeležili učenke in učenci Tian Fras, Tia Petrovič, Zoja Bibič, Julija Fridau Lasbaher, Gal Kuzmič, Alex Wolf, Zara Kristl, Nina Katarina Kozar, Eva Hanc in Lara Lehko. Poleg sta bila tudi ravnatelj šole Dejan Koko in mentorica Vera Garafol.

Foto: Ministrstvo za okolje in prostor

Ob srečanju so ministru Zajcu predstavili omenjeni projekt. Poudarili so, da s projektom izkazujejo svojo odgovornost do okolja in da jih ne zanima, česar ne morejo, temveč jih zanima, kaj lahko naredijo. Povedali so: »Že en korak šteje«.

Minister je poudaril, da taki otroci, taki učitelji in take akcije spreminjajo svet. Izpostavil je, da je skrb za naš planet nujnost in otrokom razložil, kako pomembno je vztrajati pri stvareh, v katere verjameš in se za katere se zavzemaš, ne glede na to, če se občasno srečaš z neodobravanjem okolice. Minister je otrokom obljubil, da jih bo še to leto obiskal na šoli.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.01.2020 ob 11:23 Delovtr gost

      A to so ti, ki se ne umivajo in ne preoblacijo?

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.01.2020 ob 11:56 ministernadelu gost

      v bistvu so si vzeli prost dan in se peljali v LJ na izlet na obisk k ministru. Članek je pa prepis iz spletne strani MOP-a.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.01.2020 ob 13:28 štajerka gost

        Jaz pa sem prepričana, da so se vsak dan umivali in so ta oblačila od časa do časa tudi oprali. Čestitam ekipi, ki se je odzvala na kacijo. Delovrt - ti pa prav gotovo mero jemlješ po sebi. Ministernadelu - tebe pa prav gotovo muči zavist.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.01.2020 ob 23:14 stejerc gost

        stajerka, ne mores biti preprican, razen ce nisi zraven ko se umivajo in perejo oz. vse to preverjas. Drugace lahko samo upas, da se.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.01.2020 ob 23:12 stajerka2 gost

      Jaz sem pa prepricana, da z teorijo o klimatskih spremembah nocejo nadzorovati klime zemlje, ampak hocejo nadzorovati njih, te otroke v solah. in tako se zacne...

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.01.2020 ob 8:45 gost

      Zloraba otrok v politične namene:

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.