https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Luka Dončič odslej ambasador slovenskega turizma

16.01.2020 ob 15:00  

Slovenska turistična organizacija (STO) je skupaj z poslovno promocijskim projektom partnerstva Slovenije s košarkarskim klubom Dallas Mavericks, nadgradila pogodbo z Luko Dončičem, ki bo odslej ambasador slovenskega turizma. Slovenija bo zakupila tudi prostor v glasilu, ki bo izšlo v času vikenda All Stars.


Izjemna priložnost za promocijo Slovenije

Cilji partnerstva so krepitev in povečanje prepoznavnosti Slovenije in nacionalne znamke I feel Slovenia ter predstavitev države, njene edinstvenosti, gospodarskih, naložbenih in turističnih priložnosti ter nišnosti.

Projekt vodi dužba Sport Media Focus, sodelujejo pa tudi Urad vlade RS za komuniciranje (Ukom), STO, Javna agencija RS za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije ter Turizem Ljubljana. Ob tem poudarjajo, da gre za izjemno priložnost za promocijo Slovenije na področju turizma in gospodarstva.

Promocija Slovenije na večih tekmah NBA

Sodelovanje bo obsegalo promocijo Slovenije na dvajsetih domačih tekmah Dallas Mavericks, na desetih tekmah v tej sezoni in desetih v sezoni 2020/21, ter poslovno konferenco Texas Feel Slovenia 12. marca po tekmi Dallas Mavericks - Denver Nuggets, ki bo obarvana povsem slovensko oziroma bo imela tematski naslov I Feel Slovenia Night, poročajo STA.

Sledila še bo turistična delavnica, na kateri se bo poslovnim partnerjem, organizatorjem turističnih potovanj in medijem predstavilo okoli petnajst slovenskih podjetij. Vrednost sodelovanja je 100.000 evrov.

Slovenija se bo predstavila tudi v uradni publikaciji lige NBA, ki bo izšla ob vikendu All Stars sredi februarja, kjer se pričakuje, da bo prav Luka Dončić eden od glavnih zvezdnikov.

Foto: Twitter

Slovenija z Dončičem z izjemnim izhodiščem za promocijo

"Nastopil je čas, da Slovenija samozavestno stopi na ameriški trg. Slovenija ima s prihodom Dončića v Dallas oziroma Teksas izjemno izhodišče za promocijo, saj jo tam že zdaj bolje poznajo kot drugod v ZDA. S predvidenimi aktivnostmi želimo povečati našo prepoznavnost, hkrati pa v gospodarsko močnem okolju Sloveniji ponuditi priložnost za nove poslovne vezi," je dejal direktor Sport Media Focusa Tomaž Ambrožič.

"Takšna priložnost, kot jo imamo z Luko Dončićem, se ponudi zelo redko. Verjamem, da jo bomo znali izkoristiti in nadgraditi, ter upam, da bo to sodelovanje, ki je po trenutni pogodbi enoletno, postalo dolgoročno," je dodal Ambrožič.

Foto: I feel Slovenia

Ameriški trg za slovenski turizem zelo pomemben

Slovenija se že nekaj let aktivno promovira v ZDA. Od partnerstva z Dallas Mavericks pa si slovenski turizem tudi veliko obeta. "Zelo sem vesela, da so različne institucije v Slovenije združile moči pri tako inovativnem projektu. Ameriški trg je za slovenski turizem zelo pomemben, saj gre za goste z nadpovprečno potrošnjo, ki veliko potujejo tudi zunaj vrhuncev turistične sezone. Slovenijo bomo v Dallasu oziroma Teksasu predstavili kot trajnostno in zeleno destinacijo za pet-zvezdična doživetja," je dejala direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak.

"Hkrati me veseli, da vas lahko obvestim, da smo včeraj dokončno formalizirali dogovor z Luko Dončićem za promocijo Slovenije kot turistične destinacije. Glede na to, da Slovenska turistična organizacija daje velik poudarek digitalnemu trženju, bo to sodelovanje potekalo na družbenih omrežjih. V naslednjih mesecih bo Luka Dončić prek različnih družbenih omrežij delil fotografije, posnetke, izjave in podatke o Sloveniji in slovenskem turizmu. Ob tem bomo podobo Luke Dončića koristili tudi na drugih komunikacijskih kanalih ter pri oglaševanju Slovenije in slovenskega turizma," je poudarila Pakova.

*Foto: Forbes

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.01.2020 ob 18:10 77 gost

      Luka tega nebi smel dopustiti,ker se izkoriščajo na njegov račun.Vsi podjetniki in delodajalci,jaz tega nikoli nebi dopustil da se ta mafijska golazen izkorišča na moj račun.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.01.2020 ob 18:44 gost

      Naša bedasta oblast je imela tako veliko možnost, da Melanija kot žena predsednika ZDA, bi lahko ogromno pomagala Sloveniji, ampak naši rdeči komunisti se norčujejo iz nje.

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.01.2020 ob 21:24 nbaslop gost

      kosarkarbz najslabsim % metom iz igre za dva in tri tocke.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2020 ob 10:00 gost

        8:53 ......... ne imenuj drugih za bedake, če si sam bedak. Mediji te pumpaja kako dober je Dončić, čeprav je čisto povprečen, pri % zadetih metov celo podpovprečen košarkar. Po televiziji vam kažejo samo tiste mete, ki jih Dončić zadene, ne kažejo pa ogromno tistih, ki jih zgreši. Pač napravijo predstavo za bedake in bedaki temu nasedete. Že nekaj tekem je njegov klub izgubil zaradi tega, ker je Dončić v zadnjih sekundah zgrešil met ali izgubil žogo. Kdor v živo gleda prenose teh tekem, to ve, ostali pač ne. Njegov met je KATASTROFALNO SLAB: prosti meti okoli 50 %, met za dve točki 43 %, met za tri točke 32 %. Nedolgo nazaj je metal za dve točki 14 - 2, za tri točke 7 - 0. In on je najboljši?????? Ja, ko bo vrba jabolka rodila.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.01.2020 ob 9:40 Oldgringos gost

      Pri MURI bi bil na klopi !

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.