https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V okviru projekta Horse Based Tourism priredili zaključni dogodek

29.11.2019 ob 12:00  

V Konjeniškem parku Starošince je potekal zaključni dogodek projekta Horse Based Tourism - HBT z novinarsko konferenco, ki se je odvil v četrtek, 28. novembra 2019. Dogodek je organiziral vodilni partner Zavod nazaj na konja.



V uradnem delu programa so partnerske organizacije iz Slovenije (Zavod Nazaj na konja, RIS Dvorec Rakičan) in Madžarske (Helikon, Pannon Egyetem), predstavile potek, rezultate in dosežke projekta. 

V okviru projekta so partnerske organizacije, ki že vrsto let delujejo na področju turizma in konjeništva, razvile 15 inovativnih programov doživetij ter s tem spodbudile nastanek privlačne čezmejne turistične destinacije (od Starošinc do Blatnega jezera), ki obiskovalce vabi k odkrivanju skrite, na prvi pogled nepoznane ali manj znane turistične ponudbe, onstran obstoječih turističnih magnetov. Ker so želeli pri potovanju uporabiti CO2 nevtralna transportna sredstva, so se zavihteli na konjski hrbet ali pa zapeljali s kočijo – v okviru projekta so razvili namreč kar tri različne modeli sodobne kočije 21. stoletja.

V okviru dogodka so potekale izkustvene delavnice HBT doživetij in program s konji/ vožnja s kočijami/ Živ-žav na stojnicah in pokušina dobrot z lokalnih kmetij. Druženje ob dobri glasbi, nagradne igre, animacijski program na odru in ogrevanje občinstva za koncert, na katerem je nastopila skupina FED HORSES.

Koncept Horse Based Tourism - HBT je nastal kot plod sodelovanja partnerskih organizacij iz Slovenije (Zavod Nazaj na konja, RIS Dvorec Rakičan) in Madžarske (Helikon, Pannon Egyetem), ki že vrsto let profesionalno delujemo na področju konjeništva in turizma.

Čezmejno sodelovanje je v tem projektu ključnega pomena, saj vsak partner doprinese potrebne komplementarne vire, znanje, kompetence in izkušnje za uresničevanje inovativnih dosežkov. Stimulativno podporno okolje zagotavlja v projektu ustanovljeno neformalno interesno združenje organizacij HBT, ki bdi nad implementacijo izdelanega poslovnega modela z novo blagovno znamko in tudi v prihodnje preko organiziranih usposabljanj omogoča pridobitev know how-a ter posledično zagotavlja trajnostno rast in nadaljnjo povečevanje nočitev.

Projekt je podprt s strani Evropske unije in je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija - Madžarska.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.